Filmai per TV Vasario 5 – 11

Divergent, Sibirietiškas auklėjimas ir kiti savaitės filmai per Lietuvos TV kanalus.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Programa paimta iš 15min.lt ir TV24.lt.

Penktadienis Vasario 5
Šeštadienis Vasario 6
Sekmadienis Vasario 7
Pirmadienis Vasario 8
Antradienis Vasario 9
Trečiadienis Vasario 10
Ketvirtadienis Vasario 11

Penktadienis Vasario 5

TV3

19:30 Bitės filmas (Bee Movie) | 2007
DreamWorks animacija apie gyvenimą bičių avilyje ir vieną bitę, kuri nusprendžia nesirinkti įprasto kelio ir patyrinėti pasaulį bei pažinti žmones. Prastokai įvertintas, bet istorija visai įdomi.

21:15 Divergentė (Divergent) | 2014

image

SAVAITĖS FILMAS!

Labai skeptiškai buvau dėl šio filmo nusiteikęs ir galvojau kad tiesiog bus prastesnė Hunger Games kopija. Bet kažkaip ši serija man net labiausiai patiko iš kelių pastaruoju metu populiarių panašios stilistikos filmų. Įdomus ateities visuomenės modelis, priverstinai dalijantis žmones pagal jų genetinį kodą, išties nuoširdi herojė, neatitinkanti šių standartų ir pasipriešinanti sistemai, suvaidinta daug pagyrų sulaukusios Shailenne Woodley. Meilės istoriją galima nurašyti kaip privalomą pagal tikslinę auditoriją, tad per daug į tai nekreipiau dėmesio. Bendrai išties nustebino filmas, jo tęsinys ir tikiuosi tolesnės dalys nenuvils.

00:05 Asai (Top Gun) | 1986
Garsusis filmas su Tom Cruise apie naikintuvų pilotus. Režisuotas nemažai žymių veiksmo filmų pastačiusio Tony Scott (Ridley brolio).

LNK

21:00 Muškietininkas (The Musketeer) | 2001 Man patikusi, bet deja blogai įvertinta romano interpretacija, panaudojant Rytų kovų menų idėjas. Fechtavimo dvikovos pastatytos pasitelkus specialistus iš Honkongo, dirbusius su daugeliu ankstesnių Jet Li muštynių filmų.

TV1

22:50 Amžinai tavo (The Lucky One) | 2012 Snobo kine vėl romantika, režisuota nuostabaus filmo Shine autoriaus Scott Hicks, ir pastatyta pagal dar vieną Notebook romano autoriaus knygą. Po tarnybos Irake grįžęs vyrukas ieško nepažįstamos moters, kuri tapo tarsi jo sėkmės talismanu karo metu. Žiūrovų įvertinimai vidutiniški, kritikai sudirbo.

Šeštadienis Vasario 6

TV3

19:30 Pono Poperio pingvinai (Mr Popper’s Penguins) | 2011
Vidutiniška komedija su Jim Carrey apie verslininką, paveldintį šešis pingvinus.

21:20 Profesionalai (Killer Elite) | 2011
Kartojamas kriminalinis filmas su daug kietų vyrukų vienoje vietoje: Jason Statham, Clive Owen (Shoot them Out, International), Robert de Niro. Istorija apie specialiuosius britų agentus, kuriuos siekia nužudyti arabų šeichas, pasirodė gan sujaukta. Nors žiūrovų įvertintas visai neblogai.

TV6

19:00 Greitis (Speed) | 1994
Įtempta vos ne realaus laiko drama apie užminuotą autobusą, išgarsinusi Keanu Reeves ir Sandra Bullock. Oskarai už garso efektus.

 

 

22:30 Rokis (Rocky) | 1976
Sylvester Stallone turi progą pirmą kartą laimėti Oskarą už naująjį Creed, tad labai laiku parinktas jo didysis debiutas, tuomet laimėjęs 3 svarbius Oskarus (pats aktorius ir scenarijaus autorius tuomet liko tik su nominacijomis). Iki šiol išlieka IMDb tope.

lrytasTV

Stampa21:30 Sibirietiškas auklėjimas (Educazione Sibiriana) | 2013
Italų filmas su John Malkovich apie Stalino laikais į Sibirą ištremtą Urka bendruomenę ir jų griežtą kriminalinę kultūrą, kurioje auga du berniukai. Mums išskirtinis tuo, jog filmuotas ir Lietuvoje (draugas net sugebėjo selfie su Malkovich pasidaryti), vaidina keletas mūsų aktorių.

 

Sekmadienis Vasario 7

LRT

21:00 Keliamieji metai (Leap Year) | 2010
Romantiška komedija pagal airių tradiciją kai keliamaisiais metais vasario 29 d moterys gali pirštis vyrams. Vaidina Amy Adams (Americal Hustle), žiūrovų neblogai įvertinta, kritikų sudirbta.

TV3

22:30 Brangenybių medžiotojai (The Monuments Men) | 2014
Labai daug tikėjausi iš šio filmo, bet sumoj šiek tiek nuvylė, įvertinimai irgi prastoki. Tikra istorija apie specialų JAV būrį, kuris Antrojo pasaulinio karo metu turėjo surasti nacių pagrobtus garsius meno kūrinius. Režisavo ir vaidina George Clooney, taip pat Matt Damon, Bill Murray.

01:00 Raudonos šviesos (Red Lights) | 2012
Lyg įdomus trileris su Robert De Niro ir Sigourney Weaver (Aliens serija) apie paranormalius reiškinius studijuojančia psichologe, kuri tiria žymų telepatą, sugrįžtantį į viešumą po jo kritiko mirties. Intrigos suteikia ir režisierius Rodrigo Cortes, išgarsėjęs filmu Buried. Gaila bet įvertinimai prasti, ypač kritikų.

LNK

22:00 Lošėjas (The Gambler) | 2014
Irgi gerų įvertinimų nesulaukusi kriminalinė drama su Mark Wahlberg apie dėl azartinių lošimų į skolas įlindusį profesorių.

BTV

19:00 Įsimylėti per dvi savaites (Two Weeks Notice) | 2002
Prastai įvertinta romantiška komedija su Hugh Grand ir Sandra Bullock apie teisininkę, kuriai nusibosta šokinėti aplink savo vadovą ir ji paskelbia išeisianti iš darbo.

TV8

ColdMountain22:50 Šaltasis kalnas (Cold Mountain) | 2003
Pasirodo kartais ir per šį kanalą kažką įdomaus galima rasti. Jude Law ir Nicole Kidman istorinėje dramoje apie JAV pilietinio karo pabaigos metu sužeistą karį, kuris leidžiasi į pavojingą ir ilgą kelionę į tolimus namus. Daug Oskarų nominacijų ir laimėjimas Renee Zellweger už antraplanį ūkio prižiūrėtojos vaidmenį. Režisuotas English Patient autoriaus Anthony Minghella.

Pirmadienis Vasario 8

LNK

22:15 Sukčiai (Heist) | 2001
Vidutiniška kriminalinė drama su Danny DeVito apie deimantų vagį, susipykstantį su savo partneriu ir nusikaltėlių pasaulio vadeiva.

BTV

jackiebrown21:30 Džeki Broun (Jackie Brown) | 1997
O, pagarba BTV už tokį parinkimą. Turbūt mažiausiai žinomas Quentin Tarantino filmas, išleistas po legendinio Pulp Fiction ir matyt ne iki galo pateisinęs didelius lūkesčius. Nepaisant to, labai gera tipiška Tarantino kriminalinė istorija apie vidutinio amžiaus moterį, įsiveliančią į rizikingą ir pavojingą veiklą.

Antradienis Vasario 9

LNK

22:15 Vienintelis kelias (One Way) | 2006
Vokiečių kriminalinė drama su Til Schweiger apie reklamos specialistą, kuris pateikdamas neteisingus parodymus padeda išlaisvinti prievartautoją, ir sulaukia jo aukos keršto.

Trečiadienis Vasario 10

TV3

22:30 Patarėjas (The Counselor) | 2013
Blogai sutikta garsiojo režisieriaus Ridley Scott (sugrįžo į dėmesio centrą su The Martian) kriminalinė drama apie advokatą, įsiveliantį į narkotikų prekybą. Keista dėl tokio prasto rezultato, nes geri aktoriai surinkti: Michael Fassbender,  Penelope Cruz,  Javier Bardem, Brad Pitt.

LNK

22:15 Drąsiaširdis (Daredevil) | 2003
Visuotinai pripažintas nevykusiu filmas pagal Marvel komiksų herojų, kuris apanka, bet įgauna supergalių ir imasi kovoti su nusikaltėliais. Vaidina Ben Affleck. Pernai pradėtas rodyti labai sėkmingas Netflix serialas apie šį herojų.

BTV

21:30 Žinutė butelyje (Message in a Bottle) | 1999
Prastai įvertinta romantiška drama su Kevin Costner ir Robin Wright (House of Cards) apie moterį, paplūdimyje randančią butelį su tragiškos meilės laišku ir pasiryžtančia surasti siuntėją.

LRT Kultūra

in-a-better-world22:30 Geresniame pasaulyje (Hævnen) | 2010
Elito kine labai stiprus, Oskarą už geriausią užsienio filmą laimėjusi Danijos drama apie gydytoją, kuris didžiąją dalį laiko praleidžia su pabėgėliais Sudane, o namie jo sūnus įsivelia į pavojingą draugystę su nauju klasioku.

 

Ketvirtadienis Vasario 11

LRT

Children-of-Men22:00 Žmonių vaikai (Children of Men) | 2006
Labai man patikęs distopinis filmas, režisuotas Gravity autoriaus Alfonso Cuaron. Netolimoje ateityje žmonės nebegali susilaukti vaikų, tačiau atsiranda nėščia mergina, kurią buvusiam sukilėliui reikia saugiai nugabenti į jų kliniką jūroje. Įtikinamai parodytas pasaulis, nuolatinė įtampa, įdomus filmavimo sprendimai. Vaidina Clive Owen ir Julianne Moore.

TV3

22:30 Ir čia priėjo Poli (Along Came Polly) | 2004
Prastai įvertinta, bet visai žiūrima lengva komedija su Ben Stiller ir Draugų žvaigžde Jennifer Aniston apie perdėm organizuotą ką tik vedusį vyruką, kurio gyvenimas virsta chaosu, kai jis įsimyli buvusią klasiokę.

BTV

the-negotiator22:30 Derybininkas (The Negotiator) | 1998
Geras įtemptas kriminalinis filmas su Kevin Spacey ir Samual L. Jackson apie neteisingai apkaltintą policijos derybininką (Jackson), kuris siekdamas įrodyti savo tiesą paima įkaitais vyriausybės darbuotojus. Jis sutinka kalbėti tik su vienu buvusiu kolega derybininku (Spacey). Režisuotas nemažai tokio žanro filmų pastačiusio F. Gary Gray, pernai sugrįžusiu su labai įspūdingu filmu apie legendinę rap grupę NWA – Straight Outta Compton.

TV6

22:00 Žudymo žaidimai (Assasination Games) | 2011
Gan neblogai palyginti su kitais Van Damme filmais įvertintas trileris apie du samdomus žudikus, kartu įsiveliančius į kovą su nusikaltėlių organizacija.

 

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *