Yaksha: Ruthless Operations – Netflix filmas

Įprasta šnipų veiksmo trilerio formulė, perkelta į Aziją.

Režisierius: Hyeon Na | Aktoriai: Sol Kyung-gu, Park Hae-soo
Šalis: Pietų Korėja | Metai: 2022
IMDb: 6.2

Pastaruoju metu Netflix, bent jau man, pasiūlo vis daugiau Azijos turinio. Ne kartą podcaste minėjau, kad stengiuosi per festivalius ar kitomis progomis vis pasižiūrėti Tolimųjų Rytų filmų, tad visai džiugina ši, ko gero, algoritmų sudėliota tendencija. Iš dalies tai ir paskatino grįžti prie apžvalgų tekstu, bent jau kol paaiškės planai dėl tolesnės tinklalaidės.

Yaksha: Ruthless Operations pasirinkau pradžiai dar ir dėl to, kad filmas yra vienos mėgstamų temų – apie šnipus ar kitas „black ops“ operacijas. Tik čia viskas vyksta ne dažnai pasikartojančioje Vakarų Šaltojo karo aplinkoje, o šiuolaikinės įtampos židinyje tarp Pietų ir Šiaurės Korėjos, įsiterpiant ir Kinijos bei netgi Japonijos interesams.

Seulo prokuroras Han po nesėkmingo bandymo suimti vienos iš didžiųjų įvairiais nusikaltimais įtariamo korporacijų vadovo, pažeminamas pareigose ir perkeliamas į nacionalinę žvalgybos tarnybą. Pasitaikius pirmai progai nuveikti kažką reikšmingo ir taip atgauti pasitikėjimą, jis siunčiamas į „šnipų lizdu“ vadinamą Kinijos miestą Šenjangą, kuriame aktyviai veikia visų minėtų šalių slaptos tarnybos. Tikslas – išsiaiškinti dėl nutrūkusio informacijos tiekimo iš vietos Pietų Korėjos štabo.

Filmas neprastai žiūrisi dėl grubaus „no bullshit“ veiksmo, į kurį iškart papuola pagal protokolą mėgstantis elgtis Han. Susidūręs su priešingą metodiką išpažįstančiu štabo vadu Ji (pravarde Yaksha, kas reiškia žmones ryjančią dvasią), prokuroras tampa painaus kelių šalių žvalgybos ir kontržvalgybos žaidimo dalimi. Per virtinę veiksmo scenų galima susipažinti su skirtingomis Š. ir P. Korėjos, Kinijos ir Japonijos šnipų „darbo metodikomis“.

Bendrai žiūrint jaučiasi gan aukšta gamybos kokybė, mat filmas buvo skirtas kino teatrams, tačiau dėl Covid pasirodęs tiesiai Netflix. Galėtų nebent būti kiek trumpesnis, dvi valandos į pabaigą šiek tiek prailgsta.

Giri/Haji Didelį įspūdį palikęs Netflix mini serialas, sukurtas Jungtinės Karalystės, atskleidžiantis dramatišką istoriją apie Japonijos detektyvą ir į yakuza šeimą įsitraukusį jo brolį, pakeliui įveliant ir britų gangsterius bei pareigūnus.
Giri/Haji
Didelį įspūdį palikęs Netflix mini serialas, sukurtas Jungtinės Karalystės, atskleidžiantis dramatišką istoriją apie Japonijos detektyvą ir į yakuza šeimą įsitraukusį jo brolį, pakeliui įveliant ir britų gangsterius bei pareigūnus.

 

 

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *