Filmai per TV Balandžio 15 – 21

John Wick, Italian Job, Philomena ir kiti savaitės filmai per Lietuvos TV kanalus.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Programa paimta iš 15min.lt ir TV24.lt. Paskutinė savaitė prieš vasaros sezono pertrauką.

Penktadienis Balandžio 15
Šeštadienis Balandžio 16
Sekmadienis Balandžio 17
Pirmadienis Balandžio 18
Antradienis Balandžio 19
Trečiadienis Balandžio 20
Ketvirtadienis Balandžio 21

Penktadienis Balandžio 15

TV3

19:30 Rio 2 | 2014
Visai smagus Dreamworks animacinio filmo apie papūgas ir kitus paukščius Brazilijoje tęsinys.

21:20 Šešios dienos, septynios naktys  (Six Days, Seven Nights) | 1998
Smagi, nors ir prastokai įvertinta romantiška komedija su Harrison Ford apie nuolat besipykstančius reporterę ir pilotą, kurių lėktuvas sudužta negyvenamoje tropinėje saloje.

LNK

Fantomas-Cover21:00 Fantomas įsisiautėja (Fantômas se déchaîne) | 1965
Louis de Funes garsiojo filmo apie paslaptingą veidus keičiantį nusikaltėlį tęsinyje.

 

 

23:05 Bučiuoti merginas (Kiss the Girls) | 1998
Neblogai įvertintas kriminalinis filmas su Morgan Freeman apie merginą, kuriai pavyksta pabėgti iš serijinio žudiko gniaužtų ir ji imasi padėti policijai jį surasti.

LrytasTV

23:00 Prekiautojas mirtimi (I Sell the Dead) | 2008
Siaubo komedija apie du kapų plėšikus, tampančius numirėlių medžiotojais. Neblogi vertinimai.

TV1

22:45 Po oda (Under the Skin) | 2013
Daug dėmesio sulaukęs ir kritikų labai gerai įvertintas fantastinis trileris, kuriame Scarlett Johansson vaidina paslaptingą moterį, važinėjančią su autobusiuku Škotijos gatvėse, viliojančią vyrus ir nuvedančią juos į neįtikėtiną pražūtį. Nesugebėjau išžiūrėti, pasirodė per daug keistas ir nemalonus, matyt ir daliai kitų žiūrovų taip buvo nes bendri įvertinimai nėra geri. Bet kritikai lygina su Stanley Kubrick kūryba.

Šeštadienis Balandžio 16

TV3

the-chronicles-of-narnia-the-lion-the-witch-and-the-wardrobe19:30 Narnijos kronikos: liūtas, burtininkė ir drabužių spinta  (The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe) | 2005
Nors pirmasis pasakiškas filmas pagal Tolkien draugo C. S. Lewis kūrybą sulaukė gerų kritikų įvertinimų, man pasirodė kur kas silpnesnis palyginti pagal kitas didžiąsias fantasy/pasakų serijas. Pirmą dalį pažiūrėti tikrai verta, tiesiog pasibandyti ar nekris į akis per daug dirbtinai vaidinantys vaikai. Problema kaip suprantu ta, kad režisierius Andrew Adamson iki tol dirbo tik su Shrek animacija, tad gyvūnai ir bendras pasaulis visai įspūdingi, bet išskyrus Tilda Swinton heroję nieko įdomesnio iš realios vaidybos nėra.

00:30 39-oji byla (Case 39) | 2009
Vienas iš retų pastaruoju metu Renee Zellweger pasirodymų, neblogai kaip žanrui įvertintas siaubo trileris apie socialinę darbuotoją, kuri bando išgelbėti mergaitę nuo agresyvių tėvų elgesio, bet įsitraukia į dar pavojingesnę situaciją.

LNK

19:30 Eisas Ventura. Kai gamta šaukia (Ace Ventura: When Nature Calls ) | 1995
Jim Carrey karjerą pradėjusios komedijos tęsinys nebuvo toks įspūdingas kaip originalas, bet vis tiek netrūko linksmų epizodų.

TV6

22:30 Laiko policininkas (Timecop ) | 1994
Fantastinis veiksmo filmas su Van Damme apie laiku keliaujantį ir nusikaltėlius gaudantį policininką.

Sekmadienis Balandžio 17

TV3

21:20 Džonas Vikas (John Wick) | 2014

SAVAITĖS FILMAS!

Labai patikęs ir bendrai gerai vertinamas kriminalinis filmas apie samdomą žudiką, reabilituojantis Keanu Reeves po eilės prastų vaidmenų (nors jo režisūrinis debiutas Man of Tai Chi man visai patiko). Praradęs žmoną buvęs samdomas žudikas vėl imasi veiklos, kad susigrąžintų vienintlį likusį brangų daiktą – klasikinį Mustang automobilį. Įdomu tai, kad filmo režisieriai prieš tai dirbo su aktoriumi ir buvo jo dubleriai Matrix trilogijoje. Filmas pasiteisino ir komerciškai, tad jau ruošiamas tęsinys.

LNK

21:30 Itališkas apiplėšimas (The Italian Job) | 2003
Kriminalinis filmas su Mark Wahlberg pastatytas pagal to paties pavadinimo klasikinį 1969-ųjų darbą. Išduota ir Italijoje palikta vagišių komanda imasi keršto misijos prieš buvusius sąjungininkus. Originalas išgarsėjo ypač įspūdinga automobilių gaudynių scena su trimis Mini. Perdirbinyje tokio gero įspūdžio nėra, bet bendrai filmas vertas dėmesio. Režisavo dažnai minimas F Gary Gray (nepraleisiu progos pagirti praėjusių metų biografinę hip-hop dramą Straight Outta Compton).

BTV

18:25 Karate vaikis (The Karate Kid) | 2010
Kartojamas visai patikęs filmas, nepaisant nuogastavimų, kad garsiojo 1984-ųjų muštynių filmo perdirbinys taps visiška nesąmone. Will Smith sūnus Jaden visai įtikinamai atrodo, o ir istorijos įdomumas tas, kad veiksmas vyksta ne Amerikoje, o Kinijoje. Jackie Chan mokytojo rolėje irgi visai smagiai žiūrisi, yra ir tokių net rimtų momentų bei pagarbos koviniams menams.

22:55 Kuždesių sala (Shutter Island) | 2012
Kartojamas vienas iš daugelio Martin Scorsese ir Leonardo DiCaprio. Nnepaisant didelio ažiotažo ir intriguojančios istorijos, filmas nepaliko tokio didelio įspūdžio kaip tikėjausi. Žinoma jis išsiskiria savo idėja ir nuotaika, įtikinama psichiškai nesveikų nusikaltėlių saloje. Ir įvertinimai labai geri, net patenka į IMDb top 250. Bet iki geriausių šio dueto darbų man pritrūko, į detales nenoriu gilintis, nes labai lengva „išspoilinti“.

TV6

22:40 Elitinis jaunimas (The Bling Ring) | 2013
Kartojamas Sofia Coppola (Lost in Translation) režisuotas filmas su Emma Watson ir kitais jaunais aktoriais pagal tikrą istoriją apie paauglius, sekančius žvaigždžių gyvenimą ir apvagiančius jų namus. Keista tai, kad kritikų įvertinimai daug geresni nei žiūrovų.

Pirmadienis Balandžio 18

BTV

21:30 Betmenas Pradžia (Batman Begins) | 2005
Kartojamas įspūdingas filmas, pradėjęs pastarąją itin sėkmingą ir pripažinimo sulaukusią Christopher Nolan režisuotą Batman seriją su Christian Bale titulinėje rolėje. Naujas žvilgsnis į garsųjį komiksų herojų, į jo susiformavimo istoriją. 108 vieta IMDb tope.

TV6

23:00 Klastingi namai (Dream House) | 2011
Mistinė drama su Bondu Daniel Craig, Rachel Weisz (The Fountain) ir Naomi Watts (neseniai rodytas Lo imposible) apie į naujus namus įsikėlusią šeimą, kuri sužino apie ankstesniems gyventojams įvykdytą žiaurų nusikaltimą.

Antradienis Balandžio 19

LNK

22:15 Da Vinčio kodas (The Da Vinci Code) | 2006
Kartojama pasaulinio Dan Brown bestselerio ekranizacija, statyta režisieriaus Ron Howard. Vaidina Tom Hanks ir Audrey Toutoo.

BTV

21:30 Valstybės galva (Head of State) | 2003
Komiko Chris Rock režisuota ir suvaidinta komedija apie vyruką, pakeičiantį netikėtai mirusį kandidatą į JAV prezidentus. Prastai įvertinta.

TV6

22:00 Trys dienos nužudyti (3 Days to Kill) | 2014
Veiksmo filmas su Kevin Costner, režisuotas man patinkančio, bet daugelio nemėgstamo McG. Buvęs CŽV agentas serga mirtina liga, ir pasiryžta atlikti paskutinę misiją už eksperimentinius jį išgelbėti galinčius vaistus. Prie scenarijaus prisidėjo ir prancūzų kino garsenybė Luc Besson.

Trečiadienis Balandžio 20

TV3

22:00 Domas Hemingvėjus (Dom Hemingway) | 2013
Kartojamas kriminalinis britų filmas su Jude Law apie iš kalėjimo po ilgo laikotarpio išeinantį seifų vagišių, kuris ketina susirinkti visas senas skolas.

BTV

21:30 Lėktuvai, traukiniai ir automobiliai (Planes, Trains and Automobiles) | 1987
Labai gerai įvertinta komedija su Steve Martin (Father of the Bride) apie vyruką, bandantį pargrįžti namo Padėkos dienai. Režisavo Home Alone scenaristas ir kitų komedijų režisierius John Hughes.

 

TV6

22:00 Lapkričio žmogus (The November Man) | 2014
Kartojamas gan naujas bet prastokas, ypač kritikų vertinimu, detektyvas su buvusiu Bondu Pierce Brosnan. Tipiška istorija apie buvusį CŽV agentą, susiduriantį su savo mokiniu.

LRT Kultūra

philomena22:30 Filomena (Philomena) | 2013
Labai gerai įvertinta ir daug apdovanijomų (keturios Oskarų nominacijos) pelniusi britų istorija su Judi Dench ir Steve Coohan apie moterį, kuri nusprendžia surasti prieš daugelį metų iš jos atimtą sūnų, kuomet ji anksti be santuokos tapusi nėščia buvo priversta apsigyventi vienuolyne.

 

Ketvirtadienis Balandžio 21

LRT

The-Bourne-Ultimatum22:00 Bornas. Galutinis tikslas (The Bourne Ultimatum) | 2007
Paskutinė originaliosios veiksmo trilogijos dalis su Matt Damon, kurioje buvęs slaptas agentas vėl turi vengti CŽV žudikų ir išsiaiškinti savo praeitį. Geriausiai vertinamas iš visos serijos, patenka į IMDb top 250, pelnė 3 techninius Oskarus.

 

TV3

22:30 Labas rytas (Morning Glory) | 2010
Kartojama vidutiniškai įvertinta komedija su Harrison Ford ir Rachel McAdams (nominacija praėjusiuose Oskaruose už Spotlight) apie bandymus sugrąžinti problemų kupiną rytinę TV laidą į populiarumo viršūnes. Režisavo Noting Hill autorius Roger Michell.

LNK

22:15 Gilus sukrėtimas (Deep Impact) | 1998
Fantastinė drama apie link Žemės artėjančią kometą ir siunčiamą misiją ją sunaikinti. Filmas pasirodė tą pačią vasarą kaip Armageddon ir nors pastarasis sulaukė daug didesnės komercinės sėkmės, Deep Impact astronautų profesionalų nuomone buvo moksliškai tikroviškesnis.

BTV

210:30 Nužudyti Bilą 2 (Kill Bill: Vol 2) | 2004
Kartojama antroji Quentin Tarantino filmo dalis, visiškai nustebinti, rodos, viską pagal pirmą dalį jau nuspėjusius žiūrovus. Labai netikėti istorijos ir veiksmo posūkiai, Uma Thurman ir legendinio David Carradine (serialas Kung-Fu) akistata, geriausio kovinių menų kine meistro Woo-ping Yuen muštynių choreografija (The Matrix, Crouching Tiger, Kung Fu Hustle ir daugelis kitų šiuolaikinių filmų su įspūdingomis muštynių scenomis).

TV6

22:00 Robotas policininkas (RoboCop) | 2014
Kartojamas garsiojo fantastinio herojaus atgimimas. Apie šio filmo kūrimo užkulisius būtų galima ilgai ir įdomiai pasakoti, mat legendinį herojų bandė imtis sugrąžinti įvairūs režisieriai ir komandos, tarp jų net ir Darren Aronofsky. Galiausiai filmas atsidūrė rodės labai patikimose ir drąsiose rankose, mat režisūra buvo patikėta brazilui Jose Padilha, sudrebinusiam pasaulį filmais Elite Squad. Deja rezultatas nuvylė ir studija neatsilaikė pagundai išpūsti filmą, pridėti populiarių šablonų ir taip išleisti standartinį “blokbasterį”.

00:20 Paskutinės imperijos žlugimas (1911) | 2011
Didelio biudžeto Kinijos filmas, kurį padėjo režisuoti ir jame suvaidino Jackie Chan. Istorija apie Kinijos revoliuciją ir imperatorių dinastijos nuvertimą. Kritikai labai blogai įvertino, matyt akivaizdžiai politizuotas ir propagandinis filmas.

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *