Filmai per TV Kovo 4 – 10

Stoker, Truman Show, Ronin ir kiti savaitės filmai per Lietuvos TV kanalus.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Programa paimta iš 15min.lt ir TV24.lt.

Penktadienis Kovo 4
Šeštadienis Kovo 5
Sekmadienis Kovo 6
Pirmadienis Kovo 7
Antradienis Kovo 8
Trečiadienis Kovo 9
Ketvirtadienis Kovo 10

Penktadienis Kovo 4

LRT

ghost_writer22:45 Vaiduoklis (The Ghost Writer) | 2010
Gera rimta drama su Ewan McGregor ir Pierce Brosnan apie rašytoją, kuris pasamdomas parašyti buvusio Jungtinės Karalystės premjero biografiją, ir atranda tamsias gyvybei pavojingas paslaptis. Režisuotas garsiojo Roman Polanski (The Pianist).

 

TV3

19:30 Šrekas. Ilgai ir laimingai (Shrek Forever After) | 2010
Ketvirtoji ir paskutinė populiariojo animacijos herojaus serijos dalis.

21:15 Persijos princas. Laiko smiltys (Prince of Persia: The Sands of Time) | 2010
TV3 keistai pradėjo neseniai rodytus filmus kartot savaitgaliais, baigėsi biudžetas naujiems užsakymams? Vis dar pats pelningiausias filmas pagal kompiuterinį žaidimą, pralenkęs beveik dešimtmetį šios pozicijos neužleidusį Tomb Raider. Jake Gyllenhaal pagrindiniame vaidmenyje aišku keistai atrodo, bet kiti aktoriai – Ben Kingsley ir ypač tuomet dar nežinoma Gemma Arterton – parinkti puikiai. Režisierius taip pat rimtas: Harry Potter seriją pradėjęs Mike Newell. O svarbiausia, ir tai matyt lėmė didelę dalį sėkmės, prie filmo glaudžiai dirbo pats šios žaidimų serijos kūrėjas Jordan Mechner.

LNK

ronin23:30 Roninas (Ronin) | 1998
LNK nutraukia senų komedijų seriją ir siūlo visai kitokį filmą. Labai stiprus trileris su Robert De Niro ir Jean Reno apie buvusį spec pajėgų agentą, kuris pasamdytas susekti neaiškų krovinį, kurį siekia perimti tiek Rusijos, tiek Airijos slaptos pajėgos. Viena įspūdingiausių automobilių gaudynių scenų kiek teko matyti (viskas filmuota realiai Paryžiuje, be kompiuterinės grafikos ar kitų triukų), labai gera reklama Audi S8 modeliui.

lrytasTV

23:00 Dievo dovana (The Gift) | 2000
Negirdėtas trileris su Cate Blanchet (naujasis Carol) ir Keanu Reeves apie ypatingų galių turinčią moterį, kurios paprašoma padėti surasti dingusią merginą. Režisavo siaubakų Evil Dead ir pirmosios Spider-Man serijos autorius Sam Raimi. Vidutiniški vertinimai.

TV1

21:00 Jorkšyro žudikas. 1974-ieji (Red Riding: In the Year of Our Lord 1974) | 2009
Gerai įvertinta mistinė kriminalinė drama su Andrew Garfield (naujausias Spider-Man) apie britų žurnalistą, bandantį ištirti vaikų žudiko bylą.

truman_show23:00 Trumano šou (The Truman Show) | 1998
Snobo kine nuostabusis filmas su Jim Carrey apie neįtikėtiną realybės televizijos projektą, rodantį visą vieno vyruko gyvenimą nuo pat gimimo iki dabartinių suaugusio metų. Režisavo Peter Weir (Master and Commander, Dead Poets Society), o scenarijų parašė mano labai mėgstamas Andrew Niccol (Gatacca). Patenka į IMDb top 250.

TV8

21:00 Niekada nebūsiu tavo (I Could Never Be Your Woman) | 2007
Kartojama romantiška drama su Michelle Pfeiffer (pirmoji Catwoman) ir komiku Paul Rudd bei viena įdomiausių jaunų aktorių Saoirse Ronan (Oskaro nominacija už Atonement). Istorija apie mamą ir dukrą, įsimylinčias vienu metu. Prastai įvertintas.

Šeštadienis Kovo 5

TV3

21:15 Trys įtemptos dienos (The Next Three Days) | 2010
Toliau kartojimai. Įtemptas dramatiškas filmas su Russell Crowe, Liam Neeson ir Elizabeth Banks (The Hunger Games) apie neteisingai dėl žmogžudystės apkaltintą moterį, ir vyro bandymus galiausiai kreiptis pagalbos į iš kalėjimo pabėgusį nusikaltėlį, kad jis išmokytų suorganizuoti žmonos pabėgimą. Režisavo gausiai aptarinėto ir pagrindinį Oskarą laimėjusio filmo Crash autorius Paul Haggis.

LNK

spongebob-squarepants-movie19:30 Kempiniukas plačiakelnis (The SpongeBob SquarePants Movie) | 2004
Labai labai patikusi pirmoji pilnametražė garsiojo animacinio serialo apie jūros dugno gyventojus versija. Keliose vietose iki ašarų juokinga, net žiūrint ne pirmą kartą. Naujasis filmas ne taip patiko, nors buvo sėkmingas ir jau kuriama trečioji dalis.

 

BTV

21:30 Sukeisti žudikai (The Replacement Killers) | 1998
Kriminalinis veiksmo filmas su Honkongo žvaigžde Chow Yun Fat ir gaila pastaruoju metu dingusia Mira Sorvino (Oskaras Woody Allen filme Mighty Aphrodite). Istorija apie samdomą žudiką, kuris atsisako vykdyti naują misiją ir pats tampa taikiniu, o jam padeda dokumentų klastotoja. Režisavo dažnai minimas veiksmo specialistas Antoine Fuqua (Training Day). Keista kad gan prastai įvertintas, man pamenu labai patiko.

TV6

19:00 Paskutini kartą Vegase (Last Vegas) | 2013
Vidutiniškai įvertinta istorija su veteranais Morgan Freeman, Robert De Niro ir Michael Douglas apie kompaniją vyrukų, nusprendžiančių surengti bernvakarį savo paskutiniam nevedusiam draugui.

lrytasTV

21:30 Įniršis ir garbė (Rage and Honor) | 1992
Bijau kad dabar žiūrint atrodys labai prastai, taip ir įvertintas, bet vardan nostalgijos gal ir verta pažiūrėt, nes vaidina Cynthia Rothrock – viena iš labai nedaugelio moterų, tapusių kovinių menų veiksmo filmų heroje.

LRT Kultūra

21:30 Mėnulio Lietuva | 1997
Gan nemažai dėmesio tuomet sulaukęs lietuviškas filmas su garsiais aktoriais (Valentinas Masalskis, Dalia Michelevičiūtė, Gediminas Girdvainis) režisuotas Gyčio Lukšo. Tragikomiška istorija su mitologiniais elementais apie pokarinį gyvenimą mažame Lietuvos miestelyje.

Sekmadienis Kovo 6

TV3

22:30 Stokeriai (Stoker) | 2013

SAVAITGALIO FILMAS!

Sunkokas ir nevienareikšmį įspūdį paliekantis filmas, režisuotas išskirtinio Korėjos autoriaus Park Chan-wook, pastačiusio legendinį Oldboy. Nicole Kidman, Mia Wasikowska ir nelabai girdėtas, bet čia dėmesio centre esantis Matthew Goode (The Imitation Game). Po vyro mirties, pas paliktą paauglę dukrą ir pakrikusią moterį apsigyvena daugelį metų nematytas jo brolis, ir prasideda įtempta praeities paslaptis atskleidžianti istorija. Vietomis atrodo nebeįdomu žiūrėti, bet verta dėl pabaigos.

LNK

22:10 Naktinis reisas (Red Eye) | 2005
Čia gali būt įdomu, negirdėtas siaubo legendos ir Fredžio Kriugerio sumanytojo Wes Craven trileris su Cillian Murphy (Batman Begins, Inception) ir Rachel McAdams (ką tik pagrindinį Oskarą laimėjęs Spotlight). Moteris pagrobiama skrydžio metu ir grąsinant jos tėvo nužudymu įtraukiama į pasikėsinimą į politiką. Kritikų gerai įvertinta.

TV6

22:30 Penktoji valdžia (The Fifth Estate) | 2013
Kartojamas filmas apie Wikileaks įkūrėją Jullian Assange (jis beje darys video pranešimą per šių metų Login konferenciją gegužės mėnesį). Prastai įvertintas, bet rodos aktorius Benedict Cumberbatch (Oskaro nominacija už The Imitation Game) tinkamai parinktas.

Pirmadienis Kovo 7

LNK

22:15 Panikos kambarys (Panic Room) | 2002
Ne kartą rodytas įtemptas filmas, režisuotas talentingojo David Fincher. Forest Whitaker su porininku įsibrauna į prabangų butą, o jo naujoji šeimininkė Jodie Foster su dukra Kirsten Stewart pasislepia neįveikiamame kambaryje-seife. Ypač patiko, kad veiksmas beveik realiu laiku nepertraukiamai vyksta.

BTV

21:30 Žaidėjas (Gamer) | 2009
Nors dirbu su žaidimais, šis filmas, turėjęs tapti vienu didžiausių pagal kompiuterinių žaidimų temą, visiškai nuvylė, kaip ir kritikus (žiūrovai buvo šiek tiek atlaidesni). Gerard Butler fantastiniame veiksmo filme apie turnyrą, kuriame žaidėjai kontroliuoja tikrus karius mūšio lauke. Viskas būtų pakenčiama jei ne nuolat besikratanti kamera ir chaotiškas montažas – šios savybės tapo Crank režisierių vizitine kortele.

Antradienis Kovo 8

BTV

21:30 Ateini čia arba gausi į dūdą! (Kick-Ass) | 2010
Kartojamas smagus veiksmo filmas, nestandartiškai išsukantis temą apie super herojus – juo pasiryžta tapti eilinis bičiukas, po vieno nelaimingo nutikimo nebejaučiantis skausmo. Labai dinamiškai pastatytas, ypač scenos su maža besimušančia mergaite (Chloe Moretz). Režisierius Matthew Vaughn ne veltui yra vienas mėgiamiausių ir sugebančių pastatyti įspūdingus darbus pasakiška ar komiksine tematika (Stardust, X-Men: First Class, Kingsman).

TV8

water_for_elephants21:00 Vanduo drambliams (Water for Elephants) | 2010
Graži, nors ir vidutiniškai įvertinta romantiška istorija su Reese Witherspoon (Wild) ir garsiuoju vampyru Robert Pattinson apie ketvirtojo dešimtmečio JAV klajojantį cirką ir į jį įsidarbinantį veterinarijos studentą, kuris įsimyli dresuotojo dukrą.

 

Trečiadienis Kovo 9

BTV

21:30 Pabandom iš naujo (Hope Springs) | 2012
Romantiška drama, kurioje kino veteranai Meryl Streep ir Tommy Lee Jones po trisdešimties vedybinio gyvenimo metų ryžtasi sudalyvauti intensyviuose savaitės kursuose, skirtuose pagerinti tarpusavio santykius. Jų konsultantu tampa komikas Steve Carell, puikiai pasirodęs naujajame The Big Short. Vidutiniški įvertinimai, Meryl Streep kaip įprasta nominuota Gaubliui.

TV6

23:40 Pasitikėjimas (Trust) | 2010
„Draugų“ žvaigždės David Schwimmer režisuota kriminalinė drama, sulaukusi gerų žiūrovų įvertinimų, apie paauglę, į kurią nusitaiko internetinis seksualinis priekabiautojas (Clive Owen, Children of Men).

LRT Kultūra

Phoenix_201422:30 Feniksas (Phoenix) | 2014
Elito kine labai gerai kritikų įvertinta Vokietijos ir Lenkijos drama apie nacių koncentracijos stovyklą išgyvenusią žydų dainininkę, kuriai tenka darytis veido operaciją ir tapti neatpažįstama. Ji imasi Berlyne ieškoti savo vyro, kuris galėjo ją išduoti naciams.

 

Ketvirtadienis Kovo 10

TV3

the-chronicles-of-riddick22:30 Rydiko kronikos (The Chronicles of Riddick) | 2004
Spėju ne kartą rodytas, bet čia dar neapžvelgtas garsusis fantastinis filmas su Vin Diesel, pratęsęs itin sėkmingą nepriklausomą darbą Pitch Black. Istorija apie tamsoje matantį nusikaltėlį, atsiduriantį planetoje, į kurią įsiveržia karinga imperija.

BTV

21:30 Romeo turi mirti (Romeo Must Die) | 2000
Kartojamas kovinių menų veiksmo filmas, tapęs didžiuoju Jet Li debiutu Holivude. Itin įspūdingos, dinamiškos kovų scenos su “rentgeno” kameromis ir kitais novatoriškais sprendimais. Veiksmo scena – dviejų mafijos šeimų kova dėl įtakos ir Šekspyro kūrinį atkartojanti meilės istorija. Lenko operatoriaus Andrzej Bartkowiak debiutas režisieriaus rolėje. Ir ryškiausias tragiškai žuvusios dainininkės Aaliyah vaidmuo kine. Prodiusavo Wachowski The Matrix idėją patikėjęs ir ją parėmęs Joel Silver.

TV6

22:00 Nesunaikinami 2 (The Expendables 2) | 2012
Kartojamas filmas su krūva garsių veiksmo filmų aktorių. Antrosios komandos pristatymą dariau filmui pasirodžius kino teatruose.

TV8

becoming_jane21:00 Maištingoji Džeinė (Becoming Jane) | 2007
Gerai žiūrovų sutikta romantiška biografinė drama apie ankstyvą XIX a. pradžios anglų rašytojos Jane Austen (Pride and Prejudice) gyvenimą ir jos meilę airiui. Vaidina Anne Hathaway (Interstellar) ir James McAvoy (Wanted).

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *