Filmai per TV Kovo 18 – 24

Lo Impossible, Great Expectations ir kiti savaitės filmai per Lietuvos TV kanalus.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Programa paimta iš 15min.lt ir TV24.lt.

Penktadienis Kovo 18
Šeštadienis Kovo 19
Sekmadienis Kovo 20
Pirmadienis Kovo 21
Antradienis Kovo 22
Trečiadienis Kovo 23
Ketvirtadienis Kovo 24

Penktadienis Kovo 18

TV3

19:30 Hortonas (Horton Hears a Who!) | 2008
Prastokai palyginti su daugeliu garsių animacinių filmų įvertintas darbas apie dramblį, bandantį apsaugoti miniatiūrinių padarų, kuriais niekas kiti netiki, gyvenvietę.

21:10 Kodas: L.O.B.I.A.I (National Treasure) | 2004
Populiari, nors ir prastokai vertinama nuotykių serija apie Tamplierių lobio ieškantį istoriką su Nicolas Cage.

23:50 Greiti ir įsiutę 3. Tokijo lenktynės (The Fast and the Furious: Tokyo Drift) | 2006
Kartojama labiausiai nuo bendros lenktynių serijos idėjos nutolusi dalis, kurioje vaidina nauji veikėjai ir veiksmas vyksta Japonijoje. Bet filmas svarbus dėl režisieriaus Justin Lin, kuriam patikėtos net trys tolesnės ir labai sėkmingos Fast & Furious dalys.

LNK

21:00 Vėpla (Le Corniaud) | 1965
LNK grįžta prie klasikinių prancūziškų komedijų su Louis de Funes. Prancūzai keliaudami Italijoje gauna automobilį, kuris pripildytas kontrabandinių dalykų, ir juos pradeda vaikytis tiek mafijos atstovai, tiek pareigūnai.

23:15 Hadsono vanagas (Hudson Hawk) | 1991
Kažkada daug kartų rodytas ir už tai įsiminęs veiksmo filmas su Bruce Willis apie paveikslų vagį. Atrodė tikrai geras, tad labai keista matyti siaubingai blogus kritikų įvertinimus.

lrytasTV

23:00 Kristina (Christine) | 1983
Kartojamas garsusis siaubo filmas pagal Stephen King romaną apie atgijusį ir žudyti žmones pradedantį automobilį. Režisavo tokiais filmais tuomet išgarsėjęs John Carpenter (Halloween, The Thing).

TV1

22:55 Degantis žmogus (Man of Fire) | 2004
Snobo kine stiprus ir žiūrovų išliaupsintas, bet kritikų blogai įvertintas Tony Scott filmas su Denzel Washington apie buvusį žudiką, kuris tampa asmens sargybiniu Mechike, tačiau iš visos šeimos išsaugo tik mergaitės (Dakota Fanning) gyvybę ir imasi keršyti vietiniams nusikaltėliams.

Šeštadienis Kovo 19

TV3

23:35 Tranzitas (Transit) | 2012
Apie anksčiau rodomą Transporter tęsinį nėra reikalo pasakoti, visi ir taip žino. O šis filmas taip pat susijęs su kriminalais ir automobiliais. Apiplėšę banką vagys paslepia grobį į iškylauti važiuojančios šeimos automobilį, ir tuomet seka paskui juos tikėdamiesi nužudyti ir pasiimti grobį. Prastai įvertintas.

LNK

transformers21:15 Transformeriai. Tamsioji Mėnulio pusė  (Transformers: Dark of the Moon) | 2011
Trečia populiariosios serijos pagal išlankstomus žaislus robotus dalis iš tiesų pasirodė įdomiausia. Buuvo išmesta “žvaigždė” Megan Fox (vietoj jos paimta kine nežinoma mados pasaulio atstovė), mažiau dėmesio skirta Shia LeBeouf herojui ir daugiau pačiai kovai tarp robotų. Verta pažiūrėti dėl ypač gerai nufilmuotos parašiutininkų scenos.

lrytasTV

21:30 Griausmaširdis (Thunderheart) | 1992
Jaunas indėnų kraujo turintis FTB agentas (Val Kilmer) kartu su cinišku detekvyvu veteranu siunčiamas tirti žmogžudystės vargingame indėnų rezervate. Režisavo Michael Apted (Nell, Enigma), gan gerai įvertintas.

Sekmadienis Kovo 20

LRT

Great_expectations21:55 Didieji lūkesčiai (Great Expectations) | 1998
Mano labai mėgstamo režisieriaus Alfonso Cuaron (Children of Men, Gravity) ankstyvas filmas, perkeliantis Charles Dickens istoriją į šiuolaikinį Niujorką. Dailininkas bando susigrąžinti vaikystės meilę. Vaidina Ethan Hawke, Gwyneth Paltrow, Robert De Niro.

 

TV3

22:00 Ledo žmogus (The Iceman) | 2012
Kartojamas neblogai įvertintas kriminalinis filmas, pasakojantis tikrą istoriją apie 1986-aisiais areštuotą samdomą žudiką, kuris sugebėjo nuslėpti šią savo veiklą nuo šeimos. Pagrindinį vaidmenį atliko labai talentingas, tik dar ne itin kine žinomas aktorius Michael Shannon (serialas Boardwalk Empire, Oskaro nominacija už Revolutionary Road).

LNK

22:00 Pragaras rojuje (Lo Imposible) | 2012
impossible

SAVAITĖS FILMAS!

Labai gerai įvertinta drama apie daug gyvybių nusinešusį 2004-ųjų cunamį Pietryčių Azijoje. Istorija pasakojama iš turistų šeimos, atkeliavusios į Tailandą. Vaidina Ewwan McGregor ir Naomi Watts (Oskaro nominacija už vaidmenį). Filmas išskirtinis dar ir tuo, jog statytas Ispanijoje vietinio režisieriaus ir tapęs brangiausiu šalies kino istorijoje (45 milijonai dolerių).

BTV

22:00 Nuostabus protas (A Beautiful Mind) | 2001
Kartojamas labai svarbus ir itin gerai įvertintas biografinis filmas apie šizofrenija sirgusį mokslininką, Nobelio premijos laureatą John Nash. Už vaidmenį Russell Crowe pelnė Oskarą, taip pat apdovanojimą gavo režisierius Ron Howard, žmoną suvaidinųsi aktorė Jennifer Connely, o filmas tapo geriausiu tų metų darbu ir užima vietą IMDb tope.

TV6

22:30 12 vergovės metų (12 Years a Slave) | 2013
Kartojamas svarbiausią Oskarą ir kitus apdovanojimus susirinkęs režisieriaus Steve McQueen (Hunger, Shame) filmas. Istorija pagal tikrus faktus apie laisvą juodaodį Niujorko gyventoją, per apgaulę patenkantį į pietinėse valstijose vis dar egzistuojančią vergovę. Ryškūs personažai, suvaidinti mano mėgstamo Chiwetel Ejiofor (vienas geriausių matytų kovinių menų filmų Redbelt), kartu su režisieriumi iškilusio Michael Fassbender, Oskarą už debiutą laimėjusios Lupita Nyong’o. Reikia nepamiršti ir Brad Pitt, kurio vaidmuo filme nedidelis, bet jis buvo vienas iš prodiuserių, atvedusių filmą į sėkmę.

TV1

22:50 Smagus pasivažinėjimas (Joy Ride) | 2001
Gerai įvertintas kriminalinis trileris apie tris draugus, išvažiuojančius į kelionę automobiliu ir susiduriančius su maniaku sunkvežimio vairuotoju. Skamba nelabai įdomiai, bet ko gero populiarumą ir sėkmę lėmė J.J. Abrams (naujasis Star Wars) scenarijus.

Pirmadienis Kovo 21

LNK

22:15 Prezidento sprendimas (Executive Decision) | 1996
Neblogai įvertintas veiksmo filmas su Kurt Russell, dar neišgarsėjusia Hale Berry ir dar nenusivažiavusiu Steven Seagal. Teroristai užgrobia lėktuvą ir siunčiama speciali komanda, kuri turi iš kito lėktuvo ore į jį įsilaipinti ir sustabdyti ataką.

Antradienis Kovo 22

BTV

21:30 Prielipa (The Cable Guy) | 1996
Garsi, bet man nepatikusi komedija su Jim Carrey apie kabelinės TV darbuotoją, kuris įkyriai bando susidraugauti su vienu iš klientų. Režisuotas aktoriaus Ben Stiller.

Trečiadienis Kovo 23

LNK

22:15 Gaujos vyrukai (Knockaround Guys) | 2001
Šį filmą pamenu pažiūrėjau vien dėl to, kad pamačiau jog jo kompozitorius yra Clint Mansell, visuomet dirbantis su Darren Aronofsky ir sukūręs įsimintinąjį Requem for a Dream takelį (Lux Aeterna iki šiol negaliu klausyt neprisimindamas filmo vaizdų ir įspūdžių). Šis filmas pasakoja kriminalinę istoriją apie grupelę mafijozų sūnų, kurie patis imasi nusikalstamos veiklos ir be abejo “užsirauna” ant rimtesnių vyrukų. Vaidina John Malkovich, Vin Diesel. Kritikai sudirbo, žiūrovia kiek atlaidesni.

BTV

21:30 Visa griaunantis (Demolition Man) | 1996
Garsus fantastinis filmas su Sylvester Stallone, Wesley Snipes ir Sandra Bullock apie šių dienų policininką, kuris yra užšaldomas už bausmę ir prikeliamas tolimoje ateityje, kurioje nebėra smurto, kad sustabdytų šių žiaurų dienų nusikaltėlį.

LRT Kultūra

22:30 Šokantys arabai (Dancing Arabs) | 2014
Elito kine dar viena gerai įvertinta Izraelio drama apie maišytą Palestinos-Izraelio tėvų vaikiną, kuris atsiunčiamas mokytis į prestižinę Jeruzalės mokyklą.

Ketvirtadienis Kovo 24

LNK

22:15 Sala (The Island) | 2005
Dažnai kartojamas „blokbasterių“ meistro, pastaruoju metu gyvenančio iš Transformerių serijos, Michale Bay fantastinis filmas. Įdomi futuristinė tema apie iš pirmo žvilgsnio tobulai sutvarkytą visuomenę, kurios pora gyventojų išsiaiškina tikrąją savo gyvenimo paslaptį ir bando pabėgti. Vaidina Ewan McGregor ir tuomet dar tik pradėjusi garsėti Scarlett Johansson.

 

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *