Filmai per TV Kovo 11 – 17

Dallas Buyers Club, Cabin in the Woods ir kiti savaitės filmai per Lietuvos TV kanalus.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Programa paimta iš 15min.lt ir TV24.lt.

Penktadienis Kovo 11
Šeštadienis Kovo 12
Sekmadienis Kovo 13
Pirmadienis Kovo 14
Antradienis Kovo 15
Trečiadienis Kovo 16
Ketvirtadienis Kovo 17

Penktadienis Kovo 11

TV3

22:30 Gladiatorius (Gladiator) | 2000
Daug kartų rodytas ir gausybę apdovanojimų laimėjęs Ridley Scott epinis istorinis filmas su Russell Crowe. 47 vieta IDMb tope.

LNK

22:20 Kaip diena ir naktis (Knight and Day) | 2010
Visai žiūrimas lengvas veiksmo filmas (nors ir prastokai įvertintas), ypač jei per daug į nieką nesigilini, su Tom Cruise ir Cameron Diaz. Moteris įsivelia į šnipo, bandančio išgelbėti savo vardą, nuotykius. Režisavo James Mangold (Wolverine).

 

TV1

22:55 Infiltruoti (The Departed) | 2006
Snobo kine kartojamas tikras Martin Scorsese kriminalinis epas, pelnes pagrindinį Oskarą bei dar tris. Leonardo DiCaprio (pagaliau irgi su Oskaru!) ir Matt Damon yra policininkas ir mafijos šnipas, bandantys atskleisti vienas kito tapatybę ir kuo arčiau prisikasti prie airių mafijos šeimos vadovo. Painiai sumegzsta istorija, labai stiprūs visų vaidmenys – dar pasirodo Jack Nicholson, Mark Wahlberg (nominuotas Oskarui). Tikrai vertas visų pagyrų bei apdovanojimų ir 43 vietos IMDb tope.

Šeštadienis Kovo 12

TV3

the-cabin-in-the-woods23:45 Namas girios glūdumoj  (The Cabin in the Woods) | 2012
Paprastai siaubo filmų nežiūriu, o tuo labiau nerekomenduoju, bet šis yra visiška išimtis. Filmas pirmiausia sudomino dėl scenarijaus, kurį parašė anksčiau su TV serialais Buffy, Firefly ir Dollhouse, o vėliau ir kine su Avengers išgarsėjęs Joss Whedon. Prasideda viskas kaip eiliniame siaubake apie grupę jaunuolių, išvažiuojančių savaitgaliui į atokią trobelę miške. Bet tolesnė įvykių eiga visiškai netikėta ir sulaužanti tokių filmų standartus. Svarbiausia prieš žiūrint nesidomėti apie filmą ir kuo mažiau žinoti, tuomet staigmenos bus garantuotos. Apžvalga.

LNK

19:30 Kempiniukas plačiakelnis (The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water) | 2015
Čia šauniai, smagu, kad po pirmosios dalies iškart rodo vos pernai išleistą naują filmą. Idėja apie tai, kad garsieji animacinio serialo herojai išlipa į krantą ir tampa trimačiais atrodė labai intriguojanti, bet filmas nesigavo toks geras kokio tikėjausi, pirmajam pilnametražiui tikrai neprilygsta. Bet žinoma, pažiūrėti šį savotišką eksperimentą smagu.

21:15 Transformeriai. Nugalėtųjų kerštas  (Transformers: Revenge Of The Fallen) | 2009
Antroji ir vienareikšmiškai blogiausia Transformerių serija. Bet kaip sukratytas iš atskirų menkai susijusių scenų suklijuotas darinys, ilgi akivaizdžiai reklaminiai epizodai. Geriausiai nuotaiką atspindi kolegos su kuriuo žiūrėjom kine komentaras po keliolikos filmo minučių: „jau nusibodo filmo nesąmones ir klaidas skaičiuot“. Drąsiai galima šią dalį praleisti, trečioji ir net ketvirtoji buvo įdomesnės bent jau man.

Sekmadienis Kovo 13

TV3

22:30 Dalaso klubas (Dallas Buyers Club) | 2013

SAVAITGALIO FILMAS!

Labai stipri drama, tapusi viena iš tų metų apdovanojimų favoritų ir atnešusi Oskarus už įspūdingus vaidmenis Matthew McConaughey („atėmė“ Oskarą iš Leonardo Di Caprio, kurio jis tikėjosi už Wolf of Wallstreet ir kuriame jie abu vaidino, ir taip sukėlė interneto meme bangą), taip pat prieš tai ilgam iš kino pasitraukusiam Jared Leto (grupė 30 Seconds to Mars). Tikra istorija apie devintajame dešimtmetyje  AIDS susergantį Dalaso elektriką, kuris imasi platinti JAV nelegalius vaistus, kurie padeda lengviau išgyventi ligos sukeltas pasekmes.

LNK

22:00 Snaiperis (Shooter) | 2007
Kartojamas stiprus įtemptas filmas su Mark Wahlberg apie po tarnybos nuo visuomenės atsiskyrusį snaiperį, kuris sužino apie pasikėsinimą į prezidentą ir bando jį apsaugoti, tačiau pats tampa įtariamuoju ir turi surasti tikrąjį žudiką. Režisavo tokių filmų specialistas Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer).

TV6

22:30 Kleitono bazė (Basic) | 2003
Veiksmo filmas su John Travolta ir Samuel L. Jackson (garsusis duetas Pulp Fiction filme) apie kovos prieš narkotikus agentą, kuris ieško po apmokymų dingusio karininko ir jo karių grupės. Kritikų labai blogi įvertinimai, žiūrovų kur kas geresni. Režisavo Die Hard serijos autorius John McTiernan.

TV1

lucky-number-slevin22:50 Laimingas skaičius… kitas  (Lucky Number Slevin) | 2006
Labai gerai įvertinta ekscentriško filmo Acid House režisieriaus Paul McGuigan kriminalinė drama su Bruce Willis, Morgan Freeman ir Josh Hartnett (Pearl Harbor). Vyrukas dėl supainiotos tapatybės įsimaišo į svarbiausių miesto nusikaltėlių grupuočių vadų tarpusavio kovą ir turi surasti būdą kaip išsigelbėti. Painokas siužetas, bet tikrai intriguojantis ir gero tempo filmas.

Pirmadienis Kovo 14

LNK

22:15 Specialistas (The Specialist) | 1994
Kartojamas filmas su Sylvester Stallone apie bombų specialistą, kuris suviliotas moters (Sharon Stone), imasi keršyti jos šeimą išžudžiusiai mafijai.

BTV

21:30 Largo Vinčas (Largo Winch) | 2008
Prancūzijos ir Belgijos veiksmo filmas pagal belgų komiksą apie jauną vyruką, kuris paveldi nužudyto patėvio verslo imperiją ir turi surasti žudikus bei apsaugoti gautą verslą. Vidutiniški vertinimai, nors sulaukė tęsinio, tad buvo pakankamai sėkmingas.

TV6

23:00 Vieniša (Alone) | 2007
Ko gero įdomus ir nestandartinis siaubo filmas, pastatytas Tailande ir pasakojantis apie siamo dvynę, kurios neišgyvenusi sesuo sugrįžta kaip dvasia ir pradeda ją persekioti. Geri įvertinimai kaip šiam žanrui.

Antradienis Kovo 15

BTV

21:30 Po saulėlydžio (After the Sunset) | 2004
Gan nebloga lengva kriminalinė komedija, nors ir prastokai įvertinta, su Pierce Brosnan, Woody Harrelson ir Salma Hayek apie vagį, kuris po paskutinės sėkmingos vagystės su partnere pasitraukia į Bahamus, bet jį atseka daugelį metų nusikaltėlio ieškantis FTB agentas. Režisavo Brett Ratner (Rush Hour).

TV6

23:40 Pasienio miestas (Bordertown) | 2006
Vidutiniškai įvertinta kriminalinė drama su dainininke Jennifer Lopez ir Antonio Banderas apie žurnalistę, tiriančią žmogžudystes Meksikoje, JAV pasienyje esančiose amerikiečių valdomose gamyklose.

Trečiadienis Kovo 16

BTV

Léon21:30 Leonas (Léon) | 1994
Vienas įsimintiniausių visų laikų filmų, iki šiol užimantis 27 vietą IMDb tope. Luc Besson (prieš tai jau išgarsėjęs su Nikita) kriminalinis šedevras, pasaulyje išgarsinęs Jean Reno ir pradėjęs Natalie Portman (Oskaras už Black Swan) karjerą. Istorija apie samdomą žudiką, kuris priglaudžia dvylikmetę mergaitę po jos tėvų mirties ir ima dalintis su ja savo žiniomis. Taip pat vaidina Gary Oldman.

LRT Kultūra

22:30 Nulis motyvacijos (Zero Motivation) | 2014
Elito kine gerai įvertinta Izraelio drama apie kariuomenėje tarnaujančias merginas, išsiųstas į atokią bazę dykumoje ir skaičiuojančias dienas, kada galės grįžti į įprastą civilių gyvenimą.

 

Ketvirtadienis Kovo 17

TV3

22:30 Priešas už vartų (Enemy at the Gates) | 2001
Kartojamas kokybiškas ir dramatiškas filmas apie Antrąjį pasaulinį karą, Staliningrado mūšį ir legendinį rusų snaiperį Vasilijų Zaicevą, kurį suvaidino Jude Law.

LNK

22:15 Nepalaužiama drąsa (The Brave One) | 2007
Kriminalinė drama su Jodie Foster (už vaidmenį nominuota Auksiniam gaubliui) apie žiauriai užpultą moterį, kuri pati imasi ieškoti nusikaltėlių ir jiems atkeršyti. Režisavo įvairių su Airijos kovomis susijusių filmų ir kokybiško, bet gaila nutraukto TV serialo The Borgias autorius Neil Jordan.

TV6

22:00 Nesunaikinami 3 (The Expendables 3) | 2014
Kartojama kol kas paskutinė Sylvester Stallone sumanytos serijos dalis, kurioje prie senosios komandos prisijungia Harrison Ford, Antonio Banders, Wesley Snipes ir Mel Gibson, kuriam tenka pagrindinio priešo – vieno iš Expendables komandos įkūrėjo, tapusio ginklų prekeiviu, vaidmuo.

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *