Filmai per TV Vasario 26 – Kovo 3

Imitation Game, King’s Speech, Australia ir kiti savaitės filmai per Lietuvos TV kanalus.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Programa paimta iš 15min.lt ir TV24.lt.

Penktadienis Vasario 26
Šeštadienis Vasario 27
Sekmadienis Vasario 28
Pirmadienis Vasario 29
Antradienis Kovo 1
Trečiadienis Kovo 2
Ketvirtadienis Kovo 3

Penktadienis Vasario 26

TV3

19:30 Šrekas trečiasis (Shrek the Third) | 2007
Populiariojo animacijos herojaus epopėja tęsiasi.

21:15 Pompėja (Pompeii) | 2014
Kartojama drama apie garsiojo Vezuvijaus ugnikalnio išsiveržimą su Game of Thrones žvaigžde Kit Harrington, režisuota Resident Evil serijos autoriaus Paul W.S. Anderson. Nepaisant 80 milijonų biudžeto sulaukė blogų įvertinimų ir vos atsipirko.

LNK

21:00 Didysis pasivaikščiojimas (La grande vadrouille) | 1966
LNK grįžta prie prancūzų klasikinių komedijų su Louis de Funes. Antrojo pasaulinio karo istorija apie keletą britų lakūnų, nusileidžiančių ne vietoje, ir porą civilių vietinių gyventojų, bandančių nusigauti iki Anglijos.

TV1

22:45 Anglas ligonis (The English Patient) | 1996
Snobo kine garsioji drama, pelniusi net 9 Oskarus su Ralph Fiennes ir Juliette Binoche, režisuota Anthony Mingella.

TV8

21:00 Tai nutiko Jemene (Salmon Fishing in the Yemen) | 2011
Verta ir TV8 programą kartais patikrinti. Gražus filmas su Ewan McGregor ir vis savo vaidmenimis nustebinančia Emily Blunt (Edge of Tomorrow, Sicario) apie žuvų veisimo ekspertą, kurį pasamdo lašišas dykumoje užveisti norintis šeichas. Režisavo romantiškų filmų autorius Lasse Hallstrom (Chocolate).

 

Šeštadienis Vasario 27

TV3

21:05 Džekas Ryčeris (Jack Reacher) | 2012
Kartojamas geras įtemptas filmas su Tom Cruise apie žmogžudysčių detektyvą, kuris apsiima tirti kelių snaiperio ginklu nušautų žmonių žmogžudystes ir apginti ja kaltinamą karį.

23:45 Hanibalas. Pradžia (Hannibal Rising) | 2007
Po pertraukos išleista Silence of the Lambs priešistorė. Buvo įdomi kūrimo istorija, mat veiksmas vyksta ir Lietuvoje, bet filmuoti dėl geresnių sąlygų tuomet buvo pasirinkta Čekija. Deja nelabai vykęs filmas gavosi.

BTV

kiss-of-the-dragon21:30 Drakono bučinys (Kiss of the Dragon) | 2001
Stiprus filmas su tuomet dėmesio centre buvusiu Jet Li apie išduotą policijos detektyvą, kuriam padeda prostitutė. Istoriją parašė pats aktorius, prie scenarijaus prisidėjo ir prancūzų pažiba Luc Besson. Įvertinimai nėra geri, bet tokiems filmams retai ir būna.

 

TV6

rocky-iv22:30 Rokis IV (Rocky IV) | 1985
Ketvirtoji bokso epopėjos dalis išties išskirtinė, mat Sylvester Stallone kovoja su TSRS čempionu, kurį suvaidino jaunas ir nuo to karjerą pradėjęs Dolph Lundgren.

 

TV8

21:00 Australija (Australia) | 2008
Didingas romantiškas filmas, atiduodantis duoklę šiam žemynui ir parodantis tikrą laukinį jo grožį. Garsių australų komanda: aktoriai Nicole Kidman ir Hugh Jackman, mano mėgstamas režisierius Baz Luhrman (Romeo + Juliet, Moulin Rogue, The Great Gatsby) ir beveik trys valandos vaizdų, dramos ir meilės.

 

Sekmadienis Vasario 28

LRT

Kingsspeech21:00 Karaliaus kalba (The King’s Speech) | 2010
Nuostabus filmas, tikrai vertas metų Oskaro ir kitų daugybės apdovanojimų, vietos IMDb tope. Colin Firth (laimėjo Oskarą) vaidina Jungtinės Karalystės karalių George VI, kuris netikėtai gauna sostą ir turi greitai išmokti viešo kalbėjimo, kad galėtų sutelkti tautą prieš prasidedant Antrajam pasauliniam karui. Karaliaus kalbos mokytoją vaidina Geoffrey Rush (Shine).

TV3

22:30 Vaizduotės žaidimas (The Imitation Game) | 2014

SAVAITGALIO FILMAS!

Dar vienas ne mažiau nuostabus filmas, vėl gi pelnęs gausybę apdovanojimų ir vietą IMDb tope. Buvau šiek tiek skeptiškai nusiteikęs dėl šio filmo ta prasme, kad ne taip seniai jau buvo pastatyta istorija apie Antrojo pasaulinio karo metu britų sukonstruotą nacių kodo dešifravimo mašiną (Enigma). Bet naujasis filmas pakelia visą šią istoriją į naują kokybės lygį, aktoriaus Benedict Cumberbatch vaidyba nepriekaištinga, akcentuojama ir Alan Turing reikšmė mūsų šiuolaikiniam pasauliui, o taip pat jo tragiškas likimas dėl tuometinių diskriminacinių įstatymų.

LNK

22:10 Priešprieša (War) | 2007
Kažkaip šį savaitgalį nutarė Jet Li prisiminti kanalai. Ne itin geras filmas, kuriame vaidina ir Jason Statham, kuris kaip FTB agentas siekia atkeršyti tėvo žudikui. Įsiminė prabangių automobilių “reklamos”, muštynių scenos pakenčiamos.

TV6

19:00 Transformeriai (Transformers) | 2007
Michael Bay milijardinės epopėjos pagal išlankstomus žaislinius robotus pradžia, prie kurios prisidėjo ir Steven Spielberg. Spėju rodys visas bent ankstesnes serijas kelis savaitgalius.

22:55 Neliečiamieji (The Untouchables) | 1987
Kartojamas labai gerai įvertintas kriminalų meistro Brian De Palma (Scarface, Carlito’s Way) filmas apie bandymus sutramdyti Al Capone. Atitinkamai aukštos prabos aktorių komanda: Kevin Costner, Sean Connery (laimėjo Oskarą), Andy Garcia ir garsųjį nusikaltėlį suvaidinęs Robert de Niro.

Pirmadienis Vasario 29

LNK

22:15 Kaulų kolekcininkas (The Bone Collector) | 1999
Kartojamas visai geras įtemptas trileris su Denzel Washington ir vienu ankstyvesnių rimtų Angelina Jolie vaidmenų (tais pačiais metais kai Oskarą už Girl, Interrupted laimėjo). Paralyžiuotas detektyvas kartu su asistente bando susekti serijinį žudiką. Režisierius Philip Noyce vėl dirbo kartu su Angelina filme Salt.

BTV

21:30 Paskutinės dienos Marse  (The Last Days On Mars) | 2013
Prastai įvertintas britų fantastinis filmas apie astronautus Marse, vienas po kito mirštančius dėl neaiškių priežasčių.

Antradienis Kovo 1

TV6

22:00 Ties riba (Man on a Ledge) | 2012
Kartojamas įtemptas filmas su Avatar žvaigžde Sam Worthington. Buvęs nusikaltėlis pritraukia policijos dėmesį grąsindamas nušokti nuo dangoraižio, o tuo metu jo brolis vykdo didelio deimanto vagystę. Vidutiniškas vertinimas.

Trečiadienis Kovo 2

BTV

21:30 Be įsipareigojimų  (No Strings Attached) | 2011
Prastokai įvertinta romantiška komedija su Natalie Portman (Black Swan) ir Ashton Kutcher (Jobs) apie porą, kurie bando išlaikyti tik fizinius santykius. Režisavo garsiosios Ghost Busters serijos autorius Ivan Reitman.

TV6

22:00 Pagrobtas gyvenimas (Abduction) | 2011
Blogai įvertintas (ypač kritikų), bet man visai susižiūrėjęs trileris su šiaip labai nemėgstamu „vilkolakiu“ Taylor Lautner apie vaikiną, kuris netikėtai randa savo vaikystės nuotrauką dingusių asmenų paieškos svetainėje ir bando aiškintis tiesą apie savo gyvenimą.

LRT Kultūra

Metro_Manila22:30 Metro Manila | 2013
Elito kine jau kažkada rodytas filmas, bet labai stiprus ir išskirtinis, mat statytas Filipinuose ir pasakoja apie sunkią poros dalią, kuri iš kaimo į sostinę Manilą atvažiuoja ieškoti darbo. Vyrui pavyksta įsidarbinti pinigų išvežiojimo tarnyboje, tačiau jis įsivelia į nešvarius ir labai pavojingus sandėrius.

Ketvirtadienis Kovo 3

TV3

end-of-watch22:30 Patruliai (End of Watch) | 2012
Labai stipri kriminalinė drama su Jake Gyllenhaal ir Michael Pena apie įtemptą ir pavojingą Los Andželo policijos detektyvų kasdienybę. Režisavo David Ayer (Sabotage, Fury).

 

BTV

eraser21:30 Trintukas (Eraser) | 1996
Veiksmo filmas su Arnold Schwarzenegger apie liudininkų apsaugos agentą, kuris pradeda įtarinėti savo kolegas prekiaujant pažangiais ginklais.

 

TV6

21:50 Nesunaikinami (The Expendables) | 2010
Kartojamas su kaupu pasiteisinęs ir jau du kartus pratęstas Sylvester Stallone filmas, kuriame surinkti garsūs senesni ir naujesni veiksmo filmų aktoriai ir paleisti smagintis sprogimų ir šaudynių sūkuryje.

23:50 Vienišius (Solitary Man) | 2009
Drama su Michael Douglas apie automobilių magnatą, kurio gyvenimas pradeda riedėti žemyn dėl neapdairių profesinių ir romantiškų sprendimų. Taip pat vaidina Susan Sarandon, Denny De Vito, Jesse Eisenberg. Vidutiniški įvertinimai.

TV8

21:00 Monako princesė (Grace of Monaco) | 2014
Kartojamas kontraversiškų įvertinimų sulaukusi Prancūzų drama, kurioje Nicole Kidman vaidiną garsią Holivudo aktorę Grace Kelly, kuri ištekėjo už Monako princo  (Tim Roth). Nors filmas prieš pasirodymą sulaukė daug dėmesio ir buvo parinktas Kanų festivalio atidarymui, įvertinimai buvo labai prasti ir kritikų atvejų ypač negailestingi.

 

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *