Filmai per TV Vasario 19 – 25

The Grand Budapest Hotel, Chronicle ir kiti savaitės filmai per Lietuvos TV kanalus.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Programa paimta iš 15min.lt ir TV24.lt.

Penktadienis Vasario 19
Šeštadienis Vasario 20
Sekmadienis Vasario 21
Pirmadienis Vasario 22
Antradienis Vasario 23
Trečiadienis Vasario 24
Ketvirtadienis Vasario 25

Penktadienis Vasario 19

TV3

19:30 Šrekas 2 (Shrek 2) | 2004
Populiariojo animacijos herojaus epopėja tęsiasi.

21:15 Abraomas Linkolnas. Vampyrų medžiotojas (Abraham Lincoln: Vampire Hunter) | 2012
Vienas iš knygose pastaruoju metu populiarumo sulaukusio žanro, kai į vieną krūvą sumetami istoriniai personažai ir fantasy ar siaubo elementai, atstovų. Vilties, kad filmas bus išties išskirtinis ir įspūdingas, suteikė ne tik dar tuomet originalia atrodžiusi idėja, bet ir rusų režisierius Timur Bekmambetov (Nakties ir Dienos sargyba, Wanted). Deja filmas lėkštas ir nesužavi kokiomis nors kokybiškomis ar įdomesnėmis idėjomis.

LNK

mad_world21:00 Tas beprotiškas, beprotiškas, beprotiškas pasaulis (It’s a Mad, Mad, Mad, Mad World) | 1963
Panašu, kad LNK penktadienius skirs klasikinėms komedijoms, labai sveikintina idėja. Šįkart garsi Holivudo istorija apie pašėlusias įvairių žmonių lenktynes po visą šalį, beieškant paslėpto lobio, apie kurį prasitaria mirštantis vagis.

TV6

places_beyond_pines23:00 Niujorko šešėlyje (The Place Beyond the Pines) | 2012
„Kino pavasaryje“ labai daug dėmesio sulaukusi kriminalinė drama su Ryan Gosling, režisuota Derek Clanfrance (aktorius pasirodė ankstesniame jo filme Blue Valentine). Kelis laikmečius apimanti istorija, prasidedanti nuo kaskadininko motociklininko (galbūt aktorių toks vaidmuo sudomino po ankstesnio kažkiek panašaus Drive), kuris pradeda plėšti bankus ir susiduria su korumpuotomis policijos pajėgomis. Taip pat vaidina Bradley Cooper (American Sniper) ir Eva Mendes. Geri įvertinimai, bet ryškesnių apdovanojimų nesulaukė.

TV1

22:45 Nuopolis (Falling Down) | 1993
Elito kine kartojamas kriminalinis filmas su Michael Douglas apie nestabilios psichikos vyruką, kuris vieną dieną po įvairių nesėkmių pradeda agresyvią kovą su jo matomomis visuomenės problemomis. Režisavo Joel Schumacher (Phone Booth, The Phantom of the Opera).

Šeštadienis Vasario 20

TV3

the-bank-job21:35 Apiplėšimas Beikerio gatvėje (The Bank Job) | 2008
Gerai įvertintas britų veiksmo filmas su Jason Statham. Banko plėšikai, įvykdę sėkmingą apiplėšimą, kartu su brangenybėmis ir pinigais išsineša dokumentus, atskleidžiančius svarbių asmenų paslaptis ir taip įsivelia į mirtinai pavojingas intrigas.

 

TV6

22:30 Rokis III (Rocky III) | 1982
Trečioje bokso epopėjos dalyje Sylvester Stallone susiduria su garsiojo Mr. T iš The A-Team suvaidintu priešininku.

lrytasTV

21:30 Vienas klaidingas žingsnis (One False Move) | 1992
Gerai įvertinta kriminalinė drama su Billy Bob Thornton (The Man Who Wasn’t There) apie Los Andželo policijos susidūrimus su itin pavojinga nusikaltėlių trijule.

TV8

21:00 Man per brangu (Hors de prix) | 2006
Gražus romantiškas prancūzų filmas su Audrey Tautou (Amelija iš Monmartro) apie turtingų vyrų medžiotoją, kuri per painiavą nusitaiko į eilinį barmeną ir jį patį įtraukia į šias prabangos lenktynes.

 

Sekmadienis Vasario 21

TV3

22:30 Viešbutis „Didysis Budapeštas“ (The Grand Budapest Hotel) | 2014

grand_budapestSAVAITGALIO FILMAS!

Labai smagus filmas, pastatytas išskirtiniu vizualiniu ir komišku stiliumi pasižyminčio Wes Anderson (Fantastic Mr Fox, Moonlight Kingdom). Veiksmas vyksta fiktyvioje Rytų Europos valstybėje tarpukario metu ir pasakoja apie prabangaus viešbučio administratoriaus (Ralph Fiennes) ir jauno pasiuntinuko nuotykius. Keturi meninių sričių Oskarai ir vieta IMDb tope.

LNK

Gran_Torino22:10 Gran Torino | 2008
Kartojama stipri Clint Eastwood istorija apie šeimos paliktą vienišą karo veteraną (vaidina žinoma pats Eastwood), kurio vienintelis turtas – retas 1972-ųjų automobilis Gran Torino. Kai paauglys kaimynas bando jį pavogti, karininkas įsivelia į visos kaimynystės problemas. Filmas net patekęs į IMDb top.

TV6

true-lies19:00 Melas vardan tiesos (True Lies) | 1994
Garsusis komiškas veiksmo filmas su Arnold Schwarzenegger ir Jamie Lee Curtis, statytas James Cameron. Slaptas su teroristais kovojantis agentas imasi ypatingų veiksmų sužinojęs, jog žmoną bando suvilioti agentu apsimetantis automobilių pardavėjas.

 

chronicle22:55 Vaizdo dienoraštis (Chronicle) | 2012
Gan geras fantastinis filmas, nufilmuotas neva buitine kamera, apie tris vaikinus, įgaunančius supergalių ir po truputį pradedančius jas stiprinti bei eksperimentuoti, kas atveda link labai rimtų pasekmių.

 

Pirmadienis Vasario 22

BTV

21:30 Saulės ašaros (Tears of the Sun) | 2003
Įtemptų veiksmo filmų specialisto Antoine Fuqua (Training Day, Shooter)  darbas su Bruce Willis apie į Nigerijos džiungles siunčiamą spec. pajėgų komandą, kuri turi išgelbėti daktarą, ir kartu padėti pabėgėliams. Vidutiniški vertinimai.

TV6

23:00 Akis (The Eye) | 2008
Vienas iš retų atvejų kai žiūrėjau siaubo filmą, nes atrodė didesnio biudžeto ir bent su garsesne aktore – Jessica Alba. Istorija apie moterį, kuriai transplantavus akį jį pradeda matyti dvasias. Įvertinimai kaip tokiam filmui ne patys blogiausi.

Antradienis Vasario 23

LNK

22:15 Vertikali riba  (Vertical Limit) | 2000
Drama apie alpinistus antroje pagal dydį Himalajų ir pasaulio viršukalnėje K2.

BTV

The-Rundown21:30 Bėgimas džiunglėse (The Rundown) | 2003
Gan gerai įvertintas veiksmo filmas, kuriame Dwayne Johnson tenka sugrąžinti mafijozo sūnų iš Amazonės džiunglių. Režisavo Peter Berg (Hancock, The Survivor).

 

Trečiadienis Vasario 24

BTV

21:30 Alfis (Alfie) | 2004
Kartojama romantiška britų komedija su Jude Law (naujasis Šerlokas Holmsas) apie mergišių limuzino vairuotoją, galiausiai įsiveliantį į pavojingus santykius. Prastokai įvertinta, bet laimėjo Gaublį už Mick Jagger dainą.

LRT Kultūra

Tambien-la-lluvia22:30 Jie parduoda net lietų (Tambien la lluvia) | 2010
Elito kine labai gerai įvertintas Meksikos, Ispanijos ir Prancūzijos filmas su Gael Garcia Bernal (Motorcycle Diaries). Režisierius Bolivijoje stato filmą apie Kolumbą, o tuo metu vietiniai gyventojai pradeda streiką prieš planus privatizuoti vandens tiekimą.

 

Ketvirtadienis Vasario 25

LRT

the-search22:00 Ieškojimai (The Search) | 2014
Lietuvių kilmės prancūzo režisieriaus Michel Hazanavicius (Oskarų metų filmas ir gausybė kitų apdovanojimų už The Artist) karinė drama apie NVO darbuotojos ir berniuko draugystę karo draskomoje Čečėnijoje. Labai išsiskiria vertinimai – žiūrovų geri, kritikų labai blogi, matyt dėl to, kad daug tikėjosi po Artist kokybės ir sėkmės.

TV3

22:30 Ramūs tarp vilkų (Lions for Lambs) | 2007
Kartojamas rimtas politinis filmas apie karą Afganistane ir jo padarinius įvairiems visuomenės sluoksniams. Režisuotas Robert Redford, vaidina Tom Cruise ir Meryl Streep. Kaip tokios temos ir lygio filmas atrodo prastai įvertintas.

LNK

22:15 Kerštas (Collateral Damage) | 2002
Vienas paskutinių Arnold Schwarzenegger vaidmenų prieš pasitraukiant iš kino pasaulio ir imantis Kalifornijos gubernatoriaus pareigų. Ugniagesio šeima nužudoma narkotikų prekeivių, ir jis leidžiasi ieškoti kaltininkų, taip atsidurdamas Kolumbijoje. Deja prastai įvertintas.

TV6

eagle_eye22:00 Sakalo akis (Eagle Eye) | 2008
Rimtas įtemptas trileris, režisuotas nemažai tokių filmų pastačiusio D.J. Caruso (Disturbia, The Salton Sea), kuriame Shia LaBeouf (Transformers serija) kartu su nepažįstama moterimi yra įtraukiami į teroristinės atakos įgyvendinimą, o jų kiekvienas žingsnis yra sekamas.

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *