Filmai per TV Sausio 8 – 14

The Dark Knight, King Kong, Inside Llewyn Davis ir kiti savaitės filmai per Lietuvos TV kanalus.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Programa paimta iš 15min.lt ir TV24.lt.

Penktadienis Sausio 8
Šeštadienis Sausio 9
Sekmadienis Sausio 10
Pirmadienis Sausio 11
Antradienis Sausio 12
Trečiadienis Sausio 13
Ketvirtadienis Sausio 14

Penktadienis Sausio 8

TV3

19:30 Paslaptinga karalystė (Epic) | 2013
Silpniau vertinamas, bet gražus pažiūrėti 20th Century Fox animacijos studijos filmas apie nematomą fėjų karalystę, į kurią patenka mokslininko, bandančio šias būtybes surasti ir įrodyti jų egzistavimą, dukra. Istorija apie gėrio ir blogio kovą standartinė, bet animacija vietomis labai įspūdinga.

00:00 Naujasis pasaulis (The New World) | 2005
Labai retai, bet tikrai įspūdingus filmus statančio režisieriaus Terrence Malick (The Thin Red Line, The Tree of Life) darbas apie indėnų bendruomenę dabartinėje Virdžinijos valstijoje ir britų tyrinėjimus šiame regione XVII amžiuje, pagal indėnės Pocahontas istoriją. Vaidina Christian Bale, Colin Farrell.

LNK

Deathly_Hallows_1_poster21:00 Haris Poteris ir mirties relikvijos. 1 dalis (Harry Potter and The Deathly Hallows – Part 1) | 2010
Kaip įprasta per šventes prasuktas Hario Poterio maratonas, o serijos pabaiga palikta metų pradžiai. Labai įspūdinga pirmoji iš dviejų finalinių didingojo filmo dalių.

 

TV6

23:00 Apgaulės meistrai (Now You See Me) | 2013
Įdomus nestandartinės istorijos filmas apie fokusininkų grupę, kurie per savo pasirodymus sugeba apvogti bankus ir susiduria su FTB agentu. Režisavo Transporter, Clash of Titans autorius Louis Letterier, surinkta puiki aktorių komanda: Jesse Eisenberg (Social Network), Mark Ruffalo, Woody Harrelson. Filmas pasiteisino, tad jau šiemet turi pasirodyti tęsinys su Daniel Radcliffe (Haris Poteris) dėmesio centre.

01:00 Rubė Sparks (Ruby Sparks) | 2012
Gerai įvertinta komedija apie rašytoją, sukurianti tokią heroję, kuri jį įsimylėtų, ir paverčiantį šią savo fantaziją tikrove.

TV1

22:45 Mergišiaus praeities vaiduokliai (Ghosts of Girlfriends Past) | 2009
Snobo kine dar viena romantiška istorija su fantasy prieskoniais apie vyruką (Matthew McConaughey), kuriam vaidenasi ankstesnių merginų vaiduokliai. Deja blogai įvertintas.

Šeštadienis Sausio 9

TV3

kingkong19:30 King Kongas (King Kong) | 2005
Klasikinio filmo perdirbinys, režisuotas Žiedų valdovo kūrėjo Peter Jackson. Pamenu šis filmas tapo pirmuoju, kuriame nebekreipiau dėmesio į kompiuterinę grafiką, nes ji buvo tokios aukštos kokybės, kad nebekliudė žiūrėti, ypač kalbant apie pagrindinį herojų. Keistoka, kad kritikai įvertino geriau nei žiūrovai.

23:10 Robas Rojus (Rob Roy) | 1995
Istorinis filmas apie vadinamąjį Škotijos Robiną Hudą, herojų (Liam Neeson), kuris bando padėti vargingai gyvenančiai XVIII a bendruomenei.

LNK

19:30 Bitė Maja (Maya the Bee Movie) | 2014
Australijoje pastatytas animacinis filmas pagal populiarią Vokietijos pasakų ir animacijos heroję. Prastai įvertintas.

21:15 Žmogus-voras 3 (Spider-Man 3) | 2007
Paskutinė originaliosios trilogijos apie komiksų herojų dalis, kuri nei man, nei daugeliui nepatiko, tad serija buvo nutraukta. Idėja parodyti tamsiąją Peter Parker (Tobey Maguire) pusę su Venom herojumi gera, bet kažkaip visiškai dirbtinai perteikta. Sandman lyg irgi įdomus priešas, bet vėl gi išskyrus vaizdo efektus visai neįdomu žiūrėti.

TV6

22:30 Rembo. Pirmasis kraujas 2 (Rambo: First Blood Part II) | 1985
Tęsiamas kovinis filmas, išgarsinęs Sylvester Stallone.

TV1

22:45 Kapinių stotis (Cemetery Junction)  | 2010
Kartojamas visai gražus britų filmas, režisuotas aktoriaus Ricky Gervais (originalusis britiškas The Office, bet labiausiai išgarsėjo ko gero dėl „Auksinių gaublių“ vedimo). Trijų aštuntajame dešimtmetyje atokiame Redingo priemiestyje gyvenančių jaunuolių istorija ir jų bandymai atrasti save ir išsiveržti iš rutinos.

Sekmadienis Sausio 10

LRT

21:00 Bridžitos Džouns dienoraštis (Bridget Jones’s Diary) | 2001
Išgarsėjęs filmas su Renee Zellweger, Hugh Grant ir Colin Firth apie moters meilės paieškas ir šių išgyvenimų fiksavimą dienoraštyje. Šiemet turėtų pasirodyti jau trečia serijos dalis apie Bridžitos vėlesnį gyvenimą ir šeimą.

TV3

22:30 Geras melas (The Good Lie) | 2014
Gerai įvertintas filmas su Reese Witherspoon (Walk the Line, Wild) apie įdarbinimo agentūros darbuotoją, kuri padeda susikurti gyvenimą pabėgėliams iš Sudano.

 

LNK

23:00 Tamsos riteris (The Dark Knight) | 2008

dark_knightSAVAITĖS FILMAS!

Ko gero daugelis sutiks, kad antroji atgimusios Chris Nolan režisuotos Batman serijos dalis yra stipriausias filmas apie komiksų herojų visoje kino istorijoje. Vos pasirodęs filmas šoko į pačias IMDb aukštumas ir iki šiol išlieka 4-oje vietoje. Aišku, klausimas kiek tokiai sėkmei ir pripažinimui turėjo įtakos Džokerį suvaidinusio aktoriaus Heath Ledger mirtis, bet nepaisant to filmas visomis prasmėmis yra stulbinantis ir paliekantis neišdildomą įspūdį.

BTV

19:00 Šanchajaus kaubojus (Shanghai Noon) | 2000
Pirmoji lengvabūdiška ir visai smagi komedija su Jackie Chan ir Owen Wilson duetu apie kiną, kuris keliauja į laukinius vakarus išgelbėti princesės.

23:30 Misija: Marsas (Mission to Mars) | 2000
Ambicingas, bet blogai sutiktas filmas apie skrydį į Marsą ir gyvybės paieškas, režisuotas dažnai minimo Brian De Palma.

TV6

22:30 Krikštatėvis III (The Godfather: Part III) | 1990
Po ilgesnės pertraukos išleista trečioji geriausios kino istorijoje serijos dalis nesulaukė tokių aukštų įvertinimų, ypač iš kritikų. Nors gavo net 7 Oskarų nominacijas.

 

Pirmadienis Sausio 11

TV1

21:00 Turi mylėti šunis (Must Love Dogs) | 2005
Romantiškas filmas su Diane Lane (Unfaithful) ir John Cusack (High Fidelity), prastai įvertintas.

Antradienis Sausio 12

LNK

22:00 Oušeno dvyliktukas (Ocean’s Twelve) | 2004
Sėkmingas režisieriaus Stephen Soderbergh kriminalinio filmo tęsinys su George Clooney, Brad Pitt ir kitais garsiais aktoriais, kuriame kazino plėšikai nusitaiko į Europą.

 

BTV

21:30 Rikis Bobis. Greičiausio kvailio legenda (Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby) | 2006
Keista komedija apie NASCAR lenktynių komandą, kuri man labai nepatiko ir šiaip nėra gerai įvertinta, bet padėjo išgarsėti aktoriams Will Ferrell, John C. Reilly. Taip pat vaidina ekscentrikas Sacha Baron Cohen (Borat, Bruno).

TV6

23:50 Šeimos galva (The Family Man) | 2000
Kalėdinės nuotaikos filmas apie sėkmingą Volstryto brokerį (Nicholas Cage, dar tuomet nebuvo taip nusiritęs), kuris gauna progą iškeisti savo turtingo vienišiaus gyvenimą į vidutinės šeimos vyro kasdienybę. Režisavo Rush Hour autorius Brett Ratner.

Trečiadienis Sausio 13

TV3

Mes-dainuosim-LT-plakatas22:30 Mes dainuosim | 2015
Sausio 13-osios įvykiams skirtas filmas, kurį pastatė britų režisierius Robert Mullan, pastatęs lietuvišką filmą apie M.K. Čiurlionį Laiškai Sofijai. Penkių labai skirtingų šeimų išgyvenimai, iš kurių kas nors keliavo prie Vilniaus televizijos bokšto.

 

LNK

22:00 Išdavikas (Traitor) | 2008
Gerai įvertintas filmas su Guy Pearce (Memento) ir Don Cheadle (Hotel Rwanda) apie tarptautinį FTB tyrimą, kurio įkalčiai nuveda link aukšto JAV pareigūno.

TV6

shooter23:00 Snaiperis (Shooter) | 2007
Stiprus įtemptas filmas su Mark Wahlberg apie po tarnybos nuo visuomenės atsiskyrusį snaiperį, kuris sužino apie pasikėsinimą į prezidentą ir bando jį apsaugoti, tačiau pats tampa įtariamuoju ir turi surasti tikrąjį žudiką. Režisavo tokių filmų specialistas Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer).

LRT Kultūra

Inside_Llewyn_Davis22:40 Groja Liuvinas Deivisas (Inside Llewyn Davis) | 2013
Elito kine vienas tų metų apdovanojimų favoritų, brolių Coen pastatytas muzikinis filmas apie jauną folko dainininką, bandantį rasti savo vietą scenoje 1961-aisiais. Vaidina Oscar Isaac (naujasis Star Wars) ir Carey Mulligan (An Education, Drive, Never Let Me Go). Labai gerai įvertintas kritikų, Oskaro nominacija už filmavimą.

Ketvirtadienis Sausio 14

LRT

21:30 1944 | 2015
Gerai įvertintas estų ir suomių filmas apie partizanines kovas Antrojo pasaulinio karo metu.

TV3

22:30 Banditai (Bandits) | 2001
Visai įdomi kriminalinė komedija su Bruce Willis, Cate Blanchet ir Billy Bob Thornton apie du bankų plėšikus, kurie įsmyli pagrobtą įkaitę.

 

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *