Filmai per TV Sausio 29 – Vasario 4

Escape Plan, Hitchcock, Taken ir kiti savaitės filmai per Lietuvos TV kanalus.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Programa paimta iš 15min.lt ir TV24.lt.

Penktadienis Sausio 29
Šeštadienis Sausio 30
Sekmadienis Sausio 31
Pirmadienis Vasario 1
Antradienis Vasario 2
Trečiadienis Vasario 3
Ketvirtadienis Vasario 4

Penktadienis Sausio 29

TV3

22:30 Skorpionų karalius (The Scorpion King) | 2002
The Mummy serijos priešistorė su imtynininku Dwayne Johnson, kurios veiksmas vyksta 5000 metų atgal. Blogai įvertintas, nors sulaukė net kelių tęsinių.

00:10 Narvelis (The Birdcage) | 1996
Komedija su Robin Williams ir Nathan Lane (serialas Modern Family) apie gėjų porą, kuri nusprendžia apsimesti ne gėjais, kad jų sūnus galėtų supažindinti su konservatoriškais savo sužadėtinės tėvais. Režisuotas daug metų dirbusio Mike Nichols (The Graduate, Closer).

LNK

21:40 Pirmasis riteris (First Knight) | 1995
Seniai ir daug kart rodytas istorinis filmas su Sean Connery ir Richard Gere apie Apvaliojo stalo riterį Lancelotą, kuris įsimyli savo karaliaus Artūro žmoną, ir tuo pat metu turi padėti karaliui sustabdyti žiaurų priešą. Keista, kad tokie prasti įvertinimai, matyt tuo metu bet kokie rimtesni Holivudo filmai atrodė labai geri.

00:05 Atremti ataką (Attack the Block) | 2011
Kartojama nepriklausomų britų studijų fantastinė istorija apie asocialiame rajone gyvenančią jaunuolių gaują, kurie susiduria su ateivių invazija. Filmas pelnė daug apdovanojimų, bet žiūrisi keistai, toks tarsi eksperimentinis.

TV1

21:30 Vasara Provanse (Avis de Mistral) | 2014
Snobo kine vėl gražus europietiškas filmas, tiesa jau rodytas. Jean Reno (Leon) istorijoje apie senelį, po ilgų šeimyninių pykčių pirmą kartą pamatantį savo vaikus ir anūkus atostogų Provanse metu.

Šeštadienis Sausio 30

TV3

19:30 Jūros periodo parkas 3 (Jurassic Park III) | 2001
Trečiąją dinozaurų serijos dalį kūrė nebe Steven Spielberg, o su juo anksčiau dirbęs spec. efektų kūrėjas Joe Johnston, tad ir kokybė gavosi kur kas prastesnė.

21:15 Pabėgimo planas (Escape Plan) | 2013

escape_planSAVAITĖS FILMAS!

Ko gero daugelio senesnių kovinių filmų mėgėjų svajonės pamatyti Arnold Schwarzenegger ir Sylvester Stallone viename filme išsipildymas (Expendables nesiskaito, per trumpi Arnio pasirodymai). Istorija apie kalėjimų saugumo specialistą (Stallone), kuris tikrina juos bandydamas iš ten pabėgti. Naujausias užsakymas – neva pats saugiausias ir slaptas kalėjimas pasaulyje, kuriame jis atsiduria ir supranta, kad kažkas jį pakišo. Kartu su ten jau esančiu agentu (Arnold) jie bando iš jo pabėgti. Nors įvertinimai nėra geri, man labai patiko, ypač smagu buvo Arnold pasirodymą žiūrėti po ilgesnės pertraukos, ir yra tikrai gerų scenų. Apžvalga.

23:40 Svetimšalis (Outlander) | 2008
Prastas, bet įdomiai sumaišytų žanrų filmas apie žmogišką ateivį (Jim Caviezel, Passion of Christ), kurio laivas sudužta VIII amžiaus vikingų žemėje. Kartu į laisvę patenka jo gabentas itin pavojingas grobuonis.

james-bond-licence-to-kill01:50 Leidimas žudyti (Licence to Kill) | 1989
Antras ir paskutinis Timothy Dalton pasirodymas James Bond vaidmenyje. Šioje dalyje Bondas imasi asmeninio keršto piktadariui, nužudžiusiam jo CŽV draugą ir jo sužadėtinę. Tai buvo pirmas 007 serijos filmas, pastatytas ne pagal konkretų Ian Fleming romaną (už tai neturi atitinkamo jo pavadinimo), o sudėliotas iš kelių trumpų istorijų. Ko gero dėl to ir nėra geri, nors finansiškai buvo labai sėkmingas.

TV6

22:30 Terminatorius 2 (Terminator 2: Judgment Day) | 1991
Vienas iš labai retų atvejų, kai tęsinys pranoksta pirmtaką. Daug kart rodytas, bet nenusibosta žiūrėti. James Cameron sugebėjo pats save pranokti. 41 vieta IMDb tope.

 

 

Sekmadienis Sausio 31

LRT

Nejak se to komplikuje plakat A1.indd21:00 Tai… sudėtinga (It’s Complicated) | 2009
Graži romantiška istorija apie vėl vienas kitą įsimylinčią išsiskyrusią porą, bet situaciją komplikuoja abiejų romantiški santykiai su kitais žmonėmis. Vaidina Meryl Sreep, Alec Baldwin ir Steve Martin (Father of the Bride). Režisavo panašiais filmais žinoma Nancy Meyers (labai smagus naujasis The Intern su Robert De Niro ir Anne Hathaway). Įvertinimai gaila nėra geri, filmas tikrai vertas daugiau.

TV3

22:30 Meilei nereikia žodžių (Enough Said) | 2013
Dar viena romantiška istorija, nematyta bet geriau įvertinta, ypač kritikų, su James Gandolfini (Sopranos). Naujas išsiskyrusią moterį sudominęs vyras pasirodo yra jos draugės buvęs vyras.

LNK

22:00 Pagrobimas (Taken) | 2014
Išgarsėjęs ir Liam Neeson veiksmo simboliu padaręs filmas apie buvusį CŽV agentą, kurio dukrą pagrobia mafija Paryžiuje, tad šis imasi ieškoti jos ir bausti kaltuosius. Labai gera įtampa, greitis, prancūzo Pierre Morel (Banlieue 13) režisūra ir garsiojo Luc Besson scenarijus. Filmas sulaukė jau dviejų tęsinių.

23:40 Apokalipsės pranašai (Horsemen) | 2009
Prastai įvertintas mistinis trileris apie detektyvą, atrandantį sąsają tarp serijinių žmogžudysčių ir Apokalipsės raitelių. Gali būti įdomu dėl režisieriaus Jonas Akerlund, kuris yra pastatęs daug garsių muzikos klipų, filmą Spun. Vaidina žinoma Kinijos aktorė Ziyi Zhang (Memoirs of Geisha, Hero, daug kitų svarbiausių Rytų filmų).

BTV

19:00 Įsimylėti per dvi savaites (Two Weeks Notice) | 2002
Prastai įvertinta romantiška komedija su Hugh Grand ir Sandra Bullock apie teisininkę, kuriai nusibosta šokinėti aplink savo vadovą ir ji paskelbia išeisianti iš darbo.

TV6

19:00 Oskaras (Oscar) | 1991
Retas komiškas filmas su Sylvester Stallone apie mafijozą, kuris savo mirštančiam tėvui prižada pasitraukti iš nusikaltimų pasaulio ir imtis verslo, nors absoliučiai neturi supratimo ką daryti. Prastokai įvertintas, bet geras sutapimas gali gautis, nes Stallone turi didelę tikimybę laimėti pirmąjį savo karjeroje Oskarą už filmą Creed (jau gavo Gaublį ir kelis kitus svarbesnius apdovanojimus).

22:30 Senoji mokykla (Old School) | 2003
Gerai įvertinta komedija su dažniausiai prastesniuose filmuose besisukančiais Will Ferrell, Luke Wilson ir Vince Vaughn apie tris suaugusius vyrukus, kurie nusprendžia šalia savo buvusio universiteto atverti broliją. Režisierius Todd Philips vėliau labai išgarsėjo su Hangover serija, taip pat parašė Borat scenarijų.

Pirmadienis Vasario 1

LNK

22:15 Raudonkepuraitė (Red Riding Hood) | 2011
Blogai įvertinta, ypač kritikų, pasakos interpretacija su Amanda Seyfried (Les Miserables). Nieko nuostabaus, nes tai buvo skubotas bandymas pasipelnyti iš Twilight populiarumo (filme pasakos vilkas tampa vilkolakiu, o herojė įsimyli medkirtį), nes režisavo būtent šio filmo kūrėja Catherine Hardwicke.

TV6

00:50 Sensacija (Scoop) | 2006
Kartojamas Woody Allen europietiškas filmas su Scarlett Johansson ir Hugh Jackman, smagi istorija apie fokusininką ir žurnalistės studentės bandymus išsiaiškinti su juo susijusį nusikaltimą.

Antradienis Vasario 2

LNK

22:15 Lemtingasis kelias (Reservation Road ) | 2007
Negirdėta neblogai įvertinta drama su įdomiais aktoriais Joaquin Phoenix (naujasis Woody Allen filmas Irrational Man), mano mėgstamas Mark Ruffalo (Oskaro nominacija už naująjį Spotlight) ir Jennifer Connelly (A Beautiful Mind). Istorija apie dramatiškai pasikeičiančius dviejų šeimų gyvenimus po mirtinos avarijos.

TV6

The_Grey22:00 Sniegynų įkaitai (The Grey) | 2011
Liam Neeson dar viename įtemptame veiksmo filme, kuriame atsiduria atšiaurioje Aliaskoje po lėktuvo avarijos ir turi nuvesti šešis naftininkus į saugią vietą, ir išvengti vilkų persekiojimo.

 

00:15 Metų įvykis (The Big Year) | 2011
Prastokai įvertinta komedija su Jack Black ir Owen Wilson, bet gali būti įdomu dėl nedažnos temos – du vyrukai dalyvauja paukščių stebėjimo varžybose ir bando nugalėti ilgametį rekordininką.

Trečiadienis Vasario 3

TV3

gone-in-sixty-seconds22:30 Dingti per 60 sekundžių (Gone in Sixty Seconds) | 2000
Garsus filmas su Nicolas Cage ir Angelina Jolie apie automobilių vagis ir jų misiją per vieną naktį pagrobti 50 prabangių ir egzotiškų automobilių. Įvertinimai nėra geri, bet tokiems filmams paprastai taip būna.

 

LNK

22:15 Greitojo reagavimo būrys (S.W.A.T. ) | 2003
Kartojamas dar vienas garsus veiksmo filmas su Colin Farrell. Įtempta istorija apie narkotikų baroną, kuris paskelbia didžiulį apdovanojimą už jo išlaisvinimą pervežimo metu, tad S.W.A.T. pajėgoms tenka susiremti su labai rimtai pasiruošusiais priešais.

BTV

21:30 Mano didysis O! (Hysteria) | 2011
Lietuviai pralinksmino su savo vertimu, nors jis ir net taikliau tinka filmui nei originalas. Istorija apie XIX a. britų mediką, atlikusį eilę tyrimų su moterimis ir išradusiu pirmąjį vibratorių. Vaidina Maggie Gyllenhaal (Crazy Heart).

 

TV6

22:00 Juodoji jūra (Black Sea) | 2014
Kartojamas trileris su Jude Law apie povandeninių laivų kapitoną, kuris priima neaiškaus finansuotojo užsakymą leistis į Juodosios jūros dugną ieškoti pasak gandų aukso pilno paskendusio povandeninio laivo. Režisavo garsiojo filmo Last King of Scotland autorius Kevin Macdonald.

LRT Kultūra

22:30 Kamilė Klodel, 1915 (Camille Claudel 1915) | 2013
Prancūzų biografinė drama su viena ryškiausių dabartinių šalies aktorių Juliette Binoche (The English Patient, Chocolat) apie skulptorę, kuri sirgo šizofrenija ir buvo apgyvendinta prieglaudoje.

Ketvirtadienis Vasario 4

LRT

robinhood22:00 Robinas Hudas (Robin Hood) | 2010
Kol kas naujausia ir su didžiausiomis pajėgomis kurta legendinio anglų herojaus istorijos ekranizacija. 200 milijonų dolerių biudžetas, pagrindinis vaidmuo patikėtas Russell Crowe, jo mylimosios Marion – Cate Blanchett, o režisavo epinių filmų meistras Ridley Scott (labai sėkmingai sugrįžo po kelių ne itin gerų filmų pertraukos su The Martian). Nepaisant to, filmas nesulaukė gerų įvertinimų, ypač iš kritikų.

TV3

22:30 Dviveidis (Face/Off) | 1997
Labai mano tuo metu lauktas ir smarkiai sužavėjęs filmas. Jau buvau žinojęs apie Hongkongo veiksmo režisierių John Woo (Hard Boiled) ir nors jo debiutas Holivude su Van Damme Hard Target buvo nevykęs, šis gavosi kur kas rimtesnis ir sulaukė labai gerų įvertinimų, ypač iš kritikų. John Travolta ir Nicolas Cage intriguojančioje istorijoje apie perkeltą FTB agento veidą ant pavojingo sučiupto, bet komoje atsidūrusio nusikaltėlio, siekiant išsiaiškinti kur jis paslėpė bombą. O šis, žinoma, atsibunda ir užsideda pareigūno veidą.

TV6

hitchcock22:00 Hičkokas (Hitchcock) | 2012
Labai man patikųsi biografinė drama apie legendinį režisierių, meistriškai suvaidintą Anthony Hopkins ir jo žmoną (Helen Mirren), kuri jį ištikimai palaikė pačiais sunkiausiais karjeros etapais. Būtent apie tokį – jo tuomet visiškai beprotišką idėją statyti siaubo filmą Psycho, kurios pabijojo imtis didžiosios studijos, tad režisieriui teko finansuoti gamybą pačiam. Keista, kad nėra geri įvertinimai. Pažiūrėjus šį filmą labai įdomu iš naujo ir patį Psycho peržiūrėti. Apžvalga.

 

 

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *