Filmai per TV Sausio 22 – 28

Slumdog Millionaire, Trance, Jack Ryan ir kiti savaitės filmai per Lietuvos TV kanalus.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Programa paimta iš 15min.lt ir TV24.lt.

Penktadienis Sausio 22
Šeštadienis Sausio 23
Sekmadienis Sausio 24
Pirmadienis Sausio 25
Antradienis Sausio 26
Trečiadienis Sausio 27
Ketvirtadienis Sausio 28

Penktadienis Sausio 22

TV3

19:30 La troškinys (Ratatouille)
Labai sėkmingas Pixar animacinis filmas apie žiurkę, tampančią jauno šefo padėjėju garsiame Prancūzijos restorane. Oskaras ir daugybė kitų apdovanojimų, labai aukšti kritikų balai.

21:10 Nevykėliai po priedanga 2 (22 Jump Street) | 2014
Sėkmingos komedijos apie detektyvus tęsinys su aktoriais Jonah Hill ir Channing Tatum, šįkart nukeliantis į koledžą. Geri įvertinimai ir finansiniai rezultatai, tad kuriama trečia dalis.

00:05 Mano motinos prakeikimas (The Guilt Trip) | 2012
Romantiškų komedijų režisierės Anne Fletcher (27 Dresses, The Proposal) filmas su komiku Seth Rogen ir garsia aktore bei dainininke Barbra Streisand (rašoma, kad vienintelis žmogus laimėjęs svarbiausius kino, TV, teatro ir muzikos apdovanojimus) apie vyruką, kuris išsiruošia į didelę ilgai lauktą kelionę, bet jam tenka kartu pasiimti ir mamą. Blogi vertinimai.

LNK

21:00 Troja (Troy) | 2004
O kur Hario Poterio finalinė dalis? Keista, kad nerodo šį savaitgalį, lyg gi turėjo nusipirkę. Aišku, Troy irgi vertas dėmesio, nors turbūt ir daugeliui matytas Wolfgang Petersen (Poseidon) filmas, atkuriantis Homero epą. Tiesa, labai gerų įvertinimų nesusilaukė, ypač kritikų. Nepadėjo nei Brad Pitt, nei kiti garsūs aktoriai.

 

TV1

22:45 Tapatybė (Identity) | 2003
Snobo kinas drastiškai keičia tematiką ir nuo romantiškų dramų pereina prie mistinio trilerio net su siaubo elementais. Gerai vertinamas James Mangold (naujausias Wolverine filmas) darbas su John Cusack apie liūties metu atokiame Nevados motelyje atsiduriančius dešimt nepažįstamųjų, kurie pradedami vienas po kito žudyti.

Šeštadienis Sausio 23

TV3

19:30 Dingęs pasaulis. Jūros periodo parkas (The Lost World: Jurassic Park) | 1997
Garsiojo Steven Spielberg hito apie atgimusius dinozaurus tęsinys. Tiesa, nesulaukė tokių gerų įvertinimų kaip pirmoji dalis.

23:55 Pirmoji nuodėmė (Original Sin) | 2001
Prastai įvertinta romantiška drama su Angelina Jolie ir Antonio Banderas apie moterį, kuri su meilužiu suplanuoja kaip išvilioti iš turtuolio pinigus ir išteka už turtuolio tikėdamasi jį apgauti ir pabėgti, bet pati jį įsimyli.

TV6

the-terminator22:30 Terminatorius (The Terminator) | 1984
TV6 išlieka ištikimi šeštadienio vakarus skirti garsiausiems koviniams filmams. Istorinis James Cameron režisūros debiutas (prieš tai tiesa sukūrė siaubaką apie piranijas, bet geriau apsimesti, kad jo nebuvo) ir ikoniškas Arnold Schwarzenegger vaidmuo.

 

00:40 Lūšnynų milijonierius (Slumdog Millionaire) | 2008

slumdogSAVAITĖS FILMAS!

Gaila, kad taip į naktį įdėtas, bet visiškai nuostabus filmas, pastatytas vieno mano mėgstamiausių režisierių Danny Boyle (Trainspotting, The Beach, 28 Days Later, naujasis Steve Jobs). Aštuonios Oskarų statulėlės, tarp kurių ir geriausias filmas, už nepaprastą istoriją Indijoje, pasakojamą laidoje Who Wants to be a Millionaire dalyvaujančio ir prie finalinio prizo artėjančio vaikino. Vertas visų įmanomų pagyrų, keista tik, kad nepaisant labai gerų įvertinimų nepateko į IMDb topą.

lrytasTV

21:30 Nuostabioji (Boh Lei Chun) | 1999
Honkonge statytas filmas su Jackie Chan apie profesionalų kovotoją, sutinkantį romantišką svajonių vyro beieškančią merginą (viena garsesnių Azijos aktorių, taivanietė Qi Shu).

TV1

21:30 Praktinė magija (Practical Magic) | 1998
Sandra Bullock ir Nicole Kidman fantasy komedijoje apie seseris, turinčias magiškų galių ir bandančias jas panaudoti ieškant svajonių vyrų. Prasti įvertinimai.

Sekmadienis Sausio 24

TV3

22:30 Aš, Frankenšteinas (I, Frankenstein) | 2014
Blogai sutiktas naujas filmas apie iki šių laikų išgyvenusį Frankenšteino Adomą, kuris įsivėlęs į amžius trunkančius dviejų nemirtingų klanų karus.

LNK

Jack_Ryan_Shadow_Recruit22:00 Džekas Rajanas. Šešėlių užverbuotas (Jack Ryan: Shadow Recruit) | 2014
Gan rimtas filmas apie JAV ir Rusijos šnipus pagal žaidimų pasaulyje išgarsėjusio rašytojo Tom Clancy kūrybą. Režisuotas britų aktoriaus ir filmų kūrėjo Kenneth Brannagh, vaidina Chris Pine (Star Trek) ir Kevin Costner.

 

BTV

19:05 Nuotykiai su Diku ir Džeine (Fun with Dick and Jane) | 2005
Komiko Jim Carrey pasirodymas prastai įvertintoje, bet man visai patikusioje istorijoje apie vedusią porą, kurie praranda visas santaupas ir ryžtasi imtis vagysčių.

23:20 Dangus aukštai (Higher Ground) | 2011
Kritikų gerai įvertintas aktorės Vera Fanninga (Up in the Air) režisuotas filmas, kuriame ji pati ir vaidina, apie moters sunkumus tikėjimo kelyje.

TV6

galaxy-quest22:30 Galaktikos gelbėtojai (Galaxy Quest) | 1999
Netikėtai nustebinęs ir iš tiesų gerai vertinamas filmas, šiek tiek pašiepiantis Star Trek. Kadaise populiaraus, bet dabar pamiršto fantastinio serialo aktoriams tenka susivienyti ir iš tiesų tapti kosminiais herojais, nes jie turi padėti ateivių rasei. Smagu matyti Aliens žvaigždę Sigourney Weaver tokiame lengvabūdiškame vaidmenyje.

Pirmadienis Sausio 25

BTV

21:30 Tamsos baikeris (Ghost Raider) | 2007
Daug išankstinio dėmesio sulaukęs bet galiausiai nuvylęs filmas pagal Marvel komiksą su Nicolas Cage apie savo sielą tamsos jėgoms atidavusiu ir su blogiu kovojančiu motociklininku . Nors finansiškai neblogai jam pasisekė, nes buvo sukurtas ir tęsinys.

TV1

21:00 Po vienu stogu (Life as We Know It) | 2010
Romantiškas filmas apie vienas kito nepažįstančius vyrą ir moterį, kurie tampa kūdikio įtėviais po jų bendrų draugų žūties. Kritikai sudirbo, bet žiūrovų įvertinimas nėra blogas. Vaidina tokiuose filmuose išpopuliarėjusi, bet kritikų labai nemėgstama (kelios aviečių nominacijos) Katherine Heigl.

Antradienis Sausio 26

LNK

snakes-on-a-plane22:15 Gyvatės lėktuve (Snakes on the Plane ) | 2006
Išskirtinis filmas ne dėl savo kažkokių gerų idėjų, bet dėl to, kad sukėlė tikrą sensaciją internete ir paskatino kurti įvairias parodijas ir vaizdo klipus, nors pats filmas nebuvo gerai sutiktas. Nesu matęs kaip tyčia, tad negaliu komentuoti kaip ten iš tiesų buvo ir kas įvyko. Istorija apie lėktuvą, skrendantį iš Havajų į JAV, į kurį nusikaltėliai prileido nuodingų gyvačių, kad jos nužudytų prieš mafijos bosą liudyti ketinantį žmogų. Vaidina Samuel L Jackson.

TV6

22:00 Raudonoji aušra (Red Dawn) | 1984
Prastokai įvertintas, bet gal dėl laikmečio ir temos įdomus filmas apie paauglius, apsiimančius ginti savo miestą nuo Sovietų įsiveržimo prasidedant trečiajam pasauliniam karui. Dar režisierių verta paminėti – John Milius, prieš tai pastatė garsųjį Conan The Barbarian ir prisidėjo prie Apocalypse Now scenarijaus.

Trečiadienis Sausio 27

TV3

22:30 Rytai (The East) | 2013
Neblogai vertinamas rimtas trileris su “gykų svajonių mergina” tituluota Ellen Page (Hard Candy, Juno, Inception) apie privačios žvalgybos agentūros darbuotoją, kuri įsifiltruoja į anarchistų grupuotę, kovojančią prieš didžiąsias korporacijas.

BTV

last_man_standing21:30 Paskutinis iš gyvųjų (Last Man Standing) | 1996
Keistai negirdėtas, bet rodos įdomus filmas su Bruce Willis apie 1930-ųjų sauso įstatymo laikmetyje vykusius karus tarp airių ir italų mafijos ir į jį įsivėlusį samdomą žudiką. Įdomu tai, kad filmas yra tarsi perdirbinys garsiojo Akira Kurosawa darbo Yojimba ir daug kuo primena vesterną A Fistfull of Dollars.

TV6

22:00 Apgaulinga aistra (Arbitrage) | 2012
Gerai kritikų įvertinta drama su Richard Gere ir Susan Sarandon apie investicijų magnatą, kuris padaro nusikaltimą ir bando jį nuslėpti. Filmas sulaukė ko gero netikėtos finansinės sėkmės ir iki šiol išlieka daugiausia uždirbusiu darbu, išplatintu vadinamu “day-and-date” principu kai tą pačią dieną pradedamas rodyti kino teatruose ir kartu pasirodo DVD bei skaitmeninio turinio platinimo sistemose.

Martha-Marcy-May-Marlene-Poster00:10 Marta Marsė Mei Marlena (Martha Marcy May Marlene) | 2011
Daug dėmesio ir apdovanojimų sulaukęs nepriklausomas filmas, išgarsinęs aktorę Elizabeth Olsen, kuri iki tol buvo žinoma tik kaip vaikystėje populiarių dvynių aktorių, kurios vėliau baisiai nusivažiavo, sesė. Baisių prisiminimų persekiojama mergina prisijungia prie keisto ūkyje įsikūrusio patriarchalinio kulto.

LRT Kultūra

22:30 Demonai (Les possedes) | 1988
Elito kine tęsiama lenkų režisieriaus Andrzej Wajda kūryba ir šįkart mažiau žinomas prancūziškas filmas pagal Dostojevskio romaną apie 1870-aisiais Rusijos miestelyje jaunuolių pradedamą žiaurų pasipriešinimą valdžiai.

Ketvirtadienis Sausio 28

LRT

22:00 Sukti reikaliukai (Duplicity) | 2009
Vidutiniškas kriminalinis filmas Su Julia Roberts (nominuota Auksiniam gaubliui) ir Clive Owen apie buvusius žvalgybininkus, dirbančius pramonėje ir turinčius vienas kitą sekti, bet neatsispiriančius romantiškiems santykiams. Režisavo Bourne serijos scenaristas Tony Gilroy.

TV3

trance-201322:30 Transo būsena (Trance) | 2013
Antras šią savaitę ir kur kas naujesnis jau minėto režisieriaus Danny Boyle filmas su James McAvoy (naujieji X-Men), Rosarrio Dawson (Sin City) ir Vincent Cassel (Black Swan). Gražiai supinta ir įtempta istorija apie aukciono darbuotoją, kuris hipnozės pagalba bando prisiminti, kur pradingo jo atsakomybėn patikėtas brangus paveikslas. Apžvalga.

LNK

Body-of-Lies22:15 Melo pinklės (Body of Lies) | 2008
Geras ir dramatiškas Ridley Scott veiksmo trileris su Leonardo DiCaprio ir Russell Crowe apie CŽV agentą Jordanijoje, bandantį susekti vietinių teroristų vadą. Keista, kad kritikų įvertinimai prasti.

 

 

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *