Filmai per TV Gruodžio 18 – 24

The Hobbit, Prine of Persia, The Artist ir kiti savaitės filmai per Lietuvos TV kanalus.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Programa paimta iš 15min.lt ir TV24.lt.

Penktadienis Gruodžio 18
Šeštadienis Gruodžio 19
Sekmadienis Gruodžio 20
Pirmadienis Gruodžio 21
Antradienis Gruodžio 22
Trečiadienis Gruodžio 23
Ketvirtadienis Gruodžio 24

Penktadienis Gruodžio 18

LRT

22:45 Kovinė žuvelė (Rumble Fish) | 1983
Negirdėtas ir matyt pasirodymo metu nelabai dėmesio sulaukęs legendinio režisieriaus Francis Ford Coppola filmas apie vaikiną, bandantį išlaikyti kieto vyruko įvaizdį ir prilygti gaujų kovose išskirtinę reputaciją pelniusiam vyresniam broliui. Vaidina Matt Dillon (Crash) ir Mickey Rourke.

TV3

19:30 Sparnai (Planes) | 2013
Nelabai vykęs idėjinis Disney Cars filmuko tęsinys, kuriame atgyja nebe mašinos, o lėktuvai.

21:15 Hobitas. Nelaukta kelionė (The Hobbit: An Unexpected Journey) | 2012

SAVAITĖS FILMAS!

Nesu tikras ar Hobitas dar nebuvo rodytas per TV, tačiau bet kokiu atveju filmas tikrai vertas didžiausio dėmesio. Vertinti ar prilygsta Lord of the Rings serijai nesiimsiu, čia didelė diskusija, bet pats savaime pirmasis naujosios serijos filmas yra tikrai įdomus, nors siekiant ištempti originaliosios J.R.R. Tolkien knygos istoriją iki trilogijos čia pridėliota daug papildomų dalykų. Esu rašęs anglišką apžvalgą, tad vėl gi nesiplėsiu. Tiesa, nemažai dėmesio skyriau techninei naujovei, kuri žiūrint per TV neaktuali, bet spec. efektai net ir mažame ekrane turėtų atrodyti įspūdingai, ypač lyginant Golumo personažą su ankstesne trilogija.

the-hunt-for-red-october00:50 Raudonojo Spalio medžioklė (The Hunt for Red October) | 1990
Karinis filmas su Sean Connery ir Alec Baldwin apie Sovietų Sąjungos povandeninį laivą, kurio kapitonas pažeidžia įsakymus ir leidžiasi link JAV pakrantės. Pastatytas pagal žaidimų pasaulyje žinomo rašytojo Tom Clancy kūrybą, o režisavo Die Hard autorius John McTiernan. Geras įtemptas filmas.

 

LNK

22:40 Kartą Meksikoje (Once Upon a Time in Mexico) | 2003
Trečiasis Robert Rodriguez meksikietiškų susišaudymų serijos filmas, bandytas kurti su didesniu biudžetu ir garsesniais vardais, tokiais kaip Johnny Depp, bet nesulaukęs tokių gerų atsiliepimų kaip ankstesni filmai.

TV6

Sin-City-A-Dame-to-Kill-For23:00 Nuodėmių miestas 2 (Sin City: A Dame to Kill For) | 2014
Ilgai lauktas Robert Rodriguez stilizuoto filmo pagal grafinį romaną tęsinys, deja kur kas mažiau patikęs nei pirmoji dalis. Nors rodos viskas kaip ir gerai parengta, naujai prisijungiantys aktoriai gerai parinkti (Josh Brolin, Eva Green), bet kažkaip nesiklijuoja žiūrint ir tiek. Sprendžiant iš įvertinimų ne man vienam taip pasirodė. Bet pažiūrėti vis tiek verta, panašių filmų tikrai nedaug.

TV1

23:15 Violeta (Violette) | 2013
Snobo kine gerai įvertintas prancūzų ir belgų filmas, pasakojantis prancūzų rašytojos Violette Leduc biografiją ir jos visą gyvenimą trukusius santykius su garsia prancūzų intelektuale, pasižymėjusia įvairiose srityse – Simone de Beauvoir.

Šeštadienis Gruodžio 19

LRT

23:05 Durys grindyse (The Door in the Floor) | 2004
Negirdėtas filmas su Jeff Bridges (Big Lebowski, Crazy Heart) ir Kim Basinger (L.A. Confidential) pagal John Irving romaną apie rašytoją ir jo jauną asistentą, kuris tampa jo šeimos byrėjimo liudininku. Įvertinimai vidutiniški.

TV3

19:30 Vienas namuose 3 (Home Alone 3) | 1997
Šitos dalies ir jokiu būdu dar poros pritemptų iš garsiosios serijos tikrai neverta žiūrėti.

21:35 Greiti ir įsiutę 3. Tokijo lenktynės (The Fast and the Furious: Tokyo Drift) | 2006
Labiausiai nuo bendros lenktynių serijos idėjos nutolusi dalis, kurioje vaidina nauji veikėjai ir veiksmas vyksta Japonijoje. Bet filmas svarbus dėl režisieriaus Justin Lin, kuriam patikėtos net trys tolesnės ir labai sėkmingos Fast & Furious dalys.

LNK

21:20 Auksinis kompasas (The Golden Compass) | 2007
Įspūdingas didelio biudžeto filmas pagal populiarią vaikišką knygų seriją, galėjęs stoti greta Hario Poterio, tačiau nesulaukęs nei žiūrovų, nei kritikų palaikymo. Bondas Daniel Craig ir Nicole Kidman istorijoje apie magiškus gyvūnus valdančius vaikus, kuriuos grobia paslaptinga organizacija. Filme bandyta sušvelninti Philip Pullman knygoje Nothern Lights aiški paralelė su katalikiška bažnyčia, tad galbūt dėl to nuvylė gerbėjus, tačiau nepaisant to oficialus bažnyčios atstovų pasipiktinimas buvo labai juntamas ir galbūt netgi nulėmė studijos atsisakymą kurti tęsinius. Bent jau Oskarą už spec. efektus gavo.

23:35 Ekstraktas (Extract) | 2009
Komedija su vis dažniau pastaruoju metu pasirodančiu Jason Bateman (Horrible Bosses), kurios neišskirčiau jei ne režisierius Mike Judge, sukūręs garsųjį MTV animacinį serialą Beavis & Butt-Head, o taip pat ir sėkmingą filmą Office Space. Istorija apie savo skonio ekstraktų fabriką turintį vyruką, bandantį susitvarkyti su įvairiomis darbo ir šeimos problemomis.

BTV

22:10 Pavojingas sandėris (Cradle 2 the Grave) | 2003
Kartojamas prastai įvertintas veiksmo filmas, bet tuomet labai domėjausi Jet Li, už tai ir viską žiūrėjau su juo. Veiksmas sukasi apie pavogtus juodus deimantus ir dėl jų pagrobtą vagies dukrą. Visai neblogai išsukta kuo tie deimantai ypatingi. Verta dar paminėti ir režisierių – lenką Andrzej Bartkowiak, kuris pirmiausia Holivude prasimušė kaip operatorius (Speed), o kaip režisierius debiutavo su ankstesniu Jet Li filmu Romeo Must Die.

TV6

untitled19:00 Persijos princas. Laiko smiltys (Prince of Persia: The Sands of Time) | 2010
Jei ne Hobitas, tikrai skirčiau savaitės filmo vardą, dėl artimos žaidimų temos ir ypatingo pasiekimo – tai vis dar yra pats pelningiausias filmas pagal kompiuterinį žaidimą, pralenkęs beveik dešimtmetį šios pozicijos neužleidusį Tomb Raider. Dėl kokybės ir atitikimo originaliai idėjai galima diskutuoti, ypač dėl visiškai nearabiško Jake Gyllenhaal paskyrimo pagrindiniam vaidmeniui (o jam siūlėsi net vienas iš tikrų princų). Bet kiti aktoriai – Ben Kingsley ir ypač tuomet dar nežinoma Gemma Arterton – parinkti puikiai. Režisierius taip pat rimtas: Harry Potter seriją pradėjęs Mike Newell. O svarbiausia, ir tai matyt lėmė didelę dalį sėkmės, prie filmo glaudžiai dirbo pats šios žaidimų serijos kūrėjas Jordan Mechner.

lrytasTV

23:50 Džeinės Mensfild automobilis (Jayne Mansfield’s Car) | 2012
Negirdėtas ir prastai įvertintas filmas apie dvi labai skirtingas šeimas (viena iš Alabamos, kita iš Londono), susitinkančias per jas siejančios moters laidotuves. Gali būti nebent įdomu dėl aktoriaus ir režisieriaus Billy Bob Thornton (The Astronaut Farmer, The Man Who Wasn’t There).

Sekmadienis Gruodžio 20

LRT

21:00 Pono Byno atostogos (Mr. Bean’s Holiday) | 2007
Antrasis kino filmas pagal garsųjį britų serialą ir Rowan Atkinson personažą pastatytas po dešimties metų pertraukos. Nors iš esmės filmas nieko įdomesnio nepasiūlo, veiksmas vyksta Prancūzijoje, tad gali būti įdomiau žiūrėti nei vis tas pačias JAV.

TV3

the-best-exotic-marigold-hotel22:30 Geriausias egzotiškas Marigold viešbutis (The Best Exotic Marigold Hotel) | 2011
Gražus ir visai šventiniam sezonui tinkantis filmas apie pagyvenusią britų grupelę, kurie susižavi pasiūlymu persikelti į Indiją ir apsigyventi senjorams skirtame, kaip reklamuojama, nuostabiame autentiškame viešbutyje. Vaidina garsūs britų aktoriai Judie Dench (M iš James Bond serijos), Bill Nighy (Love Actually), Maggie Smith (Mokyklos profesorė iš Harry Potter) taip pat Slumdog Millionaire išgarsėjęs Dev Patel. Filmas netgi šiemet tęsinio sulaukė.

LNK

00:40 Perskaityk ir sudegink (Burn After Reading) | 2008
Labai smagus ir ypatingu humoru bei situacijomis pasižymintis garsiųjų brolių Coen filmas su Brad Pitt, John Malkovich, George Clooney apie sporto trenerius, aptinkančius slaptą diską su CŽV agentų memuarais, kurie bando jį parduoti. Keista, kad nesulaukė tokių gerų įvertinimų kaip daugelis kitų šių režisierių filmų.

BTV

The-Artist23:00 Artistas (The Artist) | 2011
Akivaizdu, kad šventinis sezonas prasidėjo, daug užtaupytų filmų paleido. Nuostabus prancūzų filmas, priminęs pasauliui koks nuostabus yra nebylus kinas ir pelnęs gausybę apdovanojimų, tarp jų ir pagrindinį Oskarą. Dar šauniau, kad režisierius Michel Hazanavicius turi lietuviškų šaknų ir yra lankęsis Lietuvoje per Kino pavasarį. Esu rašęs apžvalgą tuo metu, kai filmas dar nebuvo spėjęs gauti didžiausių apdovanojimų.

TV6

19:00 Mažieji Fokeriai (Little Fockers) | 2010
Trečioji ir paskutinė bent jau kol kas komedijų apie skirtingų šeimų susipažinimą serijos dalis, kurioje Ben Stiller ir Robert De Niro duetas susiduria su vaikais. Bet jau blogai įvertinta, kritikų ypač suvaryta.

Pirmadienis Gruodžio 21

TV3

pride-and-prejudice22:30 Puikybė ir prietarai (Pride & Prejudice) | 2005
Labai gerų įvertinimų sulaukusi kostiuminė drama su Keira Knighthley pagal daug kartų ekranizuotą Jane Austin romaną (kitamet net bus išleista galbūt įdomi interpretacija su zombiais). Romantiška istorija apie skirtingas klases ir jas peržengti siekiančią meilę.

 

LNK

22:00 Šerlokas Holmsas 2. Šešėlių žaidimas (Sherlock Holmes: A Game of Shadows) | 2011
Retas atvejis kai didelio ir gero filmo tęsinys pavyksta taip pat gerai, tad smagu kad Guy Ritchie su visa komanda liko prie šios serijos ir toliau stebina įspūdingais efektais bei scenomis, ypač susišaudymas miške. Jau kuriama ir trečia dalis, tiesa dar nepatvirtinta ar liks režisuoti Guy Ritchie.

Antradienis Gruodžio 22

TV3

22:30 Monako princesė (Grace of Monaco) | 2014
Kontraversiškų įvertinimų sulaukęs Prancūzų filmas, kuriame Nicole Kidman vaidiną garsią Holivudo aktorę Grace Kelly, kuri ištekėjo už Monako princo  (Tim Roth). Nors filmas prieš pasirodymą sulaukė daug dėmesio ir buvo parinktas Kanų festivalio atidarymui, įvertinimai buvo labai prasti ir kritikų atvejų ypač negailestingi.

BTV 

21:30 Nuodėminga aistra (Passion) | 2012
Keistai negirdėtas ir prastai įvertintas kriminalinių filmų meistro Brian De Palma (Scarface. Untouchables) apie reklamos agentūros vadovę ir jos pavaldinę, įsiveliančias į pavojingą konkurenciją, nuvedančia link žiaurių pasekmių.

TV6 

the-godfather23:55 Krikštatėvis (The Godfather) | 1972
Komentarų čia nereikia – antras geriausias visų laikų filmas pagal IMDb (mano galva galėtų būti ir pirmas, Shawshank Redemption tokio didelio įspūdžio nepaliko).

 

Trečiadienis Gruodžio 23

TV3

22:30 Atostogos (The Holiday) | 2006
Visai gražus romantiškas šventiškas filmas su gera aktorių kompanija: Jude Law, Kate Winslet, Cameron Diaz ir Jack Black apie dvi moteris, britę ir amerikietę, atostogoms nukeliaujančias viena į kitos namus ir sutinkančias žavius vietinius vyrus.

LNK

22:00 Kaip atsikratyti boso (Horrible Bosses) | 2006
Smagi komedija, kiek kilstelianti standartinių tokių filmų kartelę apie draugus, kurie turi bendrą problemą – kiekvieno vadovas yra savaip siaubingas. Vaidina minėtas Jason Bateman, Kevin Spacey, Jennifer Aniston, lietuviškų šaknų turintis Jason Sudeikis.

TV6

the-godfather-part-ii23:50 Krikštatėvis II (The Godfather: Part II) | 1974
Filmas, kurį drąsiai galima vadinti geriausiu istorijoje tęsiniu, mat laimėjo gausybę svarbiausių Oskarų ir atsistojo ant trečios IMDb visų laikų geriausių pakylos.

 

LRT Kultūra

ida-201322:30 Ida | 2013
Elito kine labai gerai, ypač kritikų, įvertintas ir Oskarą užsienio filmų kategorijoje laimėjęs Lenkijos darbas apie vienuole norinčią tapti merginą septintojo dešimtmečio laikais, kuri sužino apie tamsią šeimos paslaptį, siekiančią Nacių okupacijos laikus.

 

Ketvirtadienis Gruodžio 24

TV3

life-of-pi-poster21:30 Pi gyvenimas (Life of Pi) | 2012
Daug apdovanojimų ir gerų įvertinimų sulaukęs Ang Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon) režisuotas filmas pagal populiarų Yann Martell romaną. Vaikinas iš Indijos, nuskendus jo šeimą ir zoologijos sodo gyvūnus į JAV gabenusiam laivui, išsigelbėja kartu su tigru ir keliais kitais gyvūnais ir turi išgyventi gelbėjimosi valtyje. Techniškai labai įspūdingas filmas, nors yra ir keistų sprendimų, gan laisvai interpretuojančių knygą. Apžvalga.

LNK

22:45 Nojaus laivas (Noah) | 2014
Naujausias mano labai mėgstamo režisieriaus Darren Aronofsky (Pi, The Fountain, Black Swan) darbas pagal Biblinę istoriją. Vaidina Russell Crowe, Jennifer Connely, Anthony Hopkins. Keista, bet žiūrovams patiko mažiau nei kritikams, bet ir šiaip palyginti su kitais režisieriaus darbais silpnokas filmas. Įdomu pažiūrėti dėl to kaip nufilmuotas filmas, pati arka buvo realaus dydžio pastatyta. Apžvalga.

BTV

19:45 Žiedų valdovas. Dvi tvirtovės (The Lord of the Rings: Two Towers) | 2002
Vidurinioji Peter Jackson pastatytos trilogijos dalis kaip ir likusios dvi sulaukė pačių geriausių įvertinimų. Šįkart dėmesio centre – mūšis su Sarumano armija.

 

23:20 Šeimos albumas. Rugpjūtis (August: Osage County) | 2013
Drama apie vienos pakrikusios šeimos moterų santykius su Oskarų favorite Meryl Streep (nominuota ir už šį vaidmenį), Julia Roberts (taip pat nominuota Oskarui).

TV6

22:00 Pompėja (Pompeii) | 2014
Drama apie garsiojo Vezuvijaus ugnikalnio išsiveržimą su Game of Thrones žvaigžde Kit Harrington, režisuota Resident Evil serijos autoriaus Paul W.S. Anderson. Nepaisant 80 milijonų biudžeto sulaukė blogų įvertinimų ir vos atsipirko.

 

 

 

 

 

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *