Filmai per TV Lapkričio 13 – 19

Redirected, Her ir kiti įdomesni savaitės filmai per Lietuvos TV kanalus.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Trumpai apie beveik visus pagrindinių Lietuvos kanalų filmus. Nepaminėti tik labai prasti ir visai neverti dėmesio darbai, TV ar video filmai, nesurašyti dienos seansai ir kartojimai. Programa paimta iš 15min.lt ir TV24.lt.

Penktadienis Lapkričio 13
Šeštadienis Lapkričio 14
Sekmadienis Lapkričio 15
Pirmadienis Lapkričio 16
Antradienis Lapkričio 17
Trečiadienis Lapkričio 18
Ketvirtadienis Lapkričio 19

Penktadienis Lapkričio 13

LRT

23:00 Raudonasis drakonas (Red Dragon) | 2002
Vos po metų pasirodęs Hannibal tęsinys sukurtas gal kiek paskubomis, už tai ir įvertinimai ne tokie geri kaip ankstesnio filmo. Anthony Hopkins sugrįžta garsiojo profesoriaus vaidmenyje, ir šįkart jis tampa FTB agento Edward Norton pagalbininku, kuris bando surasti serijinį žudiką, kurį įtaigiai suvaidino Ralph Fiennes. Nebloga repeticija prieš ilgametį Voldemorto vaidmenį.

TV3

19:30 Nerealieji (The Incredibles) | 2004
Vienas stipriausių Pixar animacinių filmų, laimėjęs Oskarą ne tik savo kategorijoje bet ir už garsą. Istorija apie superherojų šeimynėlę, kuri po daugelio metų įprasto gyvenimo vėl gauna progą parodyti savo galias.

21:20 Geležinis žmogus 2 (Iron Man 2) | 2010
Vertas dėmesio dabartinę Marvel komiksų filmų mašiną užkūrusio darbo tęsinys, kuriame Robert Downey Jr. priešu tampa Mickey Rourke, o taip pat pirmą kartą pasirodo svarbi Marvel visatos herojė Natasha Romanoff, puikiai suvaidinta populiariosios Scarlett Johannson. Filmas išsiskyrė ypatinga scena Monako Formulės-1 varžybose ir rekordiniu skaičiumi “product placement” reklamos.   .

her00:20 Ji (Her) | 2013
Labai daug dėmesio ir puikių įvertinimų sulaukęs filmas, sukėlęs ir nemažai diskusijų dėl savo neįprastos temos. Scarlett Johansson čia teko ypatinga rolė – dirbtinio intelekto kompiuterinės sistemos balsas, kurią įsidiegia ir įsimyli Joaquin Phoenix  herojus. Kad ir kaip tikėčiau technologijos progresu, manęs idėja iki galo neįtikino, tad nelabai išėjo tiesiog atsijungti ir stebėti itin stilingai režisieriaus Spike Jonze pasatytą filmą, už kurio scenarijų jis pelnė pirmą savo Oskarą.

LNK

00:40 Nuopolis (Falling Down) | 1993
Labai įsiminęs kriminalinis filmas su Michael Douglas apie nestabilios psichikos vyruką, kuris vieną dieną po įvairių nesėkmių pradeda agresyvią kovą su jo matomomis visuomenės problemomis. Režisavo Joel Schumacher.

BTV

21:30 Desperado | 1995
Daugeliui ko gero matytas garsusis Robert Rodriguez filmas su į kino pasaulio dėmesio centrą įsiveržusiu Antonio Banderas ir Salma Hayek (ir epizodiniu režisieriaus draugelio Quentin Tarantino pasirodymu) apie narkotikų prekeiviams keršyjantį muzikantą. Tiesa, galbūt ne tiek daug žmonių matė šio filmo pirmtaką El Mariachi, pastatytą to paties režisieriaus keleriais metais anksčiau.

lrytasTV

evil_dead23:00 Piktieji numirėliai (The Evil Dead) | 1981
Labai retai žiūriu ir rekomenduoju siaubo filmus, bet šis tapo tikra klasika ir išgarsino režisierių Sam Raimi bei ypač aktorių, tapusiu kovos su zombiais simboliu, Bruce Campbell.

 

 

TV1

22:55 Gėlėti sapnai (L’écume des jours) | 2013
Snobo kine labai kūrybiško vaizdo klipų ir filmų režisieriaus Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) naujausias filmas su žymiais prancūzų aktoriaus Audrey Tautou ir Romain Duris. Tiesa ši keistoka romantiška komedija nesulaukė tokių gerų įvertinimų kaip ankstesni režisieriaus darbai.

 

Šeštadienis Lapkričio 14

LRT

boat_that_rocked23:05 Laivas, kuris veža (The Boat that Rocked) | 2009
Labai smagus britų filmas apie 60-aisiais laive įkurtą nelegalią stotį, nes tuo metu JK valdžia buvo uždraudusi roko ir pop muziką nacionalinėse stotyse. Populiariojo Love Actually autoriaus Richard Curtis režisuotoje istorijoje pasirodo tokie britų ir Holivudo talentai kaip Bill Nighy, Nick Frost ir Philip Seymour Hoffman. Labai toks nuoširdus filmas mėgstantiems muziką ir nevengiantiems romantiškų temų. Kritikai tik keistai pagailėjo geresnių įvertinimų.

TV3

21:00 Paliktieji (Left Behind) | 2014
Kaip bebūtų gaila, Nicolas Cage jau įsitvirtino kaip prastų ir net labai blogų filmų simbolis. Būtent toks yra ir šis, apie pradingstančius milijonus žmonių ir grupelę išgyvenusiųjų. Kritikų balas – 12 iš 100, tokį senokai teko matyti.

 

23:15 Redirected/Už Lietuvą! | 2014
SAVAITĖS FILMAS!
Nesu tikras ar jau spėjo anksčiau parodyti šį per televiziją, dažniausiai LRT pirmoji gaudavo teisę rodyti naujus lietuviškus filmus. Bet kokiu atveju, tikrai vertas savaitės filmo vardo vien dėl precedento neturinčių režisieriaus Emilio Vėlyvio užmojų. Koprodukcija su britais ir daugeliui puikiai žinomas (nors pastaruoju metu ir pakritęs iki B lygio filmų) Vinnie Jones kaip lietuviško filmo simbolis – to tikrai dar nebuvo ir ko gero ilgai nebus. Apie istoriją net neverta plėstis, kuo mažiau žinai prieš žiūrėdamas, tuo geriau. Jei vis tik įdomu, esu rašęs anglišką apžvalgą.

LNK

19:30 Piratai! Nevykėlių kompanija (The Pirates! Band Of Misfits) | 2012
Mažiau produktyvios ir ne tokios sėkmingos Sony animacijos studijos darbas apie piratų nuotykius, sukurtas tarsi lėlinis filmas. Įvertinimai ne tokie geri kaip garsiausių animacinių filmų, bet buvo nominuotas Oskarui.

21:15 Žaliasis žibintas (Green Lantern) | 2011
Nuo šio filmo kartu su kitų tų metų vasaros komiksų herojų pasirodymų apžvalgos prasidėjo šios svetainės istorija. Deja būtent Green Lantern pasirodė prasčiausiai palyginti su kitais tuometiniais filmais apie superherojus. Nors visos tokios istorijos yra sunkiai įtikimos, bet Ryan Reynolds suvaidinto herojaus supergalios ir pati visatos idėja pasirodė nelabai įdomi ir neįtraukianti. Vienintelis kabliukas dėl kurio verta pažiūrėti bent dalį filmo yra herojaus kostiumas – tai buvo pirmas, ir jei neklystu kol kas vienintelis atvejis kai užuot aktoriui liepę apsivilkti aptemptą triko, kūrėjai nusprendė sukurti kompiuterinės grafikos objektą ir jį viso filmo metu animuoti.

Stand_Up_Guys23:30 Rimti vyrai (Stand Up Guys) | 2012
Visai patikęs kriminalinis filmas gal ir kiek dažnokai naudojamos idėjos apie “į pensiją” išėjusius gangsterius. Bet tipišką siužetą atperka puiki aktorių trijulė: Al Pacino, Christopher Walken ir mažiau girdėtas Alan Arkin (Oskaras taip iki šiol ir nematytame Little Miss Sunshine).

 

TV6

19:00 Džobsas (Jobs) | 2013
Kartojamas pirmasis biografinis filmas apie garsųjį Apple įkūrėją Steve Jobs. Filmas pasirodė labai greitai po jo mirties ir yra gan nedidelio biudžeto, tačiau įdomu dėl pagrindinio aktoriaus Ashton Kutcher, kuris fiziškai itin panašus į Apple vadovą, ypač jaunystėje. Nepaisant to, sulaukė prastų įvertinimų. Naujasis, oficialus ir didelio biudžeto bandymas su itin talentinga komanda Steve Jobs jau sulaukė labai gerų atsiliepimų, Lietuvoje premjera gruodžio 4 d.

22:30 Raudonasis karštis (Red Heat) | 1988
Palyginti mažiau žinomas filmas su Arnold Schwarzenegger, kur jis vaidina Sovietų policininką, atsiųstą į Čikagą ieškoti Gruzijos narkotikų prekeivio.

lrytasTV

21:30 Greitas ir negyvas (The Quick and the Dead) | 1995
Tuo metu smarkiai išreklamuotas ir šiaip nestandartinis vesternas, mat statytas siaubo filmų ir ankstesnės Spider-Man serijos autoriaus Sam Raimi, o pagrindiniame vaidmenyje – tuomet populiarumo viršūnėje buvusi Sharon Stone.

Sekmadienis Lapkričio 15

LRT

elizabeth22:00 Elžbieta (Elizabeth) | 1998
Istorinis filmas apie garsiosios Anglijos karalienės jaunystę, kurią suvaidino Cate Blanchett ir už vaidmenį pelnė Auksinį Gaublį. Neįprasta tai, kad filmo režisūra buvo patikėta indui Shekhar Kapur.

 

 

LNK
total_recall22:10 Viską prisiminti (Total Recall) | 2012
Dėl šio filmo buvo labai daug diskusijų ir skirtingų nuomonių, mat visi lygino su ankstesne ir vaikystėje labai didelį įspūdį palikusia versija su Arnoldu. Naujasis filmas su Colin Farrell labai stipriai skiriasi nuo senojo, tačiau tai nėra blogai, nes jis tiksliau atkartoja Philip K. Dick novelę We Can Remember It for You Wholesale. Nors bendrai pritariu nuomonei, kad per daug kuriama tęsinių ir perdirbinių, šiuo likau tikrai patenkintas, apie tai rašiau ir angliškoje apžvalgoje.   

 

shutter-island00:30 Kuždesių sala (Shutter Island) | 2012
LNK šįkart kaip retai stipriai, ypač palyginus su beverčiu TV3 vakaru. Vienas iš daugelio Martin Scorsese už kameros ir Leonardo DiCaprio prieš ją duetų. Bet nepaisant didelio ažiotažo ir intriguojančios istorijos, filmas nepaliko tokio didelio įspūdžio kaip tikėjausi. Žinoma jis išsiskiria savo idėja ir nuotaika, įtikinama psichiškai nesveikų nusikaltėlių saloje. Ir įvertinimai labai geri, net patenka į iMDB top 250. Bet iki geriausių šio dueto darbų man pritrūko, į detales nenoriu leistis, nes labai lengva “išspoilinti”.

BTV

23:20 Matrica. Revoliucijos (The Matrix Revolutions) | 2003
Finalinė Wachovski cyberpunk epo dalis prasčiausiai vertinama iš visų, bet mano nuomone vis viena reikėjo užbaigti trilogiją ir parodyti finalą – vieno ar dviejų serijos filmų man nebūtų užtekę (o kur dar anime diskas, žaidimai ir pan. – įdomu buvo gaudyti kiekvieną šio pasaulio dalelę). Gal ir per daug jie nusifilosofavo, o paties veiksmo filme pritrūko, bet bendrai serija vis tiek išlieka svarbiausiu kino įvykiu kol kas ką spėjau pamatyti.

 

TV6
19:00 Bado žaidynės: ugnies medžioklė (The Hunger Games: Catching Fire) | 2013
Antra populiariosios serijos dalis nebuvo tokia įspūdinga ir apskritai smarkiai reikalinga. Tos pačios kovos, tik tarp “stipriausių” priešininkų, ir tik pabaigoj pasistumėjama bendroje istorijoje. Aišku, praleisti neverta, norint susidėlioti visą paveikslą. O ir techniškai filmas pakankamai kokybiškai pastatytas. Kritikams net labiau patiko nei pirmoji dalis.

 

Pirmadienis Lapkričio 16

LNK

22:00 Elektra | 2005
Blogai sutiktas filmas pagal komiksų heroję iš Daredevil pasaulio. Nors kelios muštynių scenos patiko, taip pat patiko idėja, kad daug dėmesio skirta ne titulinei herojei, o jaunai merginai, kurią ji bando apsaugoti ir išmokyti kovinio meno.

BTV 

21:30 Žmogus-voras 2 (Spider-Man 2) | 2004
Kartojama sėkminga antra originaliosios Žmogaus-voro serijos dalis. Aktorius Tobey Maguire sugrįžta kartu su režisieriumi Sam Raimi ir stoja į kovą su įdomiu priešiu Dr. Octopus.

TV6 

23:00 30 tamsos dienų (30 Days of Night) | 2007
Nors labai nemėgstu “siaubakų”, šį verta paminėti dėl palyginti gerų įvertinimų ir finansinės sėkmės. Užejus mėnesio trukmės nakčiai šiaurinės Aliaskos miestelį pradeda pulti vampyrai.

Antradienis Lapkričio 17

LNK 

black-hawk-down22:00 Juodojo vanago žūtis (Black Hawk Down) | 2001
Labai garsus ir įtemptas karinis filmas apie tikrą JAV operaciją Somalyje, režisuotas Ridley Scott. Laimėjo Oskarus už montažą ir garsą. Padėjo išgarsėti aktoriui Josh Hartnett, tais pačiais metais spėjusiam pasirodyti ir kitame kare – Pearl Harbor.

 

TV6 

22:00 Aš – robotas (I, Robot) | 2004
Filmas pagal vieno iš didžiųjų fantastikos rašytojų Isaac Asimov kūrybą, skirtas vienam svarbiausių jo veikalų ir koncepcijų – Robot serijai – apibrėžiančių robotų santykį su žmonėmis ir esmines jų egzistavimo taisykles. Iš esmės geras didelio biudžeto darbas, režisuotas patyrusio ir drąsių vizijų nebijančio Alex Proyas (The Crow, Dark City), tik man niekaip netiko Will Smith pagrindiniame vaidmenyje ir bandymas suteikti filmui lengvesnės net humoristinės nuotaikos. Iš techninės pusės verta išskirti bendradarbiavimą su Audi – specialiai filmui sukurtas koncepcinis automobilis RSQ. iMDB yra įrašas apie antrą filmo dalį, būtų išties įdomu pamatyti versiją su kitu aktoriumi ir rimtesniu tonu.

Trečiadienis Lapkričio 18

LNK

collateral22:00 Nakties įkaitas (Collateral) | 2004
Stiprus kriminalinis filmas su Tom Cruise, statytas retokai dirbančio, bet dažniausiai įsimintinus filmus sukuriančio Michael Mann (Heat). Samdomas žudikas paima įkaitu taksi vairuotoją, ir kartu su juo važinėja naktiniame mieste ieškodamas savo taikinių. Filmas kaip ir dalis kitų režisieriaus darbų išsiskiria dokumentiniu filmavimo stiliumi – naudojamos ne tik kino, bet ir videokameros, taip sukuriant įdomų ir neįprastą tikrovišką efektą.

 

 

BTV 

21:30 Ystviko raganos (The Witches of Eastwick) | 1987
Daug kartų rodyta, bet išties smagi fantasy komedija apie tris vienišas moteris, burtais išsikviečiančias savo svajonių vyrą. Vaidina puiki komanda: Michelle Pfeiffer, Susan Sarandon, Cher ir Jack Nicholson.

TV6 

00:15 Kita žemė (Another Earth) | 2011
Keistoka fantastiniu priemaišų turinti nepriklausomų kūrėjų drama apie Saulės sistemoje atrandamą visišką Žemės kopiją ir šio įvykio fone besivystančią meilės istoriją tarp studentės ir žymaus kompozitoriaus.

LRT Kultūra

22:45 Tūkstantį kartų labanakt (Tusen ganger god natt) | 2013
Elito kine skandinavų ir airių filmas su garsia prancūzų aktore Juliette Binoche (Oskaras už The English Patient) ir danu Nikolaj Coster-Waldau (Jaimie Lannister iš Game of Thrones) apie karo žurnalistę, kurios vyras po itin pavojingo incidento nusprendžia nebesitaiksyti su jos gyvenimo būdu.

Ketvirtadienis Lapkričio 19

LNK

22:00 Pranaši pozicija (Vantage Point) | 2008
Gan sudėtingai žiūrimas ir painus filmas, bet gali būti įdomus dėl daugialypio pasakojimo. Įvyksta teroristinis pasikėsinimas į JAV prezidentą, ir šiuos įvykius iš įvairių kampų atpasakoja skirtingi liudininkai, tarp kurių gali būti pasislėpę ir sąmokslininkai. Vaidina Forest Whitaker (Ghost Dog), Dennis Quaid (Smart People). Verta paminėti ir režisierių Pete Travis, kuriam vėliau patikėtas visai sėkmingas Dredd atgimimas.

 

 

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *