Filmai per TV Spalio 30 – Lapkričio 5

Departed, Fighter, Matrix ir kiti įdomesni savaitės filmai per Lietuvos TV kanalus.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Trumpai apie beveik visus pagrindinių Lietuvos kanalų filmus. Nepaminėti tik labai prasti ir visai neverti dėmesio darbai, TV ar video filmai, nesurašyti dienos seansai ir kartojimai. Programa paimta iš 15min.lt ir TV24.lt.

Penktadienis Spalio 30
Šeštadienis Spalio 31
Sekmadienis Lapkričio 1
Pirmadienis Lapkričio 2
Antradienis Lapkričio 3
Trečiadienis Lapkričio 4
Ketvirtadienis Lapkričio 5

Penktadienis Spalio 30

TV3
 
19:30 Karąliška drąsa (Brave) | 2012
Kaip įprasta smagi Pixar animacija, šįkart pasaka Škotijos viduramžiuose, kurioje princesė, nenorėdama sekti karališkų tradicijų, kreipiasi pagalbos į raganą ir sukelia savo šeimai didelių problemų. Kaip dažniausiai įprasta, Pixar laimėjo už filmą Oskarą.
 
21:15 Mirties įrankiai. Kaulų miestas (The Mortal Instruments: City of Bones) | 2013
Vienas iš eilės bandymų pagauti Twilight auditoriją, tik šįkart paaugliška meilės istorija vyksta tarp ypatingų galių turinčių karių, saugančių žemę nuo demonų. Sunku patikėti, bet filmas dar neįdomesnis nei Twilight.
 
23:55 Mes valdome naktį (We Own the Night) | 2007
O čia visai rimtas ir vertas dėmesio kriminalinis filmas su Mark Wahlberg ir Joaquin Phoenix. Istorija apie brolius, stojusius į skirtingas įstatymo puses: vienas dirba policininku, kitas – naktinio klubo vadovu, susijusiu su mafija. Kai pareigūnui mafija pradeda grąsinti susidorojimu, broliui tenka pasitelkti savo kontaktus ir jį išgelbėti.

LNK

dark_shadows21:00 Nakties šešėliai (Dark Shadows) | 2012
Ekscentriškojo režisieriaus Tim Burton filmas su savo ilgamečiu partneriu Johnny Depp. Istorija apie vampyrą, kuris po ilgų metų kalėjimo sugrįžta į šiuolaikinę gausybę problemų turinčią šeimą. Nėra itin gerai įvertintas, bet Burton bet kokius darbus verta pasižiūrėt.
23:20 Ledo žmogus (The Iceman) | 2012
Neblogai įvertintas kriminalinis filmas, pasakojantis tikrą istoriją apie 1986-aisiais areštuotą samdomą žudiką, kuris sugebėjo nuslėpti šią savo veiklą nuo šeimos. Pagrindinį vaidmenį atliko labai talentingas, tik dar ne itin kine žinomas aktorius Michael Shannon (serialas Boardwalk Empire, Oskaro nominacija už Revolutionary Road).
 
lrytasTV
snatch22:40 Vagišiai (Snatch.) | 2000
Kultinis Guy Ritchie kriminalinis filmas, įrodęs, kad režisierius nebuvo vienkartinis talentas su filmu Lock, Stock… Su Brad Pit čigonų boksininko vaidmenyje ir tipišką likusia įvairaus plauko nusikaltėlių kompanija, vienaip ar kitaip susijusių su pavogtu itin brangiu deimantu. Patenka į IMDb Top 250.
 

TV1

22:50 Mano vaivorų naktys (My Blueberry Nights) | 2007
Snobe labai man patikęs filmas, su kuriuo Holivude debiutavo garsus Korėjos režisierius Wong Kar-wai. Istorija apie merginą, kuri keliauja per Ameriką vedama nelaimingos meilės išgyvenimų ir pakeliui sutinka įvairių įdomių ir keistų žmonių. Ypač tiko garsiosios dainininkės Norah Jones rolė, taip pat vaidina Natalie Portman ir Jude Law. Tiesa, filmas nesulaukė tokios sėkmės ir dėmesio kaip buvo galima tikėtis, kritikams nepatiko.

Šeštadienis Spalio 31

LRT

la_grande_bellezza23:05 Didis grožis (La grande bellezza) | 2013
Kartojamas visiškai nuostabus italų filmas, susišlavęs svarbiausius tų metų apdovanojimus (Oskaras, Gaublys, BAFTA ir kt.) Naujosios kartos ryškaus italų režisieriaus Paolo Sorrentino žvilgsnis į šiandieninę Romą ir jos aukštuomenę, prabangą, naktinį gyvenimą ir nuostabias, paslaptingas miesto vietas. Viskas pasakojama ilgamečio šou verslo žurnalisto akimis. Būtinai verta pažiūrėt!

 

 

TV3

flight23:00 Skrydis (Flight) | 2012
Lietuviškų šaknų turinčio garsiojo režisieriaus Robert Zemeckis sugrįžimas į vaidybinį žanrą po ilgų “motion capture” animacijos eksperimentų. Tikra istorija apie lėktuvo pilotą, dėl savo meistriškumo išgelbėjantį nuo avarijos gausybę žmonių, tačiau patenkantį į teismus dėl girtumo šio skrydžio metu. Už vaidmenį Denzel Washington buvo nominuotas Oskarui. Šiaip filmas labiau ne apie pilotavimą, bet apie vidinę kovą su alkoholizmu, sunkokas toks.

 

LNK

19:30 Monstrai prieš ateivius (Monsters vs. Aliens) | 2009
Keistokas DreamWorks animacinis filmas apie merginą, po meteorito smūgio tampančią milžine ir prisijungiančią prie monstrų komandos, kuri turi sustabdyti ateivį piktadarį, ketinantį užimti Žemę. Neprilygsta geriausiems darbams, bet yra smagių epizodų.

21:20 Eilinis Džo. Kerštas (G.I. Joe: Retaliation) | 2013
Jau pirma šio karinio fantastinio filmo pagal žaisliukus dalis pasirodė itin nuobodi, tad tęsinys kaip ir galima tikėtis dar prastesnis.

23:30 Myliu tave, žmogau (I Love You, Man) | 2009
Gerai įvertinta komedija su Paul Rudd apie neturintį draugų vyruką, kuris bando surasti vestuvių liudininką eidamas į pasimatymus su vyrais.

TV6

19:00 Naktis ‘Roksberio’ klube (A Night at the Roxbury) | 1998
Prasta, bet pagarsėjusi dėl kelių scenų komedija apie du vyrukus, kurie bando patekti į geriausius naktinius klubus ir svajoja turėti savo klubą.

00:15 Priešas už vartų (Enemy at the Gates) | 2001
Kartojamas kokybiškas ir dramatiškas filmas apie Antrąjį pasaulinį karą, Staliningrado mūšį ir legendinį rusų snaiperį Vasilijų Zaicevą, kurį suvaidino Jude Law.

 

Sekmadienis Lapkričio 1

LRT

atonement22:00 Atpirkimas (Atonement) | 2007
Įsimintina drama, sulaukųsi daug dėmesio tų metų apdovanojimuose. Joe Wright (Pride and Prejudice, Anna Karenina) režisuota juosta su Kiera Knightley, James McAwoy ir visus savo įspūdingu vaidmeniu sužavėjusia paaugle Saoirse (kaip interviu minėjo, tariasi “suršur”) Ronan, kuri buvo nominuota Oskarui. Trylikametė turtingų tėvų dukra iš pavydo apkaltina vyresnės sesers mylimąjį tarno sūnų nebūtu nusikaltimu ir pradeda skausmingą įvykių virtinę, kuri tęsiasi kelis dešimtmečius. Sunkokas filmas, bet tikrai prikausto. Iš Oskarų nominacijų gausos laimėjo už garso takelį.

TV3

23:35 Mes iškeliaujame (Away We Go) | 2009
Mažiau girdėtas ir nelabai kritikams patikęs garsaus režisieriaus Sam Mendes (American Beauty, Revolutionary Road, Skyfall) filmas, toks tarsi “indie” stiliaus. Pirmojo kūdikio besilaukianti pora nusprendžia keliauti po Ameriką ieškodami idealios vietos naujai gyvenimo pradžiai.

 

LNK
21:45 Uždara grandinė (Closed Circuit) | 2013
Negirdėtas ir prastai įvertintas filmas su Eric Bana (Munich, naujasis Star Trek) apie buvusią porą, kuri turi dirbti
kartu bandydama sustabdyti teroristus. Gali būti įdomu nebent dėl režisieriaus John Crowley, kuris pastatė labai stiprią dramą Boy A. 

BTV

matrix23:10 Matrica (The Matrix) | 1999
Nelabai norisi rekomenduoti žiūrėti Matricą per TV, dar ir ne HD kokybe, bet jei kitų galimybių nėra, prisminti legendą ko gero verta, galbūt nesugadins ankstesnio įspūdžio. O aš nepraleisiu progos pasikartoti, kad po ilgų svarstymų priėjau išvada, kad būtent Matrica yra svarbiausias ir geriausias gyvenime matytas filmas. Joks kitas darbas nepadarė tokios įtakos ir nesukėlė tokių emocijų ir tokio tikro kulto jausmo. Labai retas filmas “išlipa” už savo rėmų ir tampa bendros šiuolaikinės kultūros dalimi. Smagu, kad ne aš vienas taip galvoju – šiuo metu Matrica užima tikrai garbingą 18 vietą IMDb tope. Wachowskiai genijai, kad ir kas ką apie juos sakytų.

 

TV6
19:00 Paskutinis oro valdytojas (The Last Airbender) | 2010
Juokinga skaityti filmo pristatymo pradžią “Dviems Oskarams nominuotas režisierius M. Night Shyamalan…” Ties pavarde reikia ir sustoti, nes turbūt joks kitas režisierius nepatyrė tokio nuopolio nuo puikių įvertinimų už The Sixth Sense iki vis blogėjančių kitų darbų. Airbender yra šio atvirkščio karjeros kelio “viršūnė”: penki Razzie apdovanojimai ir dar keturios nominacijos, visiška kritikų ir žiūrovų, pamėgusių išties kokybišką animacinį Avatar: The Last Airbender serialą, neapykanta.

Pirmadienis Lapkričio 2

LNK

22:00 Infiltruoti (The Departed) | 2006

departed
SAVAITĖS FILMAS!

Tikras kriminalinis epas iš geriausio meistro Martin Scorsese, pelnes pagrindinį Oskarą bei dar tris. Leonardo DiCaprio (vis dar be Oskaro…) ir Matt Damon yra policininkas ir mafijos šnipas, bandantys išsiaiškinti vienas kitą ir kuo arčiau prisikasti prie airių mafijos šeimos vadovo. Painiai sumegzsta istorija, labai stiprūs visų vaidmenys – dar pasirodo Jack Nicholson, Mark Wahlberg (nominuotas Oskarui). Tikrai vertas visų pagyrų bei apdovanojimų ir 44 vietos IMDb tope.

BTV 

21:30 Pelikano byla (The Pelicab Brief) | 1993
Politinis detektyvas su Julia Roberts ir Denzel Washington pagal John Grisham romaną, režisuotas garsiojo Alan J. Pakula.

Antradienis Lapkričio 3

LNK 

22:00 Žudikai (Assassins) | 1995
Kartojamas filmas su Antonio Banderas ir Sylvester Stallone apie vienas kitą medžiojančius profesionalius žudikus. Būtent šis filmas yra Wachowski debiutas didžiajame ekrane – jie sukūrė filmo istoriją ir scenarijų, maždaug tuo pat metu kaip ir The Matrix idėją.

BTV 

21:30 Vyrai juodais drabužiais 2 (Men in Black II) | 2002
Labai smagus garsiojo fantastinio filmo su Will Smith ir Tommy Lee Jones tęsinys. Ypač agento mopso personažas.

Trečiadienis Lapkričio 4

LNK

22:00 Sargybinis (The Sentinel) | 2006
Michael Douglas trileryje apie slaptosios tarnybos agentą, kuris apkaltinamas šnipinėjimu siekiant nužudyti prezidentą.

LRT Kultūra

22:30 Meilė iš pirmo smūgio (Les combattants) | 2014
Romantiška, bet rodos nestandartinė prancūziška meilės istorija, apie vaikiną, kuris įsimyli itin fiziškai ištvermingą ir savo galimybes maksimaliai siekiančią išnaudoti merginą. Laimėjo keletą apdovanojimų Kanuose ir kituose festivaliuose.

 

 

Ketvirtadienis Lapkričio 5

TV3

fighter22:10 Kovotojas (The Fighter) | 2010
Labai stiprus ir daug dėmesio sulaukęs David O Russel biografinis filmas apie brolius boksininkus, kuriuos puikiai suvaidino Mark Wahlberg ir ypač Christian Bale, už vaidmenį pelnęs Oskarą. dar vieną Oskarą pelnė bolių mamą suvaidinųsi Melissa Leo. Sunkus ir žinant temą brutalus filmas, bet tikrai verta pažiūrėti.

 

TV6

22:00 Neįmanoma misija 3 (Mission Impossible III) | 2006
Garsioji serija apie šnipus su Tom Cruise, kurią šįkart režisavo žymusis J.J. Abrams, netrukus sulauksiantis ko gero didžiausio išbandymo karjeroje, mat būtent jam buvo patikėta režisuoti naują Star Wars dalį.

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *