Filmai per TV Balandžio 3 – 9 d.

Didis grožis, Prarasta kontrolė, Džonas Karteris ir kiti įdomesni savaitės filmai per Lietuvos TV kanalus.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Trumpai apie beveik visus pagrindinių Lietuvos kanalų filmus. Nepaminėti tik labai prasti ir visai neverti dėmesio darbai, TV ar video filmai, nesurašyti dienos seansai ir kartojimai. Programa paimta iš TV24.lt.

Penktadienis Balandžio 3
Šeštadienis Balandžio 4
Sekmadienis Balandžio 5
Pirmadienis Balandžio 6
Antradienis Balandžio 7
Trečiadienis Balandžio 8
Ketvirtadienis Balandžio 9

Penktadienis Balandžio 3

TV3

19:30 Princesė ir varlius (The Princess and the Frog) | 2009
Labai smagus ir sveikintinas Disney animacinis filmas jau vien dėl to, kad išpopuliarėjus kompiuterinei animacijai studija neapleido tradicinės pieštos animacijos. Klasikinės pasakos interpretacija Naujajame Orleane iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti svetima ir nelabai aktuali, bet iš tiesų labai smagiai žiūrisi ir ypač klausosi. Puikus ir lietuviškas įgarsinimas, ypač Giedriuko.

 

 

tombraider21:30 Kapų plėšikė Lara Kroft (Lara Croft: Tomb Raider) | 2001
Garsiausias iki šiol filmas pagal kompiuterinį žaidimą, nors būtų įdomu sužinoti kiek žmonių, mačiusių šį filmą žinojo kad Lara Kroft yra žaidimų herojė. Puikiai vaidmeniui tikusi Angelina Jolie, įspūdingos veiksmo scenos, ypač su akrobatinėmis juostomis Laros dvare. Daniel Craig prieš tampant naujuoju Bondu čia taip pat labai tinka. Tiesa, kitą rekordą – pelningiausio filmo pagal žaidimą – beveik po dešimties metų perėmė Prince of Persia.

 
 
23:25 Ramūs tarp vilkų (Lions for Lambs) | 2007
Rimtas politinis filmas apie karą Afganistane ir jo padarinius įvairiems visuomenės sluoksniams. Režisuotas Robert Redford, vaidina Tom Cruise ir Meryl Streep. Kaip tokios temos ir lygio filmas atrodo prastai įvertintas.

 

LNK

Spider-Man2002

22:40 Žmogus-voras (Spiderman) | 2002
Pirmas originaliosios trilogijos apie populiariausią komiksų herojų filmas, kurį įkūnijo Tobey Maguire. Vertinant pagal tuometines galimybes filmas išties kokybiškas ir deramai atkuria šio herojaus susikūrimo istoriją. Vėlesni tik filmai prastesni gavosi ir už tai teko “rebootint”. Bet spėju parodys visas tris serijas, tad bus proga papasakot detaliau.

 

 

 

TV6

haywire23:00 Prarasta kontrolė (Haywire) | 2011
Vienas labiausiai nustebinusių pastarųjų metų filmų. Žiūrėjau visiškai nepasidomėjęs, išskyrus daugmaž istoriją apie išduotą black ops agentę ir režisierių Steven Soderbergh (Ocean 11). Rekomenduoju lygiai taip pat žiūrėt, nors tiesa keista, kad iMDB įvertinimas prastas ir mažesnis nei kritikų. Galbūt per sunkus pasirodė publikai, jis toks tarsi video kamera nufilmuotas ir už tai ypač efektyviai atrodo muštynių scenos, kurių čia išties daug ir labai rimtų. Drąsus sprendimas buvo paimti kaip pagrindinę heroję ne aktorę, o MMA kovotoją Gina Carano. O jai tenka susidurti su Channing Tatum, Michael Fassbender, Ewan McGregor ir kitų garsių aktorių veikėjais.

 

TV1

Time Traveler's Wife Movies 2009 http://teaser-trailer.com/movies-2009.html22:50 Keliautojo laiku žmona (The Time Traveler’s Wife)  | 2009
Snobo Kine labai įdomus ir gražus filmas, kuriame supinti rodos visai nederantys žanrai – romantiška drama ir fantastika. Eric Bana (pirmasis įkūnijęs Halką) herojus turi geną, dėl kurio ne savo noru ir nevaldomai šokinėja laiku. Kaip turint tokį gyvenimą sugebėti išlaikyti santykius su mylimąja Rachel McAdams (Shcerlock Holmes)? Tikrai įdomus ir protą sujaukiantis pasakojimas. Beje, vokiečiui režisieriui Robert Schwentke buvo patikėtas kurti ką tik kinuose pasirodęs Insurgent – irgi labai stiprus filmas, sakyčiau favoritas mano iš visų tų romantiškų-fantastiškų paauglių istorijų.

 

Šeštadienis Balandžio 4

TV3

19:00 Naktis muziejuje 2 (Night at the Museum: Battle of the Smithsonian) | 2009
Antroji populiarios komedijų serijos dalis apie naktimis atgyjantį istorijos muziejų su Ben Stiller.

21:15 Kolibrio efektas (Hummingbird) | 2013
Klausimas ar verta detaliau pasakoti apie filmus su Jason Statham, mat dauguma jų tampa vis labiau vienodi. Šis gal įdomesnis tuo, kad statytas britų ir amerikiečių kartu, o veiksmas vyksta Londono pogrindyje. Statham tampa buvusiu specialiųjų pajėgų kariu, besislapstančiu nuo karo teismo ir perimančiu kito žmogaus tapatybę.

23:20 Rydikas (Riddick) | 2013
Labai ilgai kurta trečioji garsios fantastinės serijos dalis su Vin Diesel. Po pompastiškos antrosios dalies režisierius David Twohy siekė sugrąžinti taip publiką sužavėjusio originalaus filmo Pitch Black dvasią. Ir bent iš dalies jam pavyko – veiksmas koncentruotas į vienišą tamsoje matantį Rydiko herojų, paliktą pavojingoje planetoje.

 

 

 

LNK

teenage-mutant-ninja-turtles19:00 Vėžliukai nindzės (Teenage Mutant Ninja Turtles) | 2014
Iš vienos pusės galima pagirt, kad tokį naują filmą jau rodo, bet kita vertus pats filmas sulaukė daug neigiamų atsiliepimų. Nauja garsiųjų animacinių herojų versija labai skiriasi savo stiliumi, patys vėžliukai tokie tarsi fotorealistiški, bet kartu kraupokai atrodo.  Režisavo Wrath of Titans autorius Johnatan Liebesman, o vienas iš prodiuserių – Michael Bay, tai atitinkamas ir stilius. Bet filmas uždirbo beveik pusę milijardo, tai reiškia tokia TNMT vizija labai tinka.

 

 

BTV

21:00 Didvyrių era (Age of Heroes) | 2011
Prastai įvertintas, bet gal kažkam įdomus pasirodys britų filmas su pirmuoju Game of Thrones simboliu Sean Bean pagal tikrą istoriją apie specialų britų karių padalinį, suformuotą Antrojo pasaulinio karo metu, prie kurio buvo prisidėjęs ir garsusis Bondo autorius Ian Flemming.

 

TV6

23:00 Esminis instinktas (Basic Instinct) | 1992
Garsus įtemptas seksualinis detektyvas su Sharon Stone ir Michael Douglas. Tik dabar atkreipiau dėmesį, kad režisavo dėl fantastinių filmų žinomas Paul Verhoven (Robocop, Total Recall, Starship Troopers).

 

TV1
21:00 Nemarus kinas. Pamišėliai laisvėje (La cavale des fous) | 1993
Prancūzų kelio komedija apie kartu iškeliaujančius keletą psichiatrinės klinikos pacientų ir psichiatrą su mergina.

Murder-By-Numbers22:50 Apgalvota žmogžudystė (Murder by Numbers) | 2002
Gan garsus tuometis filmas, nors ir nelabai gerai įvertintas. Detektyvinė istorija apie du vaikinus, suorganizuojančius idealiai suplanuotą žmogžudystę ir patyrusią detektyvę Sandra Bullock, kuri bando ją išaiškinti. Vienas pirmųjų svarbesnių Ryan Gosling vaidmenų didžiajame kine.

 

 

 

Sekmadienis Balandžio 5

TV3

22:30 Užsienietis (Erased) | 2012
Atrodo standartinis filmas apie buvusį CŽV agentą Aaron Eckhart (Dark Knight), kuris priverstas bėgti su savo dukra nuo agentūros, kai jie ištrina visus jo egzistavimo duomenis ir bando nužudyti. Statytas JAV, Kanados ir poros Europos šalių, gal dėl to gali būti įdomesnis.

 

Kill Bill00:35 Nužudyti Bilą (Kill Bill: Vol 1) | 2003
Keistas parinkimas Velykų vakarui, bet super filmas iš vienintelio ir nepakartojamojo Quentin Tarantino. Labiausiai ko gero patikusi jo serija, labai įspūdingai sustatytos muštynių scenos, visiškai “nurautas” Uma Thurman personažas (kartu su režisieriumi kūrė) ir istorija (reik tikėtis ir antrą dalį parodys). Tikrai vertas vietos iMDB top 250.

 

 

02:35 Laimė viena nevaikšto (Un Bonheur n’arrive jamais seul) | 2012
Gražus romantiškas prancūzų filmas su garsiais šalies aktoriais Sophie Marceau ir Gad Elmaleh. Istorija apie vienos nakties nuotykių besivaikantį reklamos agentūros darbuotoją, kuris susipažįsta su išsiskyrusia savo svarbaus kliento žmona ir trimis jos vaikais.

 

LNK

21:40 Savaitė be žmonų (Hall Pass)| 2011
Komedija su Owen Willson (Midnight in Paris) ir lietuviškų  šaknų turinčiu Jason Sudeikis (Hangover serija). Du vyrukai gauna “leidimą” iš žmonų savaitę laiko gyventi taip, tarsi nebūtų vedę ir daryti ką nori. Tiesa, žmonos jiems nepasako, kad tuo metu pačios tiap pat darys ką nori. Įvertintas prastai, bet tokie filmai dažniausiai taip vertinami.

 

BTV

23:00 Kristaus kančia (The Passion of the Christ) | 2004
Bent vienas filmas labiau į temą šventėms, nors iš tiesų pritarčiau nuomonei, kad labiau sukurtas vardan sensacijos ir ažiotažo, kurį sukėlė itin žiaurios scenos, sudarančios paskutines 12 Jėzaus gyvenimo valandų. Tiesa būtų kur kas įdomiau gavęsi, jei režisierius Mel Gibson vis tik būtų įvydeninęs pirminę savo viziją – rodyti filmą lotynų ir aramėjų kalbomis be titrų. Bet kokiu atveju reikia pagirti tuomet dar visai nežinomą aktorių Jim Caviezel, na ir Oskarų nominacijos už kinematografiją, muziką ir makiažą išties neveltui skirtos.

 

 

 

TV6

John_Carter19:00 Džonas Karteris (John Carter) | 2012
Didžiulis Disney studijos projektas, kainavęs net 250 milijonų dolerių ir, gaila, pačios studijos įvertintas kaip nepavykęs, nors finansiškai filmas ir atsipirko. Akivaizdžiai taikyta į kur kas didesnį prizą, ko gero tikintis bent kažkiek panašios sėkmės į Avatar. Bet filmo galimybes ir auditoriją iš dalies apriboja jau pati licencija – jis pastatytas pagal rašytojo Edgar Rice Burroughs (Tarzano autorius) romaną, kuris priskiriamas “bulvarinei” fantastikai. Herojus atsiduria tolimoje planetoje, apgyvendintoje keturrankių aukštų padarų, ir turi išgelbėti vietinę princesę ir sukelti revoliuciją. Patiko tai, kad jis filmuotas ne skaitmeniniu formatu kaip įprasta tokiems 3D filmams, bet tradicinėmis juostinėmis kameromis, tad išlaikomas toks tarsi autentiškumo jausmas.

 

TV1

22:50 Muzika ir žodžiai (Music and Lyrics) | 2007
Romantiškas filmas su britų žvaigžde Hugh Grant ir Drew Berrymore. Populiarumą praradęs dainininkas turi per porą dienų sukurti dainą jaunam atlikėjui, o pagauti jaunimo ir populiarumo dvasią jam bando padėti žodžio kišenėje neieškanti mergina.

 

Pirmadienis Balandžio 6

LRT

23:10 Gyvenimo kibirkštys (Sparkle) | 2007
Negirdėta britų romantiška komedija apie jauną vaikiną, ką tik persikėlusį į Londoną, kurio ambicingus sėkmės planus sujakia netikėta meilė.

 

TV3

????????????????????????????21:30 Neliečiamieji (Intouchables) | 2011
Visiškai nuostabus prancūzų filmas, apskriejęs visą pasaulį ir sulaukęs pačių geriausių atsiliepimų. iMDB visų laikų tope pakilęs net iki 39 vietos! Išties išskirtinė ir tikra istorija apie prastos reputacijos vyruką, kuris turi atidirbti socialinį darbą už bausmę ir patenka pas visiškai paralyžiuotą milijonierių. Filmas ypatingas tuo, kad rodos tokią sunkią temą pateikia kaip nuoširdžią ir net smagią istoriją apie tarpusavio supratimą ir draugystę. Būtina pažiūrėti!

 

23:45 Volstrytas. Pinigai nesnaudžia (Wall Street: Money Never Sleeps) | 2010
Gaila, bet ne naujasis „Volstryto vilkas“, o garsaus 1987-ųjų Oliver Stone filmo tęsinys. Michael Douglas herojus grįžta iš kalėjimo ir susiduria su jaunu akcijų brokeriu (Shia LeBeouf), kuris pasirodo yra dar ir dukters (Carey Mulligan) mylimasis. Filmas įdomus tuo, kad vyksta didžiosios akcijų biržų krizės fone. Bet šiuo aspektu daug rimtesnis, ir iš tiesų pagal tikrą istoriją pastatytas, tik gaila nelabai išgarsėjęs yra Margin Call.

LNK

worldwarz21:05 Pasaulinis karas Z (World War Z) | 2013
Labai stipriai išreklamuotas filmas su Brad Pitt pagal romaną apie zombių epidemiją, aktorius pats ir prodiusavo. Idėja atrodė įdomi, nors zombių tematika nelabai mano mėgiama, režisierius taip pat parinktas įdomus – Marc Forster dirbęs su Bondo filmu Quantum of Solace (tiesa mažiausiai patikusiu iš naujosios kartos). Įvertinimai irgi geri, palyginti net kritikų, kas tokiais atvejais labai retai būna. Bet labai pasirodė nukirsta filmo pabaiga, matyt iškart buvo suplanuotas tęsinys, kuris jau ir patvirtintas, nes finansiškai didžiulis 190 mln USD biudžetas atsipirko su kaupu.

 

23:25 Kobra (Cobra) | 1986
Garsusis kovinis filmas su Sylvester Stallone.

BTV

21:30 Šeštasis pojūtis (The Sixth Sense) | 1999
Kone kultiniu tapęs filmas su Bruce Willis ir jaunuoju Haley Joel Osment apie mirusius žmones (kurie nežino, jog mirę) matantį berniuką ir psihologą, bandantį jam padėti. Filmas patenka ir į iMDB top 250. Tiesa jo režisierius M. Night Shyamalan ilgainiui tapo tarsi pajuokos objektu ir toliau kūrė vieną už kitą blogesnius filmus (Happening, Last Airbender, After Earth).

 

 

 

Antradienis Balandžio 7

TV6

21:30 Viskas ore! (Up in the Air) | 2009
Labai patikęs filmas su George Clooney apie nuolat lėktuvais keliaujantį atleidimų specialistą. Režisavo smagių filmų Juno ir Thank You for Smoking autorius Jason Reitman. Filmas tapo vienu iš tų metų Oskarų nominacijų favoritu (tiesa nieko nelaimėjo), išgarsino jauną aktorę Anna Kendrick. Labai toks nuoširdus filmas ir gražiai išvestos paralelės tarp karjeros, meilės, nuolatinio keliavimo.

 

Trečiadienis Balandžio 8

TV3

22:10 Olimpo apgultis (Olympus Has Fallen) | 2013
Rimtas, nors man ir ne itin patikęs veiksmo filmas apie JAV Baltųjų rūmų užgrobimą. Režisavo tikrai geras tokių įtemptų filmų specialistas Antoine Fuqua (Training Day, Shooter, naujasis Equalizer), vaidina Gerard Butler (išgarsėjęs 300).

 

TV1

21:00 Sargybinis (The Sentinel) | 2006
Irgi apie pasikėsinimą į JAV prezidentą, tik šįkart slaptosios tarnybos agentą Michael Douglas, apkaltintą prisidėjus prie šios atakos ir bandantį išteisinti save ir rasti tikruosius nusikaltėlius.

 

LRT Kultūra

lagrandebellezza1

SAVAITĖS FILMAS!

21:30 Didis grožis (La grande bellezza) | 2013
Elito kine toliau tęsiami ir dar ilgokai bus rodomi „Kino pavasaryje“ atvežti filmai ir šįkart visiškai nuostabus ir gan naujas italų filmas, susišlavęs svarbiausius tų metų apdovanojimus (Oskaras, Gaublys, BAFTA ir kt.) Naujosios kartos ryškaus italų režisieriaus Paolo Sorrentino žvilgsnis į šiandieninę Romą ir jos aukštuomenę, prabangą, naktinį gyvenimą ir nuostabias, paslaptingas miesto vietas. Viskas pasakojama ilgamečio šou verslo žurnalisto akimis. Gaila neteko dar būti Romoje, įtariu filmas dar labiau sužavėtų. Būtinai verta pažiūrėt!

 

Ketvirtadienis Balandžio 9

LRT

valkyrie21:30 Valkirija (Valkyrie) | 2008
Labai rimtas karinis trileris su Tom Cruise apie slaptą pačių Vokietijos karininkų surengtą Antrojo pasaulinio karo operaciją, kurios tikslas buvo nužudyti Hitlerį. Režisavo daugelio X-Men filmų autorius Bryan Singer.

 

 

 

 

Vienas komentaras

  1. gedeminas
    2015 04 03
    Atsakyti

    O atrodo, kad Džoną Karterį neseniai tik žiūrėjau kine, dar pamenu tavo straipsnis čia buvo apie jį 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *