Filmai per TV Balandžio 24 – 30 d.

Sabotažas, Druska, Džekas Ryčeris ir kiti įdomesni savaitės filmai per Lietuvos TV kanalus.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Trumpai apie beveik visus pagrindinių Lietuvos kanalų filmus. Nepaminėti tik labai prasti ir visai neverti dėmesio darbai, TV ar video filmai, nesurašyti dienos seansai ir kartojimai. Programa paimta iš TV24.lt.

Penktadienis Balandžio 24
Šeštadienis Balandžio 25
Sekmadienis Balandžio 26
Pirmadienis Balandžio 27
Antradienis Balandžio 28
Trečiadienis Balandžio 29
Ketvirtadienis Balandžio 30

Penktadienis Balandžio 24

LRT

the-terminator22:40 Terminatorius (The Terminator) | 1984
Legendinis James Cameron filmas su Arnold Schwarzenegger (ironiška, kad pirma aktoriaus pavardė kurią įsiminiau vaikystėje išlieka pati sudėtingiausia užrašyti). Apie filmą neverta ir pasakoti, ko gero nėra žmonių jo nemačiusių. Bet labai įdomi yra jo pastatymo istorija, prasidedanti nuo James Cameron sapno apie metalinį robotą, susitikimo su Arnoldu ir jo sutikimo finansuoti filmą (Cameronas tuo metu buvo visiškai neturtingas). Įdomiausia, kad režisierius aktoriui pasiūlė Kailo vaidmenį, bet Arnoldas nusprendė geriau imtis terminatoriaus vaidmens. Šią ir kitas istorijas galima sužinoti iš labai išsamaus ir įspūdingo jau mano minėto New Yorker interviu su James Cameron.

 

TV3

19:30 Kung Fu Panda 2 | 2011
Smagiojo animacinio filmo tęsinys apie rytų kovų menus ir juos praktikuojančius gyvūnus su panda Po priešakyje. Visai pavykęs. Beje, jau pačioje kitų metų pradžioje turėtų pasirodyti ir trečioji dalis.

21:10 Trys muškietininkai (The Three Musketeers) | 2011
Idėja pastatyti neva šiuolaikinę A. Duma romano versiją 3D formatu atrodytų tikrai patraukli, bet režisieriui Paul W.S. Anderson (sėkmingiausia jo serija išlieka filmai pagal žaidimus Resident Evil) nelabai pavyko jos įgyvendinti. Didelis 75 milijonų biudžetas tiesa atsipirko, bet įvertinimai prasti.

23:25  Senis (Old Boy) | 2013
Iš principo nesu prieš Holivudo pomėgį perdirbinėti kitų šalių filmus, yra tikrai neblogų pavyzdžių, bet šio tikrai nežiūrėjau ir nežiūrėsiu. Priežastis paprasta – originalusis 2003-iais Korėjoje režisieriaus Park Chan-wook pastatytas Oldboy (Oldeuboi) yra vienas įspūdingiausių matytų filmų, tikrai ne veltui užima gan aukštą 71-ą visų laikų iMDB topo vietą. Tokios stiprios ir nesuvokiamai žiaurios ne tik fiziškai bet ir emociškai istorijos tiesiog negalima pakartoti, nepaisant gal ir tinkamų žmonių: režisieriaus Spike Lee ir aktoriaus Josh Brolin.

dangerous-method03:25 Pavojingas metodas (A Dangerous Method) | 2011
Čia humoras toks TV3 programos sudarytojų, kad filmą apie psichoanalizės mokslo susiformavimą rodo paryčiais? Kad ir kaip būtų, vertas dėmesio filmas, nors ir sunkokos temos, apie Sigmund Freud (Viggo Mortensen) ir Carl Jung (Michael Fassbender) santykius bei meilės trikampį su paciente, vėliau tapusia pirmąja moterimi psichoanalitike Sabina Spielrein (Keira Knightley). Režisavo sunkių temų nevengiantis David Cronenberg (legendinis siaubakas The Fly, Eastern Promises)

 

 

LNK

superman-returns22:40 Supermenas. Sugrįžimas (Superman Returns) | 2006
LNK penktadieniais toliau tęsia komiksų superherojų temą, džiugu. Bet, deja, su ne visai vykusiu filmu. Keista, kad seniausiam komiksų herojui Supermenui niekaip nesiseka sėkmingai sugrįžti į didžiuosius ekranus po iki šiol su didžia pagarba prisimenamų aštunto-devinto dešimtmečio filmų su tikru ištvermės simboliu tapusiu Christopher Reeve. Pajėgos šiai versijai mestos visai rimtos: režisierius Bryan Singer (X-Men serija), Kevin Spacey pagrindinio piktadario Lex Luther vaidmenyje. Bet titulinis herojus patikėtas nežinomam aktoriui Brandon Routh ir gal dėl to nelipo žiūrovams ir filmas nebuvo pratęstas (užpernai išleistas atnaujinimas Man of Steel). Tiesa, retas atvejis, kad kritikų balas filmui geresnis nei iMDB.

 

TV6

23:00 Super 8 | 2011
Labai išreklamuotas ir “next big thing” turėjęs tapti fantastinis filmas, sumanytas garsiojo Lost serialo bei Star Trek (ir tikėkimės sėkmingai Star Wars) naujos kartos filmų kūrėjo J.J. Abrams. Idėja visai įdomi ir fantastikos žanre seniai matyta: 1979-aisiais grupelė vaikų mažame miestelyje tampa paslaptingos traukinio avarijos liudininkais ir bando aiškintis kas nutiko ir kartu statyti savo filmą. Daugiau domėtis nelabai patartina žinant Abrams stilių, bet kažko super įspūdingo tikėtis irgi nelabai verta. Nors įvertinimai geri, mano galva net per geri.

 

TV1

cemetery-junction22:50 Kapinių stotis (Cemetery Junction)  | 2010
Snobo Kine visai gražus britų filmas, režisuotas aktoriaus Ricky Gervais (originalusis britiškas The Office, bet labiausiai išgarsėjo ko gero dėl „Auksinių gaublių“ vedimo). Trijų aštuntajame dešimtmetyje atokiame Redingo priemiestyje gyvenančių jaunuolių istorija ir jų bandymai atrasti save ir išsiveržti iš rutinos.

 

 

 

LRT Kultūra

21:30 Nesėtų rugių žydėjimas | 1978
Tęsiama Marijono Giedrio retrospektyva, filmas pagal to paties pavadinimo Vytauto Bubnio romaną.

 

Šeštadienis Balandžio 25

TV3

19:00 Karibų piratai. Pasaulio pakrašty (Pirates of the Caribbean: At World’s End) | 2007
Trečioji piratiškos Disney serijos dalis ko gero mažiausiai patiko. Išleista praėjus vos metams po antros, tad reiškia buvo filmuojama kartu ir gal todėl tokia kiek „pritempta“ jaučiasi. Ir istorija pati apie kelionę į pasaulio kraštą ne tokia įdomi kaip kitos, net įvertinant ir ketvirtąją dalį.

 

 

 

00:20 Skambutis 2 (The Ring Two) | 2005
Kam jau kam, bet The Ring tikrai tęsinio nereikėjo. Nors japoniškas originalas taip pat buvo pratęstas, bet amerikietiška antroji dalis apie „naują blogį“ visai prasta.

 

LNK

19:00 Laisvės troškimas (Chasing Liberty) | 2004
Tęsiama LNK šeštadieninė tema apie neįprastas merginų istorijas. Šį kartą dėmesio centre aštuoniolikmetė Ana – labiausiai saugoma mergina JAV, mat jos tėvas – šalies prezidentas. Prastokai įvertintas, bet idėja gal visai ir įdomi.

attack-the-block23:25 Atremti ataką (Attack the Block) | 2011
Labai neįprastas, nors ir ne itin įspūdingas filmas. Nepriklausomų britų studijų fantastinė istorija apie asocialiame rajone gyvenančią jaunuolių gaują, kurie susiduria su ateivių invazija. Filmas pelnė daug apdovanojimų, bet žiūrisi išties keistai, toks tarsi eksperimentinis.

 

 

 

BTV

21:00 Prezidento sprendimas (Executive Decision) | 1996
Visai neblogas įtemptas filmas apie lėktuvo užgrobimą ir bandymą infiltruoti agentus skrydžio metu. Vaidina tuomet dar garsus Kurt Russel (The Thing) ir tik pradedanti Halle Berry (Monster’s Ball).

 

TV6

23:00 Kelionė po Europą (Eurotrip) | 2004
Garsi komedija apie mokyklą pabaigusių amerikiečių kelionę po Europą, bet nors neblogai įvertinta kaip tokiam žanrui, man labai nepatiko, nes prikišta pačių akivaizdžiausių neskoningų stereotipų apie įvairias šalis.

 

Sekmadienis Balandžio 26

LRT

21:50 Numylėtinis (De-Lovely) | 2004
Biografinis miuziklas apie praėjusio amžiaus pradžios Brodvėjaus kompozitorių Cole Porter. Vaidina puikus aktorius Kevin Cline (A Fish Called Wanda), už vaidmenį buvo nominuotas Auksiniam gaubliui.

 

TV3

sabotage1

SAVAITĖS FILMAS!

22:30 Sabotažas (Sabotage) | 2014
Čia nustebino – visiškai naujas filmas su Arnold Schwarzenegger, trečiasis jo pasirodymas po Kalifornijos gubernatoriaus dviejų kadencijų pabaigos ir sugrįžimo į vaidybą. Gaila tik, kad atrodo prastoka juosta apie kovos su narkotikais policijos padalinio susidūrimus su karteliu. Bet režisierius atrodo rimtas – David Ayer (End of Watch, Fury) ir vien vardan Arnoldo verta pažiūrėti.

 

LNK

00:45 Bernis (Bernie) | 2011
Išskirtinio režisieriaus Richard Linklater (Before Sunrise/Sunset/Midnight trilogija, naujasis dešimt metų kurtas šedevras Boyhood) juodoji komedija apie mielą morgo darbuotoją, kuris susideda su turtinga našle, bet ilgainiui bando išsilaisvinti iš jos valdingų gniaužtų. Vaidina linksmasis Jack Black, gavęs Auksinio gaublio nominaciją (The School of Rock).

 

 

 

Pirmadienis Balandžio 27

LNK 

22:10 Mirtinas ginklas 4 (Lethal Weapon 4) | 1998
Pratęsti kriminalinių filmų su Mel Gibson seriją buvo nuspręsta po ilgokos pertraukos. Ketvirta dalis irgi prastokai vertinama, bet įdomi tuo, jog tai buvo kovinių menų virtuozo Jet Li debiutas Holivude. Čia jis suvaidino kinų mafijos vadeivos derybininką, padedantį savo bosui iš kalėjimo išgelbėti brolį. Keista, kad nors filmas visai nemažai uždirbo, toliau serija nebebuvo pratęsta.

 

BTV 

21:30 Druska (Salt) | 2010
Visai vykęs įtemptas veiksmo filmas su Angelina Jolie apie CŽV agentę, kuri turi bėgti nuo agentūros kai yra apkaltinama šnipinėjimu Rusijai. Nominuotas Oskarui už garsą. Ir keistoka, kad žiūrovų įvertinimas kiek prastesnis nei kritikų. Režisavo prėjusią savaitę rodyto The Bone Collector autorius Philip Noyce. Jau kuriamas Salt 2, tik be Angelinos sugrįžimo daugiau jokių detalių nėra.

 

 

 

TV6

23:00 Nacių eksperimentas (Town Creek) | 2009
Nors prastai įvertintas siaubo filmas apie okultizmo eksperimentus, siekiančius nacių laikus, verta paminėti dėl režisieriaus Joel Schumacher dirbęs prie poros Batman filmų (tiesa blogų, ypač Batman & Robin), Phone Booth, The Phantom of the Opera.

 

Antradienis Balandžio 28

LNK

the-last-samurai22:10 Paskutinis samurajus (The Last Samurai) | 2003
Gražus ir išties epinio vardo vertas filmas su Tom Cruise apie samurajų eros pabaigą ir JAV karo patarėją, kurį japonai paima įkaitu ir jis įsigyvena į jų kultūrą bei stoja ją ginti. Įspūdingos scenos su apšaudymu Gatling ginklais, nindzių antpuolių ir panašiai. Režisavo ne kartą jau minėtas ir Lietuvoje su Defiance dirbęs Edward Zwick.

 

 

 

TV6

23:15 Priešas už vartų (Enemy at the Gates) | 2001
Kokybiškas ir dramatiškas filmas apie Antrąjį pasaulinį karą, Staliningrado mūšį ir legendinį rusų snaiperį Vasilijų Zaicevą, kurį suvaidino Jude Law.

 

Trečiadienis Balandžio 29

BTV

devils-advocate21:30 Velnio advokatas (Devil’s Advocate) | 1997
Garsusis filmas su Keanu Reeves ir Al Pacino apie itin talentingą advokatą, kuris sugeba išteisinti net pačius rimčiausius nusikaltėlius, pasamdomas itin galingo ir paslaptingo darbdavio.

 

 

 

TV1

21:00 Vagiant gyvenimus (Taking Lives) | 2004
Negirdėta kriminalinė istorija su Angelina Jolie apie FTB detektyvą, ieškantį serijinio žudiko, kuris kaskart perima savo aukos tapatybę. Režisavo neblogai įtampą tokiuose filmuose mokantis kurti D.J.Caruso (Disturbia, Eagle Eye).

 

LRT Kultūra

21:30 Už kalvų (Dupa dealuri) | 2012
Elito kine rumunų filmas, apdovanotas Kanuose už vaidybą ir scenarijų. Istorija apie dvi vaikų namuose užaugusias drauges, pasirinkusias skirtingus gyvenimo kelius: viena emigruoja į Vokietiją, o kita tampa vienuole ir nesutinka išvažiuoti su drauge ir palikti šalies.

 

Ketvirtadienis Balandžio 30

LNK

22:10 Nuotykiai su Diku ir Džeine (Fun with Dick and Jane) | 2005
Ne itin sėkmingas 1977-ųjų komedijos atnaujinimas su Jim Carrey apie porą, kurie abu netenka darbo ir norėdami neprarasti namų nusprendžia tapti vagišiais.

 

BTV

21:30 Piteris Penas (Peter Pan) | 2003
Neblogai įvertinta (netgi kritikų) garsiosios pasakos versija, nors rodos filme nėra jokių žymių aktorių ar kūrėjų.

 

TV6

Jack-Reacher21:30 Džekas Ryčeris (Jack Reacher) | 2012
Geras įtemptas filmas su Tom Cruise apie žmogžudysčių detektyvą, kuris apsiima tirti kelių snaiperio ginklu nušautų žmonių žmogžudystes ir apginti ja kaltinamą karį. Režisierius Christopher McQuarrie akivaizdžiai puikiai padirbėjo, mat jam patikėtas ir naujoji šiemet pasirodysianti Mission Impossible dalis Rogue Nation.

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *