Filmai per TV Balandžio 17 – 23 d.

Rizikos riba, Konstantinas, Skambutis ir kiti įdomesni savaitės filmai per Lietuvos TV kanalus.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Trumpai apie beveik visus pagrindinių Lietuvos kanalų filmus. Nepaminėti tik labai prasti ir visai neverti dėmesio darbai, TV ar video filmai, nesurašyti dienos seansai ir kartojimai. Programa paimta iš TV24.lt.

Penktadienis Balandžio 17
Šeštadienis Balandžio 18
Sekmadienis Balandžio 19
Pirmadienis Balandžio 20
Antradienis Balandžio 21
Trečiadienis Balandžio 22
Ketvirtadienis Balandžio 23

Penktadienis Balandžio 17

LRT

22:40 Rokis V (Rocky V) | 1990
Penkta Stallone bokso serijos dalis statyta po ilgesnės pertraukos ir gavosi prasčiausia iš visų. Rokis čia jau vaidina trenerį, daug dėmesio skirta ir jo sūnui, kurį ir suvaidino tikrasis aktoriaus sūnus Sage, prieš tris metus miręs nuo širdies smūgio. Po šios dalies Stallone prie Rokio sugrįžo tik 2006-aisiais.

TV3

19:30 Kung Fu Panda | 2008
Disney kolekcija baigėsi, bet animacija tęsiasi su labai sėkmingai į šią rinka įsiveržusia Dreamworks studija. Vienas šauniausių jos darbų – smagi istorija apie kovinius menus ir nerangų pandą, kuris sužino esąs išrinktasis kovotojas.

 

 

 

21:15 Diena po rytojaus (The Day After Tomorrow) | 2004
Katastrofinių filmų (ir tiesiogine ir perkeltine prasme) mėgėjo režisieriaus Roland Emmerich (Independance Day, Godzilla, 2012) istorija apie staiga prasidedantį ledynmetį. Verta pamatyt vien dėl to, kad po to šiuo filmu paremtą South Park seriją pažiūrėt Two Days Before After Tomorrow – vienas stipriausių animacinių komikų darbų.

23:45  Ir viso pasaulio negana (The World is Not Enough) | 1999
Trečia ir priešpaskutinė Bondo su Pierce Brosnan dalis, labiausiai ko gero įsiminusi dėl nuostabios Garbage dainos. Kitais atžvilgiais nelabai ypatinga dalis, nors yra įdomių gaudynių scenų kalnuose su slidėm ir Temzės upėje su kateriais.

 

LNK

22:40 Žmogus-voras 3 (Spiderman 3) | 2007
Kaip bebūtų gaila, trečiojo iš originaliųjų filmų apie šį komiksų herojų nelabai rekomenduočiau. Idėja su juoduoju Žmogum-voru gal ir gera, tačiau aktoriui Tobey Maguire labai netiko toks tamsus ir depresyvus vaidmuo, dirbtinai viskas atrodo. O ir kitas priešas Sandman tik techniškai įdomus pažiūrėti. Ne veltui ir tapo paskutine iš pirmosios trilogijos, užleidusios vietą naujiems filmams su Andrew Garfield. Tiesa ir šie jau baigėsi, nes 2017-iems ruošiamas dar vienas Spider-Man atnaujinimas, kurį kurs pati Marvel studija (visi iki tol filmai buvo kuriami Sony).

300-film

01:30 300 | 2006
Šis filmas pamenu padalino žiūrovus į dvi stovyklas, maždaug po lygiai kam patiko ir visiškai nepatiko. Panašiai yra ir su iMDB žiūrovais bei kritikais – žiūrovų filmas labai gerai įvertintas, retokai net taip pasitaiko tokio stiliaus filmams. Iš tiesų įspūdingas režisieriaus Zack Snyder pasiekimas, įvertinant, kad tai buvo tik antras jo darbas (po sėkmingo zombių filmo Dawn of the Dead). Aišku jo stilius, pilnas perspaustų sulėtinimų paskatino internetą kurti memes, bet bendrai Gerard Butler vedamų 300 spartiečių susidūrimas su didžiule persų armija tikrai įspūdingas.

 

TV6

23:00 Kassandros prakeiksmas (Cassandra’s Dream) | 2007
Keistai praleidau šį Europietiškos Woody Allen serijos filmą su Ewan McGregor ir Colin Farrell. Rodos painoka ir nelabai įdomi istorija apie du brolius, dėl finansinių bėdų įsiveliančius į nusikaltimus ir tampančius vienas kito priešais. Kažkaip atrodo iškrenta iš pastarųjų režisieriaus filmų konteksto.

 

TV1

22:50 Elektriniame rūke (In the Electric Mist)  | 2009
Snobo Kine negirdėtas filmas su Tommy Lee Jones (Men in Black) apie detektyvą, atvykstantį į Katrinos nusiaubtą Naujajį Orleaną tirti kelių senų ir naujų nusikaltimų ir susiduriantį su įvairiais priešiškais vietiniais.

 

LRT Kultūra

21:30 Sūnus palaidūnas | 1984
Penktadieniais LRT Kultūra rodo klasikinius lietuviškus filmus. Šįkart Marijono Giedrio darbas, sukurtas Raimondo Kašausko apysakos “Žaliuojančios kalvos” motyvais.

 

Šeštadienis Balandžio 18

TV3

19:00 Karibų piratai. Numirėlio skrynia (Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest) | 2006
Labai įspūdingas Disney filmo tęsinys, sugrąžinęs piratų simboliu tapusį Johnny Depp ir jo kolegas antrai nuotykių porcijai. Numirėlio skrynia tapo tik penktuoju filmu, patekusiu į ekskliuzyvų milijardo dolerių „klubą“ (tiesa pastaraisiais metais jis smarkiai pagausėjo ir dabar jau yra 19 tokių daugiau nei milijardą USD uždirbusių filmų). Atskirai verta pagirti labai kokybiškus vaizdo efektus su kapitonu Davy Jones priešakyje, už kuriuos filmas gavo Oskarą.

 

22:05 Pavojai gelmėse (Into the Blue) | 2005
Prastai įvertintas, bet gražiai Bahamuose pastatytas filmas apie nardytojus, randančius narkotikų krovinį paskendusiame lėktuve. Vaidina Paul Walker (žuvęs Fast Furious aktorius) ir Jessica Alba (Sin City).

the-ring00:20 Skambutis (The Ring) | 2002
Nesu siaubo filmų mėgėjas, bet šį pasižiūrėti ko gero mažai kas atsispyrė. Pojūčiai tikrai nepakartojami, po to dar ilgai šokas nepaleido. Japonišką originalą žiūrėjau vėliau ir tokio didelio įspūdžio nepaliko, akivaizdžiai reikėjo atvirkščiai daryti. Bet nepaisant neoriginalaus turinio, filmas tikrai vertas savo vietos istorijoje. Beje, tik dabar atkreipiau dėmesį, kad režisavo Pirates of Caribbean autorius Gore Verbinski.

 

 

 

LNK

19:00 Princesės dienoraštis (The Princess Diaries) | 2001
Garsus ir žavus filmas, nepaisant prastokų įvertinimų, tapęs aktorės Anne Hathaway (Oskaras už Les Miserables) debiutu. Šešiolikmetė amerikietė sužino, kad yra tikra princesė (tiesa, filme išgalvotos šalies) ir jai tenka mokytis naujo karališko gyvenimo ypatumų. Režisavo Pretty Woman ir kitų populiarių romantiškų filmų autorius Gary Marshall.

23:25 Laivas vaiduoklis (Ghost Ship) | 2002
Prastas siaubo filmas apie po 40 metų atrandamą dingusį laivą, kuris nenuskendęs, bet apleistas ir apimtas paslaptingos jėgos. Verta pažiūrėt tik pačią pradžią, įspūdinga visai scena, nors ir žiauri.

 

BTV

constantine22:55 Konstantinas (Constantine) | 2005
Labai patikęs filmas su Keanu Reeves pagal komiksą Hellblazer apie su demonais kovojantį herojų, kuris gali peržengti slenkstį tarp mūsų gyvenimo ir pragaro. Įdomus pats pragaro pateikimas, veikėjai, tokie kaip Tilda Swinton suvaidintas angelas Gabrielius. Mano manymu per mažai įvertintas, tikrai išskirtinio stiliaus ir nuotaikos filmas. Ypač atsižvelgiant į tai, kad buvo debiutinis režisieriaus Francis Lawrence darbas, kuriam vėliau patikėti tokie dideli projektai kaip I Am Legend ir paskutiniai trys Hunger Games filmai.

 

 

TV6

23:00 Kelyje (Road Trip) | 2000
Viena smagesnių amerikietiško jaunimo komedijų apie draugų grupelę, važiuojančią per pusę Amerikos, kad atgautų per klaidą merginai išsiųstą vaizdo juostą. Režisavo vėliau labai su Hangover išgarsėjęs Todd Philips.

 

TV1
21:00 Nelaimėliai (La Chevre) | 1981
Toliau tęsiamos klasikinės prancūzų komedijos, šįkart Gerard Depardieu ir Pierre Richard duetas keliauja į Braziliją ieškoti dingusios verslininko dukters.

 

Sekmadienis Balandžio 19

TV3

00:15 Air America | 1990
Blogai įvertintas filmas apie CŽV operaciją Vietnamo karo metu, bet gali būt įdomu dėl aktorių Mel Gibson ir dar visai jauno Robert Downey Jr (Iron Man).

02:25 Genialus tėtis (Father of Invention) | 2010
Irgi blogai įvertintas, bet man visai susižiūrėjęs filmas vien dėl Kevin Spacey (American Beauty, House of Cards serialas) vaidmens. Istorija apie išradėją, kuris dėl vieno savo produkto atsėdi 8 metus kalėjime ir bando grįžti į smarkiai pasikeitusią visuomenę ir vėl išrasti ką nors reikšmingo.

 

LNK

kinopoisk.ru00:35 Drakula. Miręs ir tuo patenkintas (Dracula: Dead and Loving It) | 1995
Prastai įvertinta Drakulos istorijos ir jos ekranizacijų parodiją, bet įdomu pažiūrėti dėl dviejų priežasčių. Viena tai garsiojo komiko Leslie Nielsen vaidmuo (Naked Gun serija), bet svarbesnė ta, kad tai buvo paskutinis filmas, režisuotas ilgamečio tikrai smagių parodijų kūrėjo Mel Brooks (History of the World, Spaceballs ir kt.)

 

 

 

BTV

margin_call1

SAVAITĖS FILMAS!

23:00 Rizikos riba (Margin Call) | 2011
Labai stiprus ir per mažai pastebėtas filmas, nepaisant Oskaro nominacijos už scenarijų, apie realius vienos paros įvykius prieš prasidedant pastarajai ekonominei krizei. Net keista kaip nepriklausomoms studijoms ir debiutuojančiam režisieriui J.C. Chandor pavyko suburti tokią įspūdingą aktorių komandą: Kevin Spacey, Jeremy Irons, Paul Bettany, Zachari Quinto (Heroes), Demi Moore, Stanley Tucci. Investicinio banko analitikas pirmasis aptinka milžiniško rinkų griuvimo pavojų ir į sprendimus ką su šia informacija daryti įsukami vis svarbesni organizacijos vadovai. Tikras įtemptas trileris!

 

LrytasTV

23:30 V/H/S | 2012
Nepriklausomas siaubo filmas, dalyvavęs garsiajame Sundance kino festivalyje, pasakojantis apie grupelę jaunuolių, pasamdytų iš apleisto namo pavotgi video kasetę, bet randančių daugiau itin kraupių vaizdajuosčių.

 

Pirmadienis Balandžio 20

LNK 

22:10 Mirtinas ginklas 3 (Lethal Weapon 3) | 1992
Trečioji garsios serijos su Mel Gibson dalis jau kiek prasčiau įvertinta (kritikų visai suvaryta). Detektyvų pora persekioja buvusį Los Andželo policininką, užsiimantį ginklų prekyba.

 

BTV 

21:30 Turistas (The Tourist) | 2010
Neigiamai pagarsėjęs filmas su Johnny Depp ir Angelina Jolie apie amerikiečio romantiškus nuotykius Romoje. Filmas buvo prastai įvertintas, bet gavo net tris svarbias Auksinių gaublių nominacijas (abu aktoriai ir filmas), nors kaip ir pats Depp pripažino, nelabai suprato už ką. Bet šiaip ko gero verta pažiūrėt vien dėl didelio 100 USD biudžeto, kuris sugebėjo net tris kart atsipirkti.

 

 

 

TV1 

21:00 Ponas ir ponia gangsteriai (Killers) | 2010
Tiek kritikų, tiek žiūrovų nušvilptas bandymas pasinaudoti Mr. & Mrs. Smith sėkmės formule. Daugelio nemėgiami aktoriai Ashton Kutcher ir Katherine Heigl (serialas Grey’s Anatomi, eilė tipiškų komedijų) poroje. Tiesa, čia jie ne patys žudikai, o tampa profesionalių žudikų aukomis ir bando išgyventi.

 

Antradienis Balandžio 21

LNK

22:10 Žmogžudystė Baltuosiuose rūmuose (Murder at 1600) | 1997
Detektyvas su kažkada svarbiais aktoriais Wesley Snipes (Blade) ir Diane Lane (neseniai rodytas Unfaithful). Pavadinimas nusako istorijos esmę.

 

Trečiadienis Balandžio 22

TV3

22:10 Horizontas (Skyline) | 2010
Pagal pirmuosius anonsus suintrigavęs, bet galiausiai labai nevykęs nepriklausomų studijų bandymas pastatyti didelio biudžeto lygio fantastinį filmą apie ateivių įsiveržimą. Režisuotas vaizdo efektų specialistų brolių Strause, prieš tai bandžiusių laimę su taip pat labai nevykusiu Aliens vs Predator – Requiem. Tiesa, fenomenas tas, kad filmui, pastatytam už 10 mln dolerių biudžetą, pavyko uždirbti beveik 70 milijonų USD.

 

LNK

22:10 Kaulų kolekcininkas (The Bone Collector) | 1999
Visai geras įtemptas trileris su Denzel Washington ir vienu ankstyvesnių rimtų Angelina Jolie vaidmenų (tais pačiais metais kai Oskarą už Girl, Interrupted laimėjo). Paralyžiuotas detektyvas kartu su asistente bando susekti serijinį žudiką. Režisierius Philip Noyce vėl dirbo kartu su Angelina filme Salt.

 

 

 

BTV

21:30 Vasara Provanse (Avis de Mistral) | 2014
BTV panašu, kad parinkinėja gražius vasariškus europietiškus filmus trečiadieniams. Jean Reno (Leon) istorijoje apie senelį, po ilgų šeimyninių pykčių pirmą kartą pamatantį savo vaikus ir anūkus atostogų Provanse metu.

 

TV1

21:00 Tamsos pakraštys (Edge of Darkness) | 2010
Po ilgos pertraukos visai sėkmingas Mel Gibson vaidmuo tamsiame filme apie vyriausybės korupciją. Žmogžudysčių detektyvas tiria savo aktyvistės dukros nužudymą, kuris veda link vis aukštesnių pareigūnų, o tuo pačiu siunčiamos pajėgos panaikinti įkalčiams ir liudininkams. Filmas pastatytas pagal to paties pavadinimo britų TV serialą. Režisierių taip pat verta paminėti – Martin Campbell pradėjo net dvi Bondo kartas, su GoldenEye ir Casino Royale.

 

 

 

LRT Kultūra

21:30 Renuaras (Renoir) | 2012
Elito kine toliau pavasariški filmai, šįkart grįžtama prie prancūziško kino. Pasakojama ne impresionisto dailininko, o jo sūnaus Istorija, kuris grįžta namo sužeistas iš Pirmojo pasaulinio karo, o tiek jam atsigauti, tiek jo tėvui išgyventi žmonos netektį padeda jauna moteris.

Ketvirtadienis Balandžio 23

TV6

21:30 Ties riba (Man on a Ledge) | 2012
Lyg visai įdomus įtemptas filmas su Avatar žvaigžde Sam Worthington. Buvęs nusikaltėlis pritraukia policijos dėmesį grąsindamas nušokti nuo dangoraižio, o tuo metu jo brolis vykdo didelio deimanto vagystę.

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *