Filmai per TV Balandžio 10 – 16 d.

Nužudyti Bilą 2, Džekas Rajanas, Džobsas ir kiti įdomesni savaitės filmai per Lietuvos TV kanalus.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Trumpai apie beveik visus pagrindinių Lietuvos kanalų filmus. Nepaminėti tik labai prasti ir visai neverti dėmesio darbai, TV ar video filmai, nesurašyti dienos seansai ir kartojimai. Programa paimta iš TV24.lt.

Penktadienis Balandžio 10
Šeštadienis Balandžio 11
Sekmadienis Balandžio 12
Pirmadienis Balandžio 13
Antradienis Balandžio 14
Trečiadienis Balandžio 15
Ketvirtadienis Balandžio 16

Penktadienis Balandžio 10

LRT

22:40 Rokis IV (Rocky IV) | 1985
Išskirtinė Sylvester Stallone kino serialo dalis, įsiminusi dėl priešininko – įtikinamai Dolph Lundgren suvaidinto Sovietų Sąjungos boksininko.

TV3

19:30 Simpsonų filmas (The Simpsons Movie) | 2007
Šįkart nebe Disney animacija, bet išties puikiai pavykęs pilnametražis filmas pagal ilgiausią istorijoje visiems puikiai žinomą animacinį serialą.

 

 

 

 

21:10 Lara Kroft. Gyvybės lopšys (Lara Croft: The Cradle of Life) | 2003
Antra filmo apie garsiąja žaidimų heroje su Angelina Jolie dalis nebuvo tokia sėkminga kaip pirma, tad ir serija nebebuvo pratęsta.

 

23:30  Gyvų neliks (No One Lives) | 2012
Siaubo filmas, kurį ignoruočiau, jei ne jo režisierius. Japonas Ryuhei Kitamura kažkada labai sudomino filmais Versus ir Azumi, tačiau vėliau persimetė iš kautynių filmų į siaubo tematiką ir išleido nemažai dėmesio sulaukusį, bet vis tik prastą The Midnight Meat Train. Naujasis filmas netroto toks trash stiliaus, o labiau trileris apie žudikų gaują, kuri pagrobia turtingą porą, bet greitais tampa savo įkaitų grobiu.

 

LNK

22:40 Žmogus-voras 2 (Spiderman 2) | 2004
Antroji originaliosios trilogijos apie populiarųjį komiksų herojų dalis buvo itin gerai įvertinta kritikų, net stebina tokie balai. Stipri istorija su priešininku Dr Octavius ir vidiniais Peterio Parkerio problemomis bei skaudžiu likimu.

 

 

 

TV1

22:50 Gyvenimas prieš srovę (Against the Current)  | 2009
Snobo Kine negirdėtas filmas su Šekspyrą garsiajame filme Shakespiere in Love suvaidinusiu Joseph Fiennes. Istorija apie vyruką, kuris praeities bėdų nusprendžia atsikratyti plaukdamas per visą Hudsono upę.

 

Šeštadienis Balandžio 11

TV3

curse-of-black-pearl19:00 Karibų piratai. Juodojo perlo užkeikimas (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) | 2003
Šeštadieniais panašu kad pradedama garsioji Karibų piratų serija su Johnny Depp priešakyje. Išties įspūdingas ir svarbus filmas jau vien dėl to, kad sugrąžino piratų tematiką į didįjį kiną po ilgos pertraukos (jos priežastis – labai nesėkmingas filmas Cutthroat Island, sugriovęs didelę kino studiją, verta pasidomėti šia istorija plačiau). Net sunku patikėti, kad jo idėja gimė iš Disney atrakcionų parko. Kartu vaidina Orlando Bloom, Keira Knightley ir Geoffrey Rush. Filmas deramai patenka ir į iMDB top 250.

 

22:00 Prieš ugnį ugnimi (Fire with Fire) | 2012
Negirdėtas ir prastai įvertintas filmas su Bruce Willis apie gaisrininką, kuris tampa žmogžudystės liudininku ir jam suteikiama nauja tapatybė. Bet nusikaltėliams sužinojus apie tai, jam tenka imtis veiksmų pačiam.

23:55 Džobsas (Jobs) | 2013
Pirmasis biografinis filmas apie garsųjį Apple įkūrėją Steve Jobs. Filmas pasirodė labai greitai po jo mirties ir yra gan nedidelio biudžeto, tačiau įdomu dėl pagrindinio aktoriaus Ashton Kutcher, kuris fiziškai itin panašus į Apple vadovą, ypač jaunystėje. Nepaisant to, sulaukė prastų įvertinimų ir dabar daug vilties teikiama į kitą šiemet pasirodysiantį filmą Steve Jobs pagal oficialią biografiją. Čia jį vaidins tiesa kur kas mažiau panašus, bet kur kas labiau vertinamas aktorius Michael Fassbender.

 

 

 

LNK

20:50 Mano žmona – ragana (Bewitched) | 2005
Teoriškai lyg įdomi idėja – klasikinio TV serialo perdirbinys apie garsų aktorių, greta savęs vaidinti pasamdantis nežinomą aktorę raganos vaidmeniui, kuri iš tiesų yra ragana. Vaidina Nicole Kidman ir komikas Will Ferrell (Anchorman, Step Brothers), režisavo kelias Oskarų nominacijas turinti scenaristė Nora Ephron, bet blogai įvertintas.

 

TV6

23:00 Esminis instinktas 2 (Basic Instinct 2) | 2006
Po daugelio metų sukurtas garsiojo seksualinio detektyvo tęsinys, kuriame sugrįžo tik Sharon Stone ir sulaukė labai prastų įvertinimų, net “laimėjo” kelis blogiausių filmų apdovanojimus Razzie (auksines avietes).

 

TV1
21:00 Bėgliai (Les fugitifs) | 1986
Legendinis prancūzų aktorių duetas – Gerard Depardieu ir Pierre Richard kriminalinėje komedijoje apie iš kalėjimo išeinantį buvusį nusikaltėlį, kuris iškart tampa įkaitu kvaištelėjusio vyruko bandyme užgrobti banką.

 

Sekmadienis Balandžio 12

TV3

killbillvol2

SAVAITĖS FILMAS!

00:30 Nužudyti Bilą 2 (Kill Bill: Vol 2) | 2004
Ko gero niekam kitam, išskyrus Quentin Tarantino, nebūtų leista vieną ilgą filmą perkirsti į dvi dalis ir padaryti du filmus. Būtent taip buvo nuspręsta su Kill Bill, bet Tarantino nebūtų Tarantino jei nesugebėtų visiškai nustebinti, rodos, viską pagal pirmą dalį jau nuspėjančius žiūrovus. Labai netikėti istorijos ir veiksmo posūkiai, Uma Thurman ir legendinio David Carradine (serialas Kung-Fu) akistata, geriausio kovinių menų kine meistro Woo-ping Yuen muštynių choreografija (The Matrix, Crouching Tiger, Kung Fu Hustle ir daugelis kitų šiuolaikinių filmų su įspūdingomis muštynių scenomis).

 

LNK

Jack-Ryan-Shadow-Recruit22:10 Džekas Rajanas. Šešėlių užverbuotas (Jack Ryan: Shadow Recruit) | 2014
Smagu, kad tokį naują filmą nusipirko ir visai neblogas. Žaidimų megėjams žinomo rašytojo Tom Clancy sugalvoto herojaus CŽV agento titulinis filmas, kuriame jį suvaidino naujasis Star Trek lyderis Chris Pine, taip pat malonu matyti po ilgos pertraukos vis įdomių vaidmenų padarantį Kevin Costner (Bodyguard). Tema tinka dabartinių įvykių fone – Rusijos slaptos pajėgos bando surengti teroristinį aktą ir sužlugdyti JAV ekonomiką.

 

 

 

Pirmadienis Balandžio 13

LNK

22:10 Mirtinas ginklas 2 (Lethal Weapon 2) | 1989
Keistai nerodė pirmos šios garsios veiksmo serijos dalies arba nepastebėjau. Mel Gibson išgarsinę filmai apie detektyvų duetą, kuris šįkart imasi persekioti Afrikos diplomatus, prisidengiančius neliečiamybe ir vykdančius kriminalinę veiklą. Nedažnas atvejis, kai tęsinys taip pat gerai vertinamas kaip originalus filmas.

 

BTV

21:30 Europa (Europa Report) | 2013
Retokai pasitaikantis dalykas – nepriklausomai pastatytas gan rimtas fantastinis filmas, nors turi ir šiek tiek siaubo elementų. Nedidelio biudžeto apribojimai panaudoti kūrybiškai – filmas pateikiamas tarsi dokumentinių intarpų, užfiksuotų kosminiame laive videokameromis, serija. Astronautų komanda, vadovaujama po District 9 išgarsėjusio aktoriaus Sharlto Copley, keliauja į Jupiterio palydovą Europą ieškoti vietinės gyvybės.

 

 

 

TV1

21:00 Alfis (Alfie) | 2004
Romantiška britų komedija su Jude Law (naujasis Šerlokas Holmsas) apie mergišių limuzino vairuotoją, galiausiai įsiveliantį į pavojingus santykius. Prastokai įvertinta.

 

Antradienis Balandžio 14

LNK

22:10 Zodiakas (Zodiac) | 2007
Labai rimtas ir gerai įvertintas kriminalinis detektyvinis filmas, bet man iš garsiojo režisieriaus David Fincher darbų (Se7en, Benjamin Button, Social Network ir kiti) ko gero mažiausiai patiko. Tikra istorija apie daugelį metų nesugaunamą žudiką septintame-aštuntame dešimtmetyje San Franciske, kuris siunčia koduotus pranešimus apie būsimas aukas policijai. Vietinio laikraščio dailininkas (Jake Gyllenhaal) pradeda juos šifruoti ir imasi pats tirti. Taip pat vaidina Robert Downey Jr. ir pasataruoju metu itin teigiamai stebinantis Mark Ruffalo (naujasis Halkas).

 

 

Trečiadienis Balandžio 15

LNK

bait22:10 Masalas (Bait) | 2000
Prastokai įvertintas, bet man visai patikęs įtemptas veiksmo filmas su Jamie Foxx (Ray) apie vyruką, kuris paleidžiamas iš kalėjimo, bet panaudojamas kaip masalas išvilioti stambiam nusikaltėliui. Režisavo mano vis minimas tokių filmų specialistas Antoine Fuqua (Training Day, Shooter, naujasis Equalizer).

 

 

 

BTV

21:30 Vasara Genujoje (Genova) | 2008
Negirdėtas ir rodos keistas bei prastai įvertintas britų filmas su išties puikiu aktoriumi Colin Firth (Oskaras už The King’s Speech). Po avarijos, netekęs žmonos, vyras su dviem dukterimis persikelia pagyventi į Italijos pietus, kur jaunesnei dukrai pradeda vaidentis mamos vaiduoklis. Režisavo Europos festivaliuose mėgstamas Michael Winterbottom.

 

LRT Kultūra

parkland21:30 Parklando ligoninė (Parkland) | 2013
Elito kine dar vienas „Kino pavasario“ filmas, parodantis visiems žinomą JAV prezidento Kenedžio nužudymo istoriją kitu kampu. Veiksmas sukasi aplink ligoninę, į kurią prezidentas buvo nuvežtas po šūvio ir apie žmones, vienaip ar kitaip susijusius su šia žmogžudyste. Gan prastai įvertintas kaip tokio lygio filmas.

 

 

 

Ketvirtadienis Balandžio 16

BTV

21:30 Niekada nebūsiu tavo (I Could Never Be Your Woman) | 2007
Michelle Pfeiffer (pirmoji Catwoman) ir komikas Paul Rudd bei viena įdomiausių jaunų aktorių Saoirse Ronan (Oskaro nominacija už Atonement) romantiškoje dramoje apie mamą ir dukrą, įsimylinčias vienu metu. Prastai įvertintas.

 

 

 

 

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *