Filmai per TV Kovo 13 – 19 d.

Įdomesni filmai per Lietuvos TV kanalus. Trumpai ką ir dėl ko verta pažiūrėti.

Savaitės filmai pradedant penktadieniu ir baigiant ketvirtadieniu. Trumpai apie beveik visus pagrindinių Lietuvos kanalų filmus. Nepaminėti tik labai prasti ir visai neverti dėmesio darbai, TV ar video filmai, nesurašyti dienos seansai ir kartojimai. Programa paimta iš TV24.lt.

Mintis pradėti tokią rubriką kilo dėl to, kad filmų pristatymai pačioje TV ir kituose šaltiniuose dažniausiai būna labai ilgi ir neatskleidžiantys esmės, įdomesnių akcentų ar faktų, nepateikiantys konkrečių argumentų dėl ko verta būtų pažiūrėti tą filmą. Kitas dalykas, kad nors beveik visi įdomiausi filmai kaip ir seniau rodomi „naktiniu“ laiku, skaitmeninės televizijos leidžia peržiūrėti jų įrašus, tad tikėtina daugiau žmonių ras laiko patogiai pažiūrėti vieną ar kitą nematytą (ar seną gerą pamirštą) filmą. Jei būsit matę filmus, ypač mažiau žinomus, pasidalinkit įspūdžiais!

Penktadienis Kovo 13
Šeštadienis Kovo 14
Sekmadienis Kovo 15
Pirmadienis Kovo 16
Antradienis Kovo 17
Trečiadienis Kovo 18
Ketvirtadienis Kovo 19

Penktadienis Kovo 13

LRT

rocky_II22:40 Rokis (Rocky 2)
Didžiojo Sylvester Stallone proveržio, laimėjusio Oskarą kaip geriausias filmas, tęsinys. Šįkart aktorius pats ėmėsi režisūros ir nors filmas tokių didelių laimėjimų nesulaukė, revanšo istorija ir po pergalės susikomplikavęs šeimyninis Rokio gyvenimas sėkmingai pratęsė seriją.

 

 

 

TV3

19:30 Naujas imperatoriaus pokštas (The Emperor´s New Groove) | 2000
Eilinis Disney animacinis filmas, keistoka istorija apie jauną imperatorių, kuris paverčiamas lama ir bando atgauti savo žmogišką formą ir sostą.  Vienas paskutiniųjų pieštos animacijos Disney studijos darbų prieš visiškai įsigalėjant kompiuterinės grafikos filmams.

21:00 Fantastiškas ketvertas (Fantastic Four) | 2005
Bandymas ekranizuoti vieną populiaresnių Marvel komiksų nepaisant vėliau išleisto tęsinio iš esmės nepavyko. Serijos atnaujinimas („reboot“) pasirodys jau šį rugpjūtį. Pati komikso ir filmo idėja įdomi tuo, kad keturi herojai, po nelaimingo atsitikimo įgavę ypatingų galių, neslepia nuo visuomenės savo tikrųjų asmenybių kaip kad būna daugeliu komiksų herojų atveju.

23:10 Majamio policija (Miami Vice) | 2006
Išskirtinį tarsi dokumentinį filmavimo stilių propaguojančio veiksmo filmų režisieriaus Michael Mann (filmai Heat, Collateral) bandymas sugrąžinti garsųjį ir Lietuvoj itin populiarų to paties pavadinimo TV serialą. Deja toks stilius nelabai tiko ir lengvabūdiško Don Johnson žavesio Colin Farrell nesugebėjo perteikti.

coach-carter01:40 Treneris Karteris (Coach Carter) | 2005
Ko gero mažai kam žinomas, bet gerai įvertintas filmas pagal tikrą istoriją apie krepšinio trenerį (akt. Samuel L Jackson), kuris imasi treniruoti gaujose besisukančių mokinių komandą ir bando priversti juos mokytis ir pasitraukti iš nusikalstamo pasaulio.

 

 

 

LNK

22:40 Sala (The Island) | 2005
Dažnai kartojamas „blokbasterių“ meistro, pastaruoju metu gyvenančio iš Transformerių serijos, Michale Bay fantastinis filmas. Įdomi futuristinė tema apie iš pirmo žvilgsnio tobulai sutvarkytą visuomenę, kurios pora gyventojų išsiaiškina tikrąją savo gyvenimo paslaptį ir bando pabėgti. Vaidina Ewan McGregor ir tuomet dar tik pradėjusi garsėti Scarlett Johansson.

 

BTV

21:30 Niko (Above the Law) | 1988
Filmas, kuriame debiutavo ir iškart išgarsėjo Steven Seagal ir kuris išpopuliarino aikido kovų menų stilių. Lietuvoj (ir Rusijoj) tik keistai su vertimu gavosi, kad daugelis tolesnių Seagal filmų buvo vadinami „Niko 2,3“ ir t.t.

 

TV6

23:50 Delta būrys 2. Kolumbietiškoji grandis (Delta Force 2) | 1990
Čia labai į temą po Niko – ankstyvoji Chuck Norris išgarsinusi serija. Komentarų turbūt nereikia.

Police-Story301:55 Superpolicininkas (Supercop) | 1992
Dar vieną garsenybę, tik iš kito pasaulio krašto – Jacky Chan išgarsinusios serijos Police Story trečia dalis. Verta atkreipti dėmesį į jo porininkę: Michelle Yeoh Vakarų pasaulyje tapo žinoma kur kas vėliau, dėl vaidmenų filmuose Crouching Tiger, Hidden Dragon ir Memoirs of a Geisha.

 

 

 

Lrytas TV

00:00 Sunkūs laikai (Holy Water) | 2009
Britų komedija apie miestelį, anksčiau garsėjusį šventu šuliniu, mineraliniais vandenimis ir spa, o dabar besiritantį žemyn. Grupelė desperatiškų draugų nusprendžia kad geriausias būdas išspręsti problemas – pagrobti Viagros sunkvežimį ir bandyti parduoti vaistus.

 

TV1

theroad22:50 Kelias (The Road) | 2009
Snobo Kine neįprastas postapokaliptinis filmas su Viggo Mortensen. Tėvas su sūnum keliauja link jūros po apleistą pasaulį. Filmas turėjo nemažai nominacijų (Venecija, BAFTA už kinematografiją), bet gavosi labai lėtas. Aišku bandyta išlaikyti artimą stilių Cormac McCarthy romanui, pelniusiam net prestižinį Pulitzer apdovanojimą.

 

 

 

Šeštadienis Kovo 14

TV3

19:00 Šuns kailyje (The Shaggy Dog) | 2006
Labai prastai įvertintas Disney filmas apie vyruką, pavirtusį šuniu (ir vis atsiverčiantį atgal į žmogų). Gal įdomu nebent dėl aktorių Tim Allen (iš garsiojo Auksarankio serialo) ir Robert Downey Jr.

21:00 Rizikinga erzinti diedukus 2 (RED 2) | 2013
Vienas geresnių lietuviškų filmo pavadinimo vertimų (originalas šifruojasi Retired Extremely Dangerous). Tęsinys ne toks smagus kaip originalas, bet vis tiek vertas dėmesio dėl šaunios komiksų knyga paremtos idėjos ir krūvos talentingų net veteranų vardo vertų aktorių: Anthony Hpokins, Helen Mirren, Bruce Willis ir žinoma John Malkovich.

23:20 Drakono akys (Dragon Eyes) | 2012
Lietuvą aplankęs Jean-Claude Van Damme deja eiliniame veiksmo filme apie narkotikus, nusikaltėlius ir policininkus. Gal įdomu nebent dėl kito pagrindinio aktoriaus – MMA kovotojo iš Vietnamo Cung Le muštynių scenų.

tron01:10 Tronas. Palikimas (TRON: Legacy) | 2010
Kaip deja įprasta įdomiausius filmus į naktį nukiša (laimei kas turi Gala ar kitą įrašus saugančią televiziją tai ne problema). Legendinio 1982-ųjų filmo perdirbinys apie virtualų neoninį pasaulį. Ypatingas tuo, kad toks didelis projektas buvo patikėtas debiutuojančiam režisieriui Joseph Kosinski, kuris iki tol kūrė reklamas, o pagal profesiją yra architektas. Todėl ypač žavi filmo scenų dizainas ir bendra stilistika. Vyšnia ant torto – Daft Punk garso takelis ir net jų pasirodymas (o gal ir ne jų, kas ten žino su tais šalmais).

 

LNK

19:00 Padangių gimnazija (Sky High) | 2005
Disney studija retai pasižymi kokybiškais vaidybiniais filmais ir šis, rodos ne išimtis. Visai negirdėta istorija apie superherojų vaikų mokyklą ir vaikiną, kuriam niekaip nepavyksta sekti tėvų pėdomis ir pritapti. iMDB dar gan neblogas reitingas kaip tokiam filmui, tik kritikų aišku sudirbtas.

21:00 Tik nekvieskite farų! (Cop Out) | 2010
Kvaila bet visai linksma komedija apie policininkus su Bruce Willis ir Tracy Morgan (išgarsėjęs seriale 30 Rock). Nepaisant prastų įvertinimu galima pažiūrėti dėl režisieriaus – Kevin Smith – tapusio kone kultiniu po tokių filmų kaip Clerks ir Dogma.

23:10 Universalus karys. Atsiskaitymo diena (Universal Soldier: Day of Reckoning) | 2012
Tikras JCVD vakaras! Legendinio 92-ųjų filmo perdirbinys buvo visai neblogas vien dėl nostalgijos ir sugrįžusių aktorių, nors ir nesulaukė daug dėmesio. O jo tęsinį nebent galima žiūrėt dėl naujo pagrindinio aktoriaus Scott Adkins (ilgai gyveno Honkonge ir dirbo su tenykščiais režisieriais) kovinių sugebėjimų.

 

BTV

21:00 Mirtina dvikova (Bay Rong) | 2009
Pietryčių Azijos šalių filmai itin retai parodomi, o Vietnamo produkcijos iš vis ko gero neteko matyti. Atrodo gan tipiškas veiksmo filmas apie nusikaltėlius, paįvairintas muštynių scenomis.

 

TV6

Dinner-For-Schmucks23:05 Juokdarių vakarienė (Dinner for Schmucks) | 2010
Komedija su rimta ir sunkoka idėja. Turtuoliai bankininkai surengia ypatingas lažybas – kas į vakarienę atsives kvailesnį kompanioną. Vertinimai nėra geri, bet aktorių Paul Rudd ir Steve Carell (pernai pagaliau gavęs rimtą vaidmenį filme Fox Catcher ir Oskaro nominaciją) duetas parinktas tinkamai, o tarp režisierius Jay Roach darbų – garsios Austin Powers ir Meet the Parents serijos. Bet labiau verta būtų pažiūrėti prancūzų 98-ųjų originalą Le diner de cons, pagal kurį pastatyta ši versija.

01:20 Žąsine, kur mano automobilis? (Dude, Where´s My Car?) | 2000
Ko gero visiem matyta komedija su American Pie žvaigžde Seann William Scott ir Ashton Kutcher. Linksmas nesąmonių kratinys.

 

Lrytas TV

00:15 Hipnotizuotojas (Hypnotisören) | 2012
Vieno garsiausių dabartinių Švedijos režisierių Lasse Hallström (Chocolat, naujasis The Hundred Foot Journey) kriminalinis filmas, kuriame detektyvas, bandantis išsiaiškinti kraupų nusikaltimą ir padėti jo liudininkei, kreipiasi pagalbos į psichologą. Įvertintas prastai.

 

TV1

21:00 Išsiblaškėlis (Le Distrait) | 1970
Klasikinė prancūzų komedija su garsiuoju Pierre Richard, jo paties režisuota. Kaip sako pavadinimas, istorija apie reklamos versle dirbantį išsiblaškiusį vyruką.

Sekmadienis Kovo 15

LNK

blood-diamond22:10 Kruvinas deimantas (Blood Diamond) | 2006
Stiprus ir dramatiškas filmas su Leonardo Di Caprio apie deimantų kontrabandą karo apimtoje Siera Leonėje. Abu aktoriai nominuoti Oskarams, gautos dar kelios nominacijos. Režisavo Edward Zwick, Lietuvoje dirbęs statant filmą Defiance.

01:05 Informatorius! (The Informant) | 2009
Daug potencialo turėjusi bet kiek lėkštoka ir gan nuobodi komedija su Matt Damon pagal tikrą istoriją apie bandymą įrodyti susitarimus dėl kainų tarp didelių žemės ūkio bendrovių pasitelkiant vienos iš jų viceprezidentą kaip informatorių. Režisavo Ocean‘s serijos ir daugelio kitų tituluotų filmų autorius Steven Soderbergh.

 

BTV

the-insider23:00 Informatorius (The Insider) | 1999
Visai kita ir kur kas dramatiškesnė tikra istorija vėl gi apie informatorių, bet daug rimtesniame kontekste. Russel Crow vaidina chemiką, kuris ryžtasi televizijos laidos vedėjui Al Pacino atskleisti tiesą apie cigarečių gamyboje naudojamas itin kenksmingas medžiagas. Režisuotas jau minėto Michael Mann, gavo net septynias Oskaro nominacijas. Tikrai verta pažiūrėti!

 

 

Pirmadienis Kovo 16

LNK

22:10 Bėglys (The Fugitive) | 1993
Garsusis trileris su Harrison Ford, vaidinančiu neteisingai apkaltintą bėglį ir jį persekiojančių maršalų vadu Tommy Lee Jones, kuris už vaidmenį laimėjo Oskarą. Filmas dar duvo nominuotas daugelyje kategorijų.

 

BTV

21:30 Lėktuvo užgrobimas (Hijacked) | 2012
Prastas tipiškas filmas apie spec. agentą ir lėktuvo užgrobimą, įdomu nebent dėl to kad vaidina Vinnie Jones – pagrindinis lietuviškojo blokbasterio Redirected piktadarys.

 

TV6

23:00 Karklų žmogus (The Wicker Man) | 2006
Vienas iš dažnų pastaraisiais metais blogų filmų su Nicolas Cage. Šįkart siaubakas apie detektyvą, ieškantį dingusios mergaitės paslaptingoje neopagonių saloje.

 

TV1

21:00 Tokia jau mano dalia (Just My Luck) | 2006
Eilinė romantiška komedija apie itin sėkmingą merginą ir nesėkmingą vyruką, kuriems fortūna susikeičia vietomis. Vaidina skandalingai pagarsėjusi ir krūvą blogų vaidmenų turėjusi Lindsay Lohan ir atgimusio Star Trek veidas Chris Pine.

 

Antradienis Kovo 17

LNK

22:10 Vienveidis (The One) | 2001
Daug dėmesio tuomet sulaukęs bet vis tik potencialo nelabai išnaudojęs fantastinis veiksmo filmas su Holivude pradėjusiu garsėti Jet Li. Be abejo yra įspūdingų muštynių scenų, keliose vietose gražiai panaudotas dar tuomet neatsibodęs slow-motion, bet pati istorija apie paralelines visatas ir su savimi kovojantį tą patį herojų gan skysta.

 

BTV

21:30 Mylėk ir tikėk (Keeping the Faith) | 2000
Aktoriaus Edward Norton (sugrįžo į dėmesio centrą po stulbinančios Birdman sėkmės) režisuotas romantiškas filmas su lyg įdomia istorija. Du draugai (pats Norton ir komikas Ben Stiller) įsimyli į Niujorką iš gimtojo miestelio sugrįžusią tą pačią vaikystės draugę, tačiau dabar vienas jų yra kunigas, o kitas – rabinas.

 

TV6

fifty_fifty23:40 Gyvenimas yra gražus (50/50) | 2011
Sunkios temos bet visai teisingai ir įtikinamai pastatyta komedija pagal tikrą istoriją apie vėžiu susergantį vaikiną (puikus aktorius Joseph Gordon-Levitt). Net tipiškai save vaidinantis Seth Rogen čia visai tinka. Labai gerai įvertintas, verta pasidomėti ir jaunu režisieriumi Jonathan Levine bei jo ankstesniu devyniasdešimtųjų hip-hopo bangos laikus atkuriančiu The Wackness.

 

 

 

Trečiadienis Kovo 18

TV3

22:10 Šalta dienos šviesa (The Cold Light of Day) | 2012
Keistai negirdėtas (ir prastai įvertintas) filmas su rodos nebloga aktorių komanda: Bruce Willis, Sigourney Weaver („Svetimų“ žvaigždė) ir naujuoju Supermenu Henry Cavill. Matyt istorija per daug standartinė: apie CŽV agentą, įpinantį savo sunų į problemas dėl pagrobto lagamino. Keistoka, nes režisierius Mabrouk El Mechri anksčiau yra pastatęs mano galva vieną įsimintiniausių ir nepelnytai neįvertintą filmą apie jau minėtąjį Jean-Claude Van Damme – JCVD. Štai šio tai verta paieškot ir pažiūrėt.

 

BTV

21:30 Romantikai (the Romantics) | 2010
Tipiška komedija apie vestuves ir draugių pavydą su „Seksas ir miestas“ žvaigžde Katie Holmes.

 

TV6

charliecountryman1

SAVAITĖS FILMAS!

23:40 Būtina Čarlio Kantrimano mirtis (The Necessary Death of Charlie Countryman) | 2013
Rodos neįprastas ir iMDB neblogai įvertintas filmas, sukurtas JAV ir Rumunijos su daug garsių Holivudo ir Europos aktorių: Shia LaBeouf (Transformeriai), Rupert Grint (Ronis iš Hario Poterio), Til Schweiger (bene garsiausias dabartinis Vokietijos aktorius), Mads Mikkelsen (bene garsiausias dabartinis Danijos aktorius) ir kiti. Istorija apie vaikiną, iš Čikagos atskrendantį į Rumuniją ir ten įsimylintį merginą, turinčią artimų ryšių su kriminaliniu pasauliu. Nominuotas Berlyno festivalyje. Muzikinių klipų režisieriaus Fredrik Bond debiutas, tai turėtų vizualiai stiprus būt.

 

LRT Kultūra

the_double21:30 Antrininkas (The Double) | 2013
Elito Kine garantuotai nestandartinis ir intriguojantis filmas su Facebook įkūrėją įkūnijusiu Jesse Eisenberg ir žavia australe Mia Wasikowska pagal to paties pavadinimo Dostojevskio novelę. Pastatytas neseniai režisieriaus kėdėje debiutavusio britų aktoriaus Richard Ayoade, kuris išgarsėjo smagiame seriale apie kompiuterių „specialistus“ IT Crowd. Eilinio klerko gyvenimas susijaukia kai dirbti priimamas fiziškai jam identiškas, tačiau emociškai priešingas (charizmatiškas, pasitikintis savimi, mergišius) žmogus. Įvertinimai ne patys geriausi, bet turėtų būti įdomu.

 

Ketvirtadienis Kovo 19

LRT

21:30 Du gyvenimai (Zwei Leben) | 2012
Rodos sudėtingas, bet gerai įvertintas Vokietijos ir Norvegijos filmas apie moterį, gimusią Rytų Vokietijoje bet gyvenančią Norvegijoje kaip „karo vaikas“ – norvegės mamos ir tėvo vokiečio okupanto Antrojo pasaulinio metu. Griuvus Berlyno sienai jos ramus gyvenimas susijaukia, kai ji pakviečiama liudyti prieš Norvegijos valstybę dėl netinkamo elgesio su to paties likimo „karo vaikų“ karta.

 

LNK

22:10 Sumokėti viską (Payback) | 1999
Gerai įvertintas filmas su Mel Gibson prieš jo laikiną nuopuolį ir šiokį tokį sugrįžimą. Vyrą nušauna prieš jį susimokę žmona ir jo geriausias draugas, tačiau jis išgyvena ir imasi keršto.

 

LRT Kultūra

gloria21:10 Glorija (Gloria) | 2013
Kino pavasario pradžios proga labai taikliai parinktas praėjusių metų festivalio atidarymo filmas ir žiūrovų favoritas. Čilėje pastatyta romantiška komedija apie vyresnio amžiaus bet jaunatviškos sielos moterį ir jos santykius su buvusiu karininku. Išties išskirtinės nuotaikos ir tematikos filmas, labai verta pažiūrėti!

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *