Didysis Getsbis (The Great Gatsby)

Vienas įdomiausių ir ambicingiausių šių metų filmų – įspūdinga pompastiška juosta pagal vieną garsiausių praėjusio amžiaus romanų.

The Great Gatsby, Baz LuhrmanAmerikiečio F. Scotto Fitzgeraldo romanas, išleistas 1925-aisiais metais, įtakingosios leidyklos Modern Library buvo pripažintas kaip antra geriausia praėjusio amžiaus knyga, užleidusi vietą tik Jameso Joyce Ulisui. Teko su šiuo kūriniu susipažinti, tai pati istorija atrodo gan trumpa ir žvelgiant iš šiandieninės perspektyvos gal ir nelabai intriguojanti – esminę idėją būtų galima nusakyti keliais žodžiais. Bet didžiulį įspūdį formuoja ypatingai perteikti herojai, jų charakteriai, todėl filmas gali tapti išties įdomus, jei aktoriams pavyks įtikinamai atkurti savitus personažus.

Darbo ėmėsi išties solidi komanda: titulinį herojų vaidins Leonardo DiCaprio, jauną istorijos pasakotoją, netikėtai atsidūrusi turtingo ekscentriko pašonėje – į atsargą išėjęs Žmogus-voras Tobey Maguire, o meilės intrigų epicentre suksis žavioji Carey Mulligan. Smagiausia, kad režisuoja puošnių kino spektaklių meistras Bazas Luhrmannas, pastatęs filmus, kuriuos galiu žiūrėti bet kada ir bet kiek kartų – Romeo+Džiuljetą ir Mulen Ružą. Iš debiutinio klipo akivaizdu, kad daug dėmesio bus skirta tam, ką skaitant gan sunkoka įsivaizduoti – didžiulėms puošnioms paslaptingojo Getsbio puotoms. Viskas filmuojama kokybiškomis 3D kameromis, tad turėtų būti išties įspūdinga.

Didysis Gestbis turėjo išeiti per praėjusias Kalėdas, bet buvo atidėtas iki šių metų gegužės.

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *