Misija neįmanoma. Šmėklos protokolas

Tomas Cruise’as ir J. J. Abramsas sėkmingai tęsia sprogimų ir įmantrių prietaisų kupiną šnipų seriją. 

Mission: Impossible – Ghost Protocol

Režisierius: Brat Bird | Aktoriai: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg

Biudžetas: 145 milijonai | Pajamos: 693 milionai

IMDb: 7.4| Metacritic: 73

Mission: Impossible - Ghost Protocol

Iš šio filmo tikėjausi vienintelio dalyko – nustebinkit mane! Ir nepaisant tos pačios ne kartą išbandytos bei patikimos formulės, filmui tai išties pavyko. Ne dėl siužeto, kuris niekada nebuvo stiprioji šios serijos pusė, bet dėl veiksmo vietų ir pačių įspūdingų scenų, kai kurių įdomių veikėjų bei išties novatoriškos įrangos.

Tikrai galvojau, kad filmas bus daug blogesnis, nes atrdodė labai neteisingas sprendimas patikėti režisuoti tokio didelio biudžeto ir svarbų veiksmo filmą animacinių filmų kūrėjui, Pixar numylėtiniui Bradui Birdui, nesvarbu, kad jis dukart apdovanotas Oskaru (už Incredibles ir Ratatouille). Kita vertus, tokie filmai kaip Mission Impossible labiau priklauso nuo prodiuserių darbo, o Abramsas ir pats prie prodiusavimo prisidėjęs Tomas Cruise’as abejonių tikrai nekelia.

Patiko Šmėklos protokolo struktūra: tai, kad jis iš esmės sudarytas iš trijų dalių, vykstančių skirtingose vietovėse. Neretai tokio tipo filmuose stengiamasi parodyti kuo daugiau įvairovės, šokinėjama nuo vienos vietos iki kitos ir taip bandoma sukurti greitą tempą bei įtampą. Čia filmo tempas kur kas lėtesnis ir tai puikiai jam tinka, parodo kūrėjų ir pačios serijos brandumą ir leidžia skirti daugiau dėmesio kiekvieno segmento detalėms.

Ryškiausia filmo žvaigždė ir viena svarbiausių priežasčių žiūrėti šį filmą buvo be abejo Burj Khalifa – aukščiausias pastatas pasaulyje, kuris nuostabiai atrodo net nuotraukose. Labai smagu kai garsūs pastatai tampa filmų veiksmo vietomis ir taip pagerina net vidutiniškų filmų kokybę, kaip kad scena Kuala Lumpuro Petronas dvyniuose filme Spastai (Entrapment). Tad naujausias Dubajaus simbolis, pabaigtas vos prieš porą metų, yra ideali vieta tokiam filmui kaip Neįmanoma misija. Ilgas įtemptas epizodas ir kvapą gniaužiančios lipimo scenos tikrai nuostabios.

Įžanginė dalis Maskvoje taip pat patiko, bet ne dėl aplinkos, o dėl smagiausio filmo siurprizo. Tomui Cruise’ui tikrai sekasi pažaisti su pačiais įspūdingiausiais ir novatoriškiausiais žaisliukais filmuose. Jo naudota garsioji kompiuterio valdymo rankomis sąsaja Įspėjančiame pranešime (Minority Report) tapo tikru įkvėpimu technologijų kūrėjams ir jau praktiškai tapo realybe. Čia jo žaisliukas kiek žemiškesnis ir įtikinamesnis, o panaudotas jis labai smagiai ir kūrybiškai. Yra ir kitų įdomių prieaisų, kurių labiausiai verta išskirti elektrinį pažangų BMW automobilį i8, kurį turtingiausi technologijų mėgėjai galės įsigyti jau kitais metais. Tai vienas geresnių produkto pristatymo filme pavyzdžių. Nors iki šlovingojo Audi RSQ pasirodymo filme Aš, robotas (I, Robot) dar toli.

Naujosios Misijos aktorių komanda taip pat patiko. Tomas Cruise’as vaidina save – būtent šio agento vaidmuo man rodos jam labiausiai ir tinka. Tą patį daro ir britų komikas Simonas Peggas. Merginos istorija šįkart ne itin sudomino, bet Jeremy Renner personažas išties intriguojantis ir kaip jam įprasta – kietas. Tikrai žiūrėčiau naują Misijos dalį su juo pagrindiniame vaidmenyje, kaip kad yra kalbama (Cruise’as liktu prodiuseriu). Tiesa, tokiu atveju susidubliuotu jo agento rolė atgimsiančiame Borne.

Tikrai neabejoju, kad Misija neįmanoma bus kuriama toliau. Ketvirtasis serijos filmas man tapo geriausiu iš tęsinių, pinigų uždirbta solidi krūva, o pasirinkti idėjų tolesnėms dalims tikrai yra iš ko – originalusis TV serialas buvo rodomas net septynis sezonus.

 

Parašykite pirmą komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *